2009.07.20.@ 11.07

Kezeld okosan a munkahelyi konfliktusokat!

Nemcsak a gazdasági válság, hanem az ezzel járó elkerülhetetlen konfliktus is beköltözött a munkahelyekre. Ki ne érezné manapság az irodában az egyre gyülemlő feszültséget? A válságnak még koránt sincs vége, azonban itt van pár tuti tipp, hogy hogyan kezeld a konfliktusokat, ha azokat már nem tudod elkerülni.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Légy kezdeményező!

Ne félj kezdeményezni! Ha úgy látod, hogy a kollégák görcsösen ragaszkodnak egy régen bevett szokáshoz, ami elavult és hosszadalmas, akkor ne habozz, és szólj! Ha van egy nyerő ötleted, amivel időt, energiát, netalán még pénzt is spórolhatsz, akkor ne félj megosztani a többiekkel! Ez hosszútávon a karriered szempontjából még gyümölcsöző is lehet…

Állj ki az ötleteidért!

Ne feledd, hogy a jó érvelés nem a másik munkájának becsmérlése, hanem a sajátod pozitív tulajdonságainak kiemelése. Ha jó érveket tudsz felsorakoztatni a munkád mellett, akkor már nyert ügyed van!

Ne hagyd magad!

Vannak olyan emberek, akik ha egy kicsit felemelik a hangjukat, olybá tűnik, mintha égzengés szólna, holott csupán arról van szó, hogy így szeretnének érvényt szerezni igazuknak. Ne hagyd magad! Ha egy kollégád megemeli a hangját, védd meg magad, és légy határozott te is! Elvégre senki sem engedheti meg magának, hogy agresszíven viselkedjen veled. Ne feledd, hogy határozott legyél, de ugyanakkor udvarias is!

Néha fel kell vállalni a konfliktust…

Ha azt szeretnéd, hogy kollégáid egyenrangú félként kezeljenek, ahhoz esetenként fel kell vállalni bizonyos konfliktusokat. Főleg azokat, aminek a középpontjában te állsz. Ha eleged van abból, hogy valaki túl sokat foglalkozik az öltözködéseddel, vagy állandóan ironikus megjegyzéseket tesz rád, akkor bátran vedd fel a harcot, állj ki magadért! Az ilyen munkahelyi „villongások” hátterében általában rivalizálás áll, ami azt jelenti, hogy félnek tőled. Ha egyszer sikerül felülkerekedned, akkor többet garantáltan nem lesz gondod!

Vonulj vissza!

Ünnepelj szolidan! Ha sikerül megnyerned egy csatát, akkor ne a kollégák orra előtt hencegj a sikerrel, viszont munka után feltétlenül jutalmazd meg magad! Ha mással nem, akkor egy jó koktéllal egy baráti csevej mellett, ahol persze kibeszélhetitek a legapróbb részletekig az eseményeket.

Soha ne vidd haza a problémákat!

A stresszmentes otthon titka az, ha az irodában hagyod az összes gondodat. Ne terheld a kapcsolatodat a munkahelyi problémákkal! Ha azonban túl zaklatott vagy, akkor vezesd le a feszültséget egy konditeremben, vagy menj el futni. A kora reggeli uszodában eltöltött időért pedig semmi sem kárpótolhat.

Munkahelyi szabályok, amiket nem árt megjegyezni:

• Ha valaki régebb óta dolgozik egy munkahelyen, attól még nem a főnököd.

• A szívesség a legdrágább munka.

• A titkárnő az egyik legbeavatottabb kollégák egyike, aki ráadásul mindig tudja, hogy mivel kihez lehet fordulni, így vele érdemes jóban lenni.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan vészeld át a rázós karrierhelyzeteket?

Az agyadra megy a munkád?

Így dobd fel a munkaidődet!

Karrierben hátrány a szépség?

Címkék: kezeld konfliktusokat! munkahelyi okosan

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

10 Disney idézet, ami kicsit megváltoztatja majd az életed

10 Disney idézet, ami kicsit megváltoztatja majd az életed

Írd fel őket a kedvenced a határidőnaplódba!

3 isteni jégkrém, amit otthon is elkészíthetsz

Azonnal ki akarod próbálni ezeket a recepteket!

Ennél szexibb tetkótrend nem lesz idén

Még pont időben jött a nyári szexizéshez.

Gwyneth Paltrow tészta receptjénél nem készíthetsz ma finomabbat

Mit szólsz egy gyors, könnyű és fincsi vacsorához?

5 elképesztő tény a Disney hercegnőkről, amitől eldobod az agyad

Készülj, mert itt semmi nem az, aminek látszik!

Szakítással álmodsz? Ezt jelenti a szakértők szerint

Álmodtad már valaha, hogy szakítottatok a barátoddal? Ha igen, de nem tudtad mire vélni a dolgot, segítünk megérteni, mit üzent a tudatos énednek a tudattalanod.

Ezt árulja el rólad, hogy jó vagy rossz karakterekre buksz egy filmben

Forog a gyomrod Havas Jontól és az elveitől? Vagy pont fordítva: egy egész életet le tudnál élni egy ennyire becsületes sráccal? Dekódoltuk, mit jelent, ha jó, és mit, ha inkább a negatív karakterekhez vonzódsz.