2009.12.10.@ 11.12

Női vezetők – lehet érvényesülni?

Vállunkat, mióta világ a világ, sokszor nehezebb dolgok terhelik, mint a férfiakét, mégis újra és újra meg kell küzdenünk az előítéletekkel és örök bizonyításra kényszerülünk, hogy vagyunk annyira tehetségesek, vagy a munkában lehetünk éppúgy sikeresek, mint az ellenkező nem.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nők helyzete az évek során átértékelődik, egyre több hölgy kerül vezető pozícióba a tudomány, a kultúra, a politika területén. Globalizálódó világunkban általános trenddé válik, hogy egyre nagyobb szeletet hasítunk magunknak. Az új kihívások fokozott felelősséget jelentenek, újabb nyomásnak tesznek ki bennünket.

Médiahatások

A nők vezető szerepbeli elfogadásában és elfogadtatásában fontos szereppel bír a média. Jelentős az átalakulási folyamat, amely során a sztereotip és hagyományos nőideál mellett az érdekeit képviselő, harcos amazon felvázolásától lassanként eljutottunk a női karakterek, a karrier, az érvényesülés teljes értékű ábrázolásáig.

Hova tedd az ikszedet?

Ha a karriert választod, talán rád sütnek valamilyen bélyeget: hogy nem vagy jó anya, nem vagy kellőképpen oltalomra szoruló és nőies, nem vagy „rendes” feleség típus, ergo nem felelsz meg minden elvárásnak. A köztudat sajnos még mindig nem eléggé nyitott az ilyen kérdések tekintetében.

Nehéz jó döntést hozni abban, hogy a család, a szakmai karrier vagy te magad vagy a legfontosabb. Élj-e a munkádnak, figyeld a bankszámlára érkező nullákat, féktelenül vásárolj, amit csak megkívánsz? Értékrendben csak te dönthetsz, hogy az érzelmeid, az érzéseid vagy egyéb értékek dominálnak, itt nincs általános recept. De bármelyik mellé teszed is le a voksodat, a választott szerepben jól kell érezned magadat.

Érvényesülhetsz a férfiakkal szemben?

A most feltörekvő nemzedék nőtagjai sokkal ambiciózusabbak, mint elődjeik voltak. A nők aránya az értelmiségiek és a vezető pozíciót betöltők között folyamatosan nő, ezzel párhuzamosan új vezetési stílus jelenik meg, mely nem csupán egyedi, de nagyon különbözik a férfiakétól. A nők forradalmian új irányítási módszerei hozzájárulnak ahhoz, hogy másfajta értékeket is megismerjünk.

A női vezetőkre jellemzőbb, hogy a csapatszellem erősítésére törekszenek, a feladatokat közösen kialakított stratégia alapján végzik, a megfelelő koordinációra összpontosítanak. Nőként bizonyos konfliktushelyzetben hajlandóbbak vagyunk kompromisszumos megoldást keresni a felek között, hisz kisebb mértékben van jelen a férfiakra jellemző rivalizálás és harci szellem.

Mi a sikered ára?

Meg kell tanulnod áldozatokat hozni a célod elérése érdekében. Általában a nehezen megszerzett és jövedelmező pozíciód megtartása a családi élet rovására megy, kevesebb időd fog jutni a párodra, a szórakozásra, és nem utolsósorban mindehhez olyan partnert is kell találnod, aki ebben támogatni tud. Ha gyermeket vállalsz, akkor mérlegelned kell, mert a pozíciódat nem tartják fenn évekig neked, és az is lehet, hogy sokkal többet keresel, mint a párod.

A titok nyitja

A kitartás, a kapcsolati tőke, az érzelmi intelligencia határozza meg leginkább a karrier sikerét. Emellett a motiváció, a személyiség ereje, a szakmai kompetencia éppúgy fontos ismérvei egy vezetői karrier beindulásának. Mi, nők általában nagyon jó képességekkel rendelkezünk a kapcsolatok építéséhez, és a férfiak által meghatározott játékszabályok szerint sikerrel húzunk hasznot belőle. Együttműködünk a férfiakkal, átfogóan és következetesen gondolkodunk, folyamatorientáltak vagyunk, és igen magas a szociális érzékenységünk. Ezek mind olyan tulajdonságok, melyek szükségesek akár a társadalmi életben, de egy adott cég hatékony működéséhez is egyaránt.

Ha el akarod érni a kitűzött célokat, ne kövesd el ezeket a hibákat:

– Ne fogadd el azt a sztereotípiát, hogy nem lehetsz nő és vezető egyszerre!
– Ne várjál folyamatos önigazolást, mert energiarabló és felesleges!
– Légy tisztában céljaiddal, hosszú távú terveiddel, és ezek megvalósításában légy konzekvens és kitartó!
– Hidd el, hogy jó vagy, és hogy még jobb lehetsz, hagyatkozzál intuícióidra!
– Fizetési igényed ugyanolyan legyen, mint egy hasonló szegmensen dolgozó férfié, a béralkuban egyenlő bánásmódot követelj, hisz megérdemled.
– Ne kerüld a kockázatot, mert anélkül nincs siker!
– Ne tekintsd személyeskedésnek, ha kritika ér a munkáddal kapcsolatban, nem azért kapod, mert nő vagy.

Szakmai karriered akkor lehet igazán sikeres, ha általa kiteljesedsz, ha önképed, önértékelésed maximálisan rendben van, ha a pozíció adta hatalomtól és pénztől nem szállsz el, és ha a vágyaidat, akaratodat beteljesítetted.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A munkádban is légy önmagad!

Munkahelyi versengés – ösztönöz vagy gátol?

Hogyan teljen jobban a munkanap?

Címkék: érvényesülni? lehet vezetők

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Ennyi kávét ihatsz, ha gyakran fáj a fejed

Ennyi kávét ihatsz, ha gyakran fáj a fejed

Minden reggeledet egy fincsi feketével indítod? Akkor most figyelj, mert lehet, hogy ezután megváltozik a szokásod!

5 film a vasárnap esti kikapcsolódáshoz

Nézd meg, mit adnak ma a tévében!

5 hely, ahonnan megnézheted az augusztus 20-i tűzijátékot

Érdemes előre tájékozódni a legjobb helyszínekről.

Ezek lesznek a legszuperebb filmek ma este a tévében

Csekkold le, mit nézz, ha ma inkább otthon pihiznél!

Csillagjegyek, akiket előléptetnek szeptemberben

Elég jól fog indulni az idén ősz számodra, ha ezek között a csillagjegyek között vagy.

Teszt: Te felismered a Disney meséket egy képkocka alapján?

Csekkold le, tényleg akkora Disney-rajongó vagy-e, mint amilyennek hiszed magad!

Teszt: Te ki lennél a Kardashian-családból?

Töltsd ki a tesztet, és kiderül!

Nem gondolnád, milyen hashtaget tiltott le az Instagram

Nők ezrei akadtak ki a közösségi oldalra!

Megható videón zokog a net

Ezt neked is látnod kell!

Teszt: Melyik sztárpasi illik hozzád 2019-ben?

Töltsd ki a tesztet és megtudod!

9 szitu, amit csak egy fesztiválon történhet meg veled

Lassan a végéhez ér az idei fesztiválszezon, amit ha te is végigtomboltál, tuti belefutottál a következő helyzetekbe.