2010.11.24.@ 11.11

Ismerd meg egy luxusprostituált valódi életét!

Szalai Vivien 28 éves, magyar-filozófia szakos tanár, egy országos napilap szerkesztője és oknyomozó riportere, a bulvárvilág szereplőiről szóló tényfeltáró sorozatai évek óta kiemelkedő olvasottságot érnek el. Nemrégiben jelent meg Hamis gyönyör című regénye, egy magyar luxusprostituált igaz története alapján, és a könyv pillanatok alatt az eladási listák élén végzett!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Véleményed szerint minek köszönhető a hatalmas siker?

Úgy vélem, hogy maga a témaválasztás is izgalmas és érdekes, hiszen egy fülledt, erotikával, rengeteg pénzzel átszőtt világot mutat be, amit csak kevesek ismernek egészen közelről. Talán annak köszönhető a népszerűsége, hogy ilyen kendőzetlen őszinteséggel és eredeti módon eddig nem született a felső tízezerről, az ünnepelt sztárokról és a luxusprostituáltak igazi életéről hasonló mű. A Hamis gyönyör attól több, mint a témában korábban íródott könyvek, hogy nem csupán szexuális aktusokat mutat be, hanem elviszi az olvasót a hálószobán kívülre is. Dubaiba kalauzol, a sejk mesés palotájába, ahol a nők iszonyatos borzalmakon mennek keresztül, betekint a magyar sztárvilág kulisszái mögé, leírja a híres és gazdag férfiak vágyait, mocskos titkait, és megmutatja, mi játszódik le egy prostituált lelkében, gondolataiban, miközben érzelmek nélkül, csupán a pénzért lefekszik egy férfival.

Nem lenne még provokatívabb a történet, ha a főhős az arcát is felvállalja?

A Hamis gyönyör így is hiteles, ám a főhős szakmájának elengedhetetlen feltétele a diszkréció, hiszen a mai napig prostituáltként dolgozik, és ha kitálal, végleg megpecsételi saját életét. Ha a kétkedők elolvassák a könyvet, akkor talán elhiszik, hogy olyan lelki folyamatok és fájdalmas igazságok rejlenek a sorok mögött, melyeket senki – beleértve engem is – nem tudna kitalálni, csak olyan ember gondolatait, gyötrődéseit tartalmazhatják, aki valóban átélte ezeket. A könyvem egyfajta dokumentumregény, mely kilencven százalékban igaz, megtörtént eseményeket dolgoz fel, és csupán tíz százalékban fordul elő bizonyos szereplők karakterének és a helyszíni leírásoknak a kiélesítése.

Hogyan ismerkedtél meg a főszereplővel?

Évekkel ezelőtt történt, egy szórakozóhelyen találkoztunk először, öngyújtót kért tőlem. Beszélgetni kezdtünk, és amikor megtudta, hogy újságíró vagyok, azt mondta nevetve, hogy van egy jó sztorija, és ha van kedvem hozzá, írjam meg. Ennyiben maradtunk, majd később újra összefutottunk és Szofi akkor árulta el nekem, valójában mivel foglalkozik. Titkos élete felcsigázta az érdeklődésemet, ám nem szerettem volna sablonkönyvet írni, ezért csak úgy vállaltam a könyv megírását, ha őszintén, kendőzetlenül tudom átadni az olvasóknak, hogy mit érez, mit gondol egy hivatásos, ha pénzért szeretkezik.

A történetben az édesanya ösztönzi Szofit a pályára. Mit gondolsz, egy szegényebb családból származó nő könnyebben prostituálódik?

Aki nehéz körülmények között, rossz szociális helyzetben nőtt fel, esetleg nemi erőszak elszenvedője volt, annál hatványozottabban előfordulhat, hogy testét áruba bocsátja. Szofi édesanyja egy megkeseredett ember, aki nem tudta álmait megvalósítani, és amikor látta, lánya milyen elképesztő szexuális hatással bír a férfiakra, azt mondta neki, hogy a testéből éljen, és soha ne szerelemmel szeressen. De ahogy semmilyen téren, úgy itt sem lehet általánosítani, hiszen én ismerek olyan fiatal lányokat, aki jó egzisztenciával rendelkező, diplomás családból származnak, mégis prostituáltakká válnak, noha nincsenek erre rászorulva. Úgy vélem, ez alkati kérdés, és egyfajta veleszületett, belülről jövő gátlástalanság, tomboló pénzéhség kell ahhoz, hogy valaki ilyen utat válasszon magának.

A könyv egyik fejezetében a főhőst megérinti a halál szele…

Szofi a megrendelők minden kívánságát teljesíti, nem engedi meg azt a luxust, hogy nemet mondjon, így bevállalja azt is, hogy óvszer nélkül szeretkezik. Amikor a madame közölte vele, hogy egyik korábbi kuncsaftjáról – egy ázsiai üzletemberről – az a hír járja, hogy külföldön összeszedte az AIDS vírust, Szofi kétségbeesett. A HIV – mint valós veszély – korábban nem merült fel benne, és tudat alatt mindig abban bízott, hogy a gazdag és híres férfiak vigyáznak magukra, ezért tőlük ilyen veszélyes betegséget nem fog elkapni. A félelem hatására ugyanakkor rádöbbent, hogy naiv volt, hisz attól, hogy valaki jómódú és sikeres, még ugyanúgy lehet nemi beteg, mint bárki más. Szerencsére a szűrővizsgálat eredménye negatív lett, ám érdekes módon attól a pillanattól kezdve, hogy elmúlt a veszély, megszűnt Szofi félelme, és ugyanott folytatta az életét, ahol korábban abbahagyta.

A pasik miért nem használnak óvszert az alkalmi kalandokban?

A főhős elmondása alapján a férfiak túlnyomó része védekezés nélkül van együtt a prostituálttal. Én hatalmas erkölcsi felelőtlenségnek tartom az efféle aktust azok esetében, akiknek állandó partnere van, hisz ilyenkor az illető nem csupán saját, hanem párja életéért is felel. Azonban sokan, ha meglátnak egy gyönyörű nőt, csodás alakkal, finom illattal, elegáns külsővel, nem kapcsolják össze a látványt egy esetleges fertőzés lehetőségével. A minap éppen a témához kapcsolódó, sokkoló élmény ért. Egy középkorú családanya olvasta a könyvemet, és írt egy hosszú, nagyon szívhez szóló levelet. Az asszony úgy érezte, ráismert a férjére a főszereplő nős férfi, Péter személyében, és leírta, hogy éppen válófélben van az urától, mert a férfi folyamatosan luxusprostituáltakkal csalta, akikkel Bécsben találkozott különböző szállodákban. Az asszony úgy jött rá erre, hogy elkapott egy súlyos fertőzést a férjétől, aki végül bevallotta, hogy gyakran volt hűtlen. Végül nem tudtak túljutni a problémákon, beadták a válókeresetet. Noha a könyvben szereplő Péter nem az említett hölgy férje, mégis szívszorító volt olvasni, hogyan mennek tönkre életek, házasságok röpke kalandok, felelőtlen, hogy stílusos legyek, hamis gyönyörök miatt. Bár egyes internetes fórumozók azzal támadtak, hogy a Hamis gyönyör tulajdonképpen rejtett propaganda a könnyű pénzkeresetre, épp ellenkezőleg! A könyv megírásával legfőbb célom az volt, hogy felhívjam a fiatalