2009.08.04.@ 12.08

Királynők egymás között – Freire Szilviával és Serdült Orsolyával beszélgettünk

Vajon mi kell ahhoz, hogy valakiből szépségkirálynő legyen? Hogyan készül fel erre a szerepre, és aztán mivel telik az a bizonyos egy év, amíg a trón az övé? A Cosmo.hu csapata úgy döntött, utánajár ezeknek a kérdéseknek, így aztán beszélgetni hívtuk a legilletékesebbeket, az elmúlt két év szépségkirálynőit: Freire Szilviát és Serdült Orsolyát.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem tudom, kinek milyen elképzelései vannak a szépségkirálynőkről, de abban megegyezhetünk, hogy mi „átlagnők” felvesszük a legkritikusabb szemüvegünket, ha róluk van szó, és igyekszünk ízekre szedni őket, hátha találunk rajtuk fogást. Azonban a budai bevásárlóközpontba, ahova a találkát megbeszéltük, két rendkívül kedves, csinos, szép nő érkezett, akik nem voltak kicicomázva, nem öltözték túl a helyet, és mindenféle királynői allűr nélkül vágtak bele a beszélgetésbe.

Mindkettőtökről köztudott, hogy nem az első királynő-választáson nyertetek. Hogy is kezdődött ez?

Szilvi: Igen, mielőtt tavaly nyertem, egyszer már harmadik voltam. Azért indultam a következőn, mert láttam, hogy sokkal nagyobb a felhajtás, és őszintén szólva volt egy sokkal egyszerűbb okom is: ellopták az autómat, gondoltam, hátha nyerek egyet. És sikerült.

Orsi: Tényleg, én téged úgy ismertelek meg az egyik fodrászszalonban, hogy pont azt mesélted, mennyire ki vagy borulva az ellopott kocsi miatt.

Kinek mi lehetett az oka annak, hogy nem sikerült elsőre?

Orsi: (kuncog) Hát nekem Szilvi. Az, hogy ő ott volt. Ezen kívül, hogy én a tavalyit egy jó bulinak vettem. Azt hittem, majd a felkészítő táborban is jól elleszek, nem lesz megerőltető. De idén már úgy álltam hozzá, hogy ez egy verseny, és meg is akarom nyerni. Ettől aztán tétje lett, így nehezebbé is vált, de meg is lett az eredménye. Próbáltam mindenben benne lenni, akár diétáról, akár edzésről volt szó.

Szilvi: Valószínűleg szerencse is kell hozzá, hogy a zsűri ízlése találkozzon veled, hogy pont te legyél az, aki tetszik nekik. Elsőre én például nem ismertem a színpadi mozgást, csetlettem-botlottam a színpadon, ezt másodjára tanították meg nekem. Borzasztóan izgultam is, tehát a magabiztosság, és kisugárzás sem volt meg. Valamint először rövidebb volt a felkészítés, és nem volt ennyire profi. Mikor másodszor indultam, akkor a nagy show keretében zajlott már, a színvonal magasabb volt, többet lehetett a felkészülés alatt tanulni.

Orsi: És ha tudnád, az idén miket tanítottak…

Szilvi: Mesélj!

Orsi: Az idei tánchoz képest a tavalyi semmiség volt. Ebben rendesen színészkedni kellett, nagyon pontos és sok koreográfiát megjegyezni, szóval szerintem idén ez nehezítés volt.

Mennyire vagytok elégedettek a produkciókkal? Visszanéztétek?

(Egyszerre vágják rá, hogy nem.)
Szilvi: Én tudom, hogy a beszédem elég érdekesre sikerült, és ezért nem merem visszanézni. Más részeket azért már láttam persze.

Orsi: Akkora élmény volt ez számomra, hogy úgy akarom megtartani magamnak, ahogy ott megéltem. Bár amikor kimondták a nevemet, azt sokszor láttam, de konkrétan, ami utána történt, az nekem ki is esett.

