2009.07.21.@ 14.07

Védd meg magad a betörőktől!

Nyáron kevesebbet vagy a lakásban. Sajnos tudják ezt a betörők is! Mint ahogy a fülledt éjszakán nyitva hagyott ablak is csalogatja őket.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Nem tudom mihez hasonlítani az érzést, amikor arra mentem haza, hogy nyitva van a bejárati ajtóm. Egy másodpercig még abban reménykedtem, hogy talán reggel elfelejtettem bezárni. Ám, amint beléptem a lakásba, és megláttam a kiborított fiókokat, már biztosan tudtam, hogy betörő járt nálam” – idézte fel remegő hangon Dóra a néhány hete történteket. – „Nem is az a legszörnyűbb, hogy elvitték az ékszereimet és a gardróbban rejtegetett háromszázezer forintomat, hanem a tudat, hogy nálam járt egy vadidegen, és fogdosta a cuccaimat. Az, hogy kotorászott a fehérneműs fiókomban, végigtúrta az ágyamat, behatolt a magánszférámba, ahová csak a hozzám közel állókat engedem be… Azóta nem érzem a sajátomnak az otthonomat. Olyan, mintha csak albérlő lennék. Az eset után napokig nem is aludtam a lakásban. Féltem, hogy esetleg visszajönnek.” A huszonhét éves budapesti lány azért meséli el a történetét, hogy mások okuljanak a hibájából. „Őszintén szólva, akkor bele sem gondoltam, hogy a betörő még ott lehet a lakásban, csak benyitottam. Ijedtemben egyből hívtam az édesapámat. Ő parancsolt rám, hogy azonnal tárcsázzam a rendőrséget. Amikor kiértek, felvilágosítottak, hogy őket kellett volna először értesítenem, és nem lett volna szabad bemennem. Ugyanis ilyenkor sokat számít a forrónyom. Ráadásul, ha a tolvaj még ott lett volna, ki tudja, hogyan reagál, amiért megzavartam „munka” közben. Az is az én hibám volt, hogy nem védtem meg kellőképpen az otthonomat. Egyedül élek egy bérház második emeletén, sokat vagyok távol, akár ki is figyelhettek. Azóta több zárat és egy biztonsági rácsot is felszereltettem az ajtóra. Nem lakom rossz környéken, fel sem merült bennem, hogy egyszer én is áldozat lehetek. Azt hittem, velem ez nem történhet meg, pedig nem árt az óvatosság, hogy ne legyél kiszolgáltatott” – tanácsolja Dóra.

Mit figyelnek ki?

A betörők általában tíz és tizenöt óra között dolgoznak. Ugyanis ilyenkor a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy nem vagy otthon. Sok besurranó azonban az éj sötétjében bízik, amikor a szomszédoknak sem tűnik fel a mozgás. Te viszont túljárhatsz az eszükön, és sokat tehetsz azért, hogy ne rabolják ki az otthonodat! Készülj fel alaposan belőlük! Például jó tudni, hogy a betörőknek két típusa létezik. Az átutazó, aki a lakóhelytől messze, véletlenszerűen, az árulkodó jelek alapján választ lakást. Illetve a felderítő, aki információkat gyűjt, kifigyel, körülnéz. Lehet, hogy egy autóból leselkedik, de sokszor elég csak figyelnie, hiszen a helyi kocsmában is sok mindent fecsegnek az emberek. Például arról, ki az új lakó, hol van éppen festés, átalakítás, kik utaznak el nyaralni stb.

A teljes cikket megtalálod az augusztusi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

Betörők forgatták fel a sztárpár otthonát!

Kirabolták a szívtipró színész otthonát!

A nyaralás is lehet stresszhelyzet?

Címkék: betörőktől! magad védd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

5 elképesztő tény a Disney hercegnőkről, amitől eldobod az agyad

5 elképesztő tény a Disney hercegnőkről, amitől eldobod az agyad

Készülj, mert itt semmi nem az, aminek látszik!

Szakítással álmodsz? Ezt jelenti a szakértők szerint

Álmodtad már valaha, hogy szakítottatok a barátoddal? Ha igen, de nem tudtad mire vélni a dolgot, segítünk megérteni, mit üzent a tudatos énednek a tudattalanod.

Ezt árulja el rólad, hogy jó vagy rossz karakterekre buksz egy filmben

Forog a gyomrod Havas Jontól és az elveitől? Vagy pont fordítva: egy egész életet le tudnál élni egy ennyire becsületes sráccal? Dekódoltuk, mit jelent, ha jó, és mit, ha inkább a negatív karakterekhez vonzódsz.

Ez most a legmenőbb póz az Instán

Csekkold le, melyik beállásért van most mindenki odáig!

„Éppen előléptettek volna, amikor terhes lettem”

A karriered csúcsa felé tartasz, amikor kiderül, hogy egy teljesen új pozíció vár: anya leszel. Örülsz az új feladatnak, de mi lesz a melóddal?

Így tette tönkre majdnem az esküvőmet a Disney-mániás anyukám

Nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogy az a pár tervezte...

A srác arcából kiderítheted, hajlamos-e a megcsalásra

Ahelyett, hogy feltöröd a telóját, vess inkább néhány pillantást a srác pofijára. Egy-két vonásból ugyanis közelebb kerülhetsz hozzá, hogy kiderítsd, mennyire hajlamos a félrelépésre és a füllentésre.

Most kiderült: szinte mindenki illatmániás (x)

Az illat legyen jó és hosszan tartó – állítja a lakosság nagy része Tökéletes páros a Lenortól Azt gondolhatnánk, hogy a Covid19 járvány alatti

Így vállalj másodállást anélkül, hogy kirúgnának

Egyetlen helyen dolgozni olyan oldschool... De hogyan fusizz titokban?

5 titkos nyom, amit J.K. Rowling elrejtett a Harry Potter-könyvekben

Bizonyíték, hogy J. K. Rowling mesteri író.