2009.07.21.@ 14.07

Védd meg magad a betörőktől!

Nyáron kevesebbet vagy a lakásban. Sajnos tudják ezt a betörők is! Mint ahogy a fülledt éjszakán nyitva hagyott ablak is csalogatja őket.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Nem tudom mihez hasonlítani az érzést, amikor arra mentem haza, hogy nyitva van a bejárati ajtóm. Egy másodpercig még abban reménykedtem, hogy talán reggel elfelejtettem bezárni. Ám, amint beléptem a lakásba, és megláttam a kiborított fiókokat, már biztosan tudtam, hogy betörő járt nálam” – idézte fel remegő hangon Dóra a néhány hete történteket. – „Nem is az a legszörnyűbb, hogy elvitték az ékszereimet és a gardróbban rejtegetett háromszázezer forintomat, hanem a tudat, hogy nálam járt egy vadidegen, és fogdosta a cuccaimat. Az, hogy kotorászott a fehérneműs fiókomban, végigtúrta az ágyamat, behatolt a magánszférámba, ahová csak a hozzám közel állókat engedem be… Azóta nem érzem a sajátomnak az otthonomat. Olyan, mintha csak albérlő lennék. Az eset után napokig nem is aludtam a lakásban. Féltem, hogy esetleg visszajönnek.” A huszonhét éves budapesti lány azért meséli el a történetét, hogy mások okuljanak a hibájából. „Őszintén szólva, akkor bele sem gondoltam, hogy a betörő még ott lehet a lakásban, csak benyitottam. Ijedtemben egyből hívtam az édesapámat. Ő parancsolt rám, hogy azonnal tárcsázzam a rendőrséget. Amikor kiértek, felvilágosítottak, hogy őket kellett volna először értesítenem, és nem lett volna szabad bemennem. Ugyanis ilyenkor sokat számít a forrónyom. Ráadásul, ha a tolvaj még ott lett volna, ki tudja, hogyan reagál, amiért megzavartam „munka” közben. Az is az én hibám volt, hogy nem védtem meg kellőképpen az otthonomat. Egyedül élek egy bérház második emeletén, sokat vagyok távol, akár ki is figyelhettek. Azóta több zárat és egy biztonsági rácsot is felszereltettem az ajtóra. Nem lakom rossz környéken, fel sem merült bennem, hogy egyszer én is áldozat lehetek. Azt hittem, velem ez nem történhet meg, pedig nem árt az óvatosság, hogy ne legyél kiszolgáltatott” – tanácsolja Dóra.

Mit figyelnek ki?

A betörők általában tíz és tizenöt óra között dolgoznak. Ugyanis ilyenkor a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy nem vagy otthon. Sok besurranó azonban az éj sötétjében bízik, amikor a szomszédoknak sem tűnik fel a mozgás. Te viszont túljárhatsz az eszükön, és sokat tehetsz azért, hogy ne rabolják ki az otthonodat! Készülj fel alaposan belőlük! Például jó tudni, hogy a betörőknek két típusa létezik. Az átutazó, aki a lakóhelytől messze, véletlenszerűen, az árulkodó jelek alapján választ lakást. Illetve a felderítő, aki információkat gyűjt, kifigyel, körülnéz. Lehet, hogy egy autóból leselkedik, de sokszor elég csak figyelnie, hiszen a helyi kocsmában is sok mindent fecsegnek az emberek. Például arról, ki az új lakó, hol van éppen festés, átalakítás, kik utaznak el nyaralni stb.

A teljes cikket megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

Betörők forgatták fel a sztárpár otthonát!

Kirabolták a szívtipró színész otthonát!

A nyaralás is lehet stresszhelyzet?

Címkék: betörőktől! magad védd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

„A terhességem korai bejelentése így segített feldolgozni a vetélésemet”

„A terhességem korai bejelentése így segített feldolgozni a vetélésemet”

A titkolózás fárasztó lehet, és talán még jobban megnehezíti az átélt veszteséget...

5 ok, amiért álmodban rendszeresen összejössz az exeddel

Gyakran álmodsz ilyesmit az utóbbi időben? Akkor ezt mindenképpen olvasd el!

Ez a világ legegyszerűbb almáspitéje

Mutatjuk az új kedvenc receptedet! Van rá 3 perced?

Szakértő szerint így lehetsz még jobb társa a szerelmednek

Ezt egészen egyszerűen mindenkinek el kéne olvasnia, de tényleg!

Új emojik érkeztek, és te észre sem vetted!

Csekkold le, mik közül lehet válogatni ezentúl!

7 tökéletes ajándékötlet a legstílusosabb barátnődnek

A karácsony hamarabb itt van, mint hinnéd!

Ezért ne köszöntsd fel az exed a szülinapján

Olyan ártatlan dolognak tűnik, pedig egyáltalán nem az!

6 intő jel, hogy egy mérgező kapcsolatban élsz

Ha a felsorolt dolgok közül több is ismerős lesz neked, akkor érdemes erősen elgondolkoznod a szakításon...

8 lakber cucc, ha kimaxolnád a kuckózást

Van néhány ötletünk, amitől azonnal hangulatba kerülsz majd!

Mit árul el a személyiségedről a kedvenc Riverdale karaktered?

Alig várod imádott sorozatod következő évadát? Hidd el, mi is. Addig viszont ideje, hogy lecsekkold, mit súg meg a személyiségedről az a szereplő, akit a kezdetektől bírsz!