2009.07.17.@ 14.07

Segítség! Férjhez megy a barátnőm!

Újabb díszes meghívó érkezett. Férjhez megy a legjobb barátnőd, és ez fantasztikus… De akkor miért csak azon jár az eszed, vajon te mikor kerülsz sorra?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hol vannak már azok az idők, amikor imádtál esküvőkre járni? Meghatódva csodáltad a menyasszonyt, amint az oltárhoz vonult. Visongva ugráltál a többi hajadonnal a menyasszonyi csokorért, és hajnalig jártad a kacsatáncot a kissé elázott násznéppel együtt. Gondolatban már ezerszer elképzelted magadat a saját esküvődön. Megterveztél minden apró részletet, a gyűrűktől a tökéletes menyasszonyi ruhán át a vőlegényig…Öhöm… No, igen. Ám a képzeletbeli menyegződön a férjjelölted arca folyton változott, és az éppen aktuális párod ábrázatát öltötte magára. Jó, jó, ez megbocsátható, hiszen kerested az igazit.

Szívvel, lélekkel vetetted bele magadat minden kapcsolatba, azzal a reménnyel, hogy végre megtalálod álmaid lovagját, aki egy meseszép tavaszi napon letérdel eléd, és megkéri a kezedet. (Mert ugye, a lánykérést is gondosan eltervezted a fejedben.) Az összes pasidról azt gondoltad, hogy a nagy Ő. Akivel leélnéd az életedet, és akikről rendre bebizonyosodott, hogy vele nemhogy az egész életedet, de fél évet sem nagyon tudnál eltölteni. Ezért lassacskán elment a kedved a tervezgetéstől. Az esküvőkre járástól pedig szinte örökre. A barátnőd lagzija ugyanis ordítva emlékeztet arra, hogy telik az idő, a te nagy napod azonban nemhogy nem közeleg, de egyre távolodik.

Petrezselymet tessék!

Miért is akarunk férjhez menni, amikor „holtomiglan-holtodiglan” együtt élni, szeretni valakit ma már papír nélkül is lehet? Akkor viszont mi a csudának az elképesztő drága ceremónia? Miért ragaszkodunk olyan makacsul a fehér fátyolhoz? A válasz egyszerű. Mert úgy van „rendjén”, hogy a lányok férjhez mennek ahhoz a férfihoz, akit nagyon szeretnek. Ezt nevelték belénk. Egyetlen napra Hamupipőkévé változhatunk, meseszép hercegnővé, akit mindenki csodál. Léteznek persze kivételek, de a döntő többség kislánykora óta erre vágyik, erre készül. Nagyanyáink korában a nők tizennyolc-húsz éves koruk körül lettek asszonyok – a huszonhárom éves hajadon már vénlánynak számított. Napjainkban a korhatár kitolódott, a nők átlagosan huszonhat, míg a férfiak huszonkilenc évesen kötelezik el magukat. Van, aki bőven ad magának időt, és nem aggódik. Más már a húszas évei elején úgy érzi, hogy késésben van, ha még nem találta meg a „férjjelöltet”. Rendszerint mindenkinél van egy határ, amikor a „De jó lenne egyszer férjhez menni!” felkiáltást felváltja, a „Férjhez akarok menni!” állapot. Ez az érzés egyszer csak mániába csaphat át. Elkeseredett, férjkereső hajtóvadászatba.

A barátnőd férjhez megy, de biztos, hogy te egyelőre nem. Ne ess kétségbe! Inkább…

– Jelentkezz be egy esküvői szalonba, és próbálgass ruhákat!

– Nézz körül alaposan az esküvőn, ott rátalálhatsz az igazira!

– Tűzz ki magad elé komoly célokat! Például: mielőtt férjhez mész, megtanulsz egy idegen nyelvet, vagy elutazol Indiába. Így nem érsz rá keseregni.

– Gondold végig, mennyit költött az ifjú pár a menyegzőre. Képzeld el, milyen sok „értelmesebb” dologra fordíthatták volna azt a temérdek pénzt.

– Nézegess rendszeresen válási statisztikákat!

A teljes cikket megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

Ciki-e a menyasszonytánc?

Ha a barátnőd férjhez megy, és te még mindig szingli vagy

Ruhagyilkos menyasszonyok – avagy extrém esküvői fotózás!

Minden, ami esküvő!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Napi 6 órát tölt azzal ez a nő, hogy Kim Kardashianra hasonlítson

Ez most a legmenőbb póz az Instán

Csekkold le, melyik beállásért van most mindenki odáig!

„Éppen előléptettek volna, amikor terhes lettem”

A karriered csúcsa felé tartasz, amikor kiderül, hogy egy teljesen új pozíció vár: anya leszel. Örülsz az új feladatnak, de mi lesz a melóddal?

Így tette tönkre majdnem az esküvőmet a Disney-mániás anyukám

Nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogy az a pár tervezte...

A srác arcából kiderítheted, hajlamos-e a megcsalásra

Ahelyett, hogy feltöröd a telóját, vess inkább néhány pillantást a srác pofijára. Egy-két vonásból ugyanis közelebb kerülhetsz hozzá, hogy kiderítsd, mennyire hajlamos a félrelépésre és a füllentésre.

Most kiderült: szinte mindenki illatmániás (x)

Az illat legyen jó és hosszan tartó – állítja a lakosság nagy része Tökéletes páros a Lenortól Azt gondolhatnánk, hogy a Covid19 járvány alatti

Így vállalj másodállást anélkül, hogy kirúgnának

Egyetlen helyen dolgozni olyan oldschool... De hogyan fusizz titokban?

5 titkos nyom, amit J.K. Rowling elrejtett a Harry Potter-könyvekben

Bizonyíték, hogy J. K. Rowling mesteri író.

Mit lépj, ha túl kritikus a srác?

Örömmel meséled a pasidnak, hogy végre beújítod álmaid séróját – ami 10 centivel rövidebb és 3 árnyalattal világosabb annál, mint amit megszokott. De mit lépj, ha emiatt behúzza a kapcsolat-kéziféket?

Ezért nem szabadna meztelenül aludnod a melegben

Bármennyire is csábítónak tűnik…

20 ötlet, ha nem tudod, mit írj az Insta-fotód mellé

Most lőtted a legmenőbb OOTD posztot Instára, de nem tudod, milyen szöveggel posztold ki? Segítünk!

A top 10 tetoválóművész, akit követned kell az Instán

Mutatjuk az új kedvenc Insta-oldalaidat!