Szilvi: Én sem fogtam fel ott rögtön, mintha meg se történt volna, mintha kívülálló lennék, és igazából csak másnap esett le az egész.

Aztán jönnek a dolgos hétköznapok. Ilyenkor szüksége van egy új királynőnek tanácsokra, segítségre?

Szilvi: Szerintem csak az elején. Mindegyikünk megy ilyenkor például jótékonysági rendezvényekre, és mivel hasonló szervezeteket kerestünk fel, ezért én abban tudtam Orsinak segíteni, hogy hogyan készüljön egy ilyen helyzetre, hol talál róluk információkat.

Orsi: A sajtótájékoztatómra nem kellett, de én akartam egy szöveget írni, és egyből Szilvit kérdeztem, hogy mit tegyek bele, hogyan mondjam. Ő adott pár tippet.

Ezek szerint olyanról szó sincs, hogy milyen diétát használtok, vagy melyik edzésprogram a legmegfelelőbb?

Szilvi: Dehogyis. Orsi régóta modellként dolgozik, ezért ő ezeket már tudja, sőt jártasabb volt nálam már a kezdet kezdetén is.

Orsi: Én mindig is sportoltam, így az edzés nekem alap. Futottam versenyszerűen, érmeket is szereztem, de hobbiszinten bármi jöhet, ami labda-, és társasjáték.

A következő nagy megmérettetés viszont a Miss World. Ebben tudsz segíteni Orsinak?

Szilvi: Persze, szívesen, mert én nagyon sokat okultam belőle. Nekem nem tudtak igazán tanácsot adni, amikor én mentem, de talán az én tapasztalataim jól jönnek majd Orsinak.

Orsi: Én pedig készülök is rá, hogy ha már közeledik, akkor leülünk beszélgetni. De ez majd csak december közepén lesz.

Hogy néz ki a világverseny?

Szilvi: Napi négy-öt óra alvás, nagyon kimerítő. Megmondják, hogy mikor kelsz, mit kell csinálnod, még a mosdóba se mehetsz ki úgy, hogy nem szólsz róla.

Orsi: Hasonlít az itthoni felkészülésre?

Szilvi: Nem igazán, mert ott edzés nincs, itt már nem arra készítenek fel, hogy te legyél a legszebb. Nekik nem az a céljuk, hogy te hozd ki önmagadból a legjobbat, hanem belőled hozzák ki a maximumot, hiszen egy termék vagy, és az múlik rajtad, hogy a show működik-e vagy sem. Szponzorok vannak, akiknek az éttermébe, szórakozóhelyére el kell menni, ott fotóznak, de nem is biztos, hogy ehetsz, mert előfordulhat, hogy eszel két falatot, majd szólnak, hogy indulni is kell.

Orsi: Mennyit utazgattok ott?

Szilvi: Volt egy nagyon jó része, egy tíznapos szafari, ahol szintén nem lehetett pihenni, de az hatalmas élménynek bizonyult. Volt oroszlánsimogatástól kezdve minden, vagy például mentünk a kis dzsipekkel, megálltunk az út szélén, találtunk egy kaméleont, amit meg lehetett fogni. Egy ilyen helyre elég kevesen jutnak el.

Orsi: Ezt a részét már nagyon várom!

Kint mennyire barátkoznak egymással a lányok?

Szilvi: Ez teljesen attól függ, hogy kik közé osztanak be. Én olyan szerencsés voltam, hogy nekem sikerült barátságot kötnöm egy lánnyal, olyannyira, hogy ő még az Operabálra is eljött idén.

Már említettétek a karitatív programokat. Ki dönti el, hogy kiket támogattok, milyen rendezvényeken vesztek részt?

Orsi: Mi dönthetjük el, hogy hova megyünk, csak azért szeretnénk tudni, hogy mégis mit választottunk, hogy tudjanak nekünk segíteni az eligazodásban.

Szilvi: Én a Down-alapítvánnyal voltam kapcsolatban, a fogyatékosokkal és a gyerekekkel kapcsolatban szinte minden érdekelt.

Orsi: Jól fel is tette nekem Szilvi a mércét, hiszen a világversenyen karitatív kategóriában a második lett.

Szilvi: Attól függ minden, hogy a filmed milyen lesz. Azt javaslom, hogy személyesen te csináld meg. Kicsit kell vele foglalkozni, de megéri.

Valamilyen viselkedési forma van, amit a királynőknek követniük kell?

Orsi: Íratlan szabály, érezni kell, hogy ha megnyer valaki egy ilyen versenyt, hogy viselkedhet, és hogy nem. Mi ugyanis példát mutatunk.

Szilvi: Bizony ezzel vigyázni kell. Volt, hogy teljesen rossz színben tüntettek fel egy újságcikkben, és a legrosszabb az volt, hogy azt sugallta: szépségkirálynő csak akkor lehetsz, ha nagyon mű vagy, mindent meg kell változtatni magadon. Szerintem ha ezt egy 16 éves lány olvassa, aki vágyik ilyesmire, azt akkor nagyon rossz irányba tereli. Pedig én nem vagyok szétműtve.

Orsi: Rólam egy fogorvos nyilatkozta, hogy műfogaim vannak.

Szilvi: Elképesztő dolgokat tudnak írni. Nekem arcimplantátumom és szájfeltöltésem van bizonyos újságok szerint. Pedig ez nem igaz.

Apropó, újságok! Hogy viselitek a fokozott érdeklődést?

Orsi: Már nem olyan sok az interjú, az első három hét volt durva. Akkor úgy voltam vele, hogy ha ilyen lesz az évem, akkor én tíz évet fogok öregedni.

Szilvi: Nem olyan lesz. Amikor történik veled valami, vagy egy rendezvény van, akkor újra hívnak, de nem egyfolytában, mint az elején. Különben akkor még lelkes az ember, meg ez egy élmény, de azért mellette fárasztó is.

Orsi: Az első napokban nem volt olyan két perc ,hogy ne csörgött volna a telefonom.

És az utcán? Odamennek hozzátok? Láttok valami reakciót?

Orsi: Engem nem ismernek fel. (mosolyog)

Szilvi: Tényleg? Szerintem csak azt hiszed, nem veszed észre, nekem is volt ilyen. És attól is függ, hogy hova mész: egy elegáns étteremben nem mennek oda, míg a szórakozóhelyen igen.

Orsi: Mondjuk azt már tapasztaltam, hogy összesúgtak a hátam mögött…

Szilvi: És szúrós szemekkel néznek, és tudod, hogy hetet-havat összehordanak rólad. Szerintem ilyenkor az első mondat, hogy nem is olyan szép.

Orsi: Vagy hogy azt hittem, vékonyabb, vagy magasabb, vagy ilyesmi. (Jót kuncognak ezen.) Amit nagyon becsülök, amikor nők jönnek oda, hogy én neked drukkoltam.

Szilvi: És majd meglátod, hogy a tinilányok felnéznek a királynőkre, és autogramot kérnek.

És milyen a kapcsolatotok a médiával? Jártok például médiás rendezvényekre?

Orsi: Aránylag ritkán. Már csak azért is, mert már most volt kellemetlen élményem. Meghívtak egy díjátadóra, egy nagyon kedves barátom is ott volt, és megfogta egy pillanatra a kezemet. Na, ezt az összes fotóst lekapta, és már meg is jelent másnap. Mindenki hívogatott utána, hogy akkor most van-e pasim, de én nem tudtam ezzel mit kezdeni.

Szilvi: Az ilyen cikkekkel nem kell foglalkozni, az újságot pedig nem szabad megvenni.

Orsi: Igen, de én a szüleimmel lakom, ők mindent megvesznek, így ha nem akarom, még akkor is meglátom ezeket.

Szilvi: Így valóban nehéz. Én nem nézek vissza semmit, maximum a nagyobb megjelenéseket, vagy egy ízléses képsort. Ha olyat írnak, ami valótlan, az már le van írva, nem tudok mit tenni, ha meg annyira problémás, akkor lehet lépéseket tenni ügyvéd segítségével.

Szilvi, te például beszélsz az újságoknak a magánéletedről. Nem bántad meg?

Szilvi: Nem. Így is, úgy is érdeklődnek, és ha nem mondasz semmit, akkor találgatnak, és ez nem éri meg nekem.

Orsi: Én úgy vagyok vele, hogy eddig mindent elmondtam, de már most kicsit belefáradtam, hogy mindenki ezen csámcsog, így mostantól a magánélet az tényleg magánélet lesz.

Hogy alakult eddig a nyaratok? Jut némi időtök kikapcsolódásra is?

Orsi: Voltam itt-ott pár napot pihenni, meg bulizni fesztiválon is. Én úgy gondoltam, hogy most augusztusban kimegyek Skóciába a nővéremhez, egyrészt a nyelvtanulás miatt, másrészt, hogy meglátogassam. Utána még egy hét Balcsi, és csak szeptembertől kezdem magam felkészíteni a versenyre. Most nem is nagyon dolgozom.

Szilvi: Nekem már eddig is eseménydús volt a nyár. A barátommal, Sebestyénnel voltunk hosszúhétvégén Rómában, ami gyönyörű volt. Aztán kimentünk Las Vegas-ba, ahol az Everest Poker szponzorált játékosaként indultam. 2800 indulóból a középmezőnyben végeztem. Kint találkoztam Polgár Krisztával is, a tavalyi másik szépségkirálynővel, de ő nem játszott. Nagyon szeretek pókerezni, és készíthettem fotót a legnagyobb pókerjátékosokkal is. A nyárra még van néhány tervünk, és mindenféle fesztiválokra is szeretünk kijárni, így aztán nagyon várom az idei Szigetet is.

Orsi: Oda én is szeretnék kimenni! Már csak azért is, mert a nővérem jön velem haza Skóciából, és megígértem neki, hogy elviszem.

Kapcsolódó cikkek:

Megmutatjuk a három legszebb magyar lányt!

Minden, ami szépség!

Minden, ami szépségverseny!

Címkék: beszélgettünk egymás freire királynők között! orsolyával serdült szilviával

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

„Ezért kezdtem el több olyan nőt követni Instán, aki hasonlít rám”

„Ezért kezdtem el több olyan nőt követni Instán, aki hasonlít rám”

Ha nem vigyázol, a közösségi média a te önbizalmadra is rányomhatja a bélyegét!

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

Ashley Broadwater a Popsugarnak írta meg a történetét, amivel másoknak is próbál segíteni.

Nicki Minaj végre megosztott egy fotót az újszülött kisfiáról

Reméljük, hamarosan még több kép érkezik!

Ennél meghatóbb videót ma már nem fogsz látni

Pedig még csak reggel van, de ezt nehéz lenne űberelni!

Végre kiderült, miért utálja annyira Vilmos Meghant

Oké, csak szerintünk túl önérzetes Vilmos?

Hivatalosan is ez minden idők legszokatlanabb adventi naptára

Sajt nélkül nincs karácsony... Mostantól!

Szerinted gáz vagy normális, amit David Beckham a lányával csinált?

Megint egy apróság miatt készült ki a fél világ.

Nincs most finomabb ennél a körtés desszertnél

Bia, a Cosmo ügyeletes sütimestere most egy olyan tortát mutat, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az! Érdemes vele próbálkozni, mert isteni illata és mennyei íze van!

WOW: Jake Gyllenhaal sorozatban fog szerepelni!

Ráadásul már most elképesztően jól hangzik a projekt!

A Mandalorian új előzetese mindent visz!

Ennél jobban már tényleg nem lehet várni a folytatást!

Hailey Bieber új tetkójának köze van Selena Gomezhez?

A fanok szerint nincs vége a cicaharcnak...

5 zseniális könyv, amit el kell olvasnod ősszel!

Köszönj szépen a kuckózós időszaknak és az elmaradhatatlan + letehetetlen kellékeinek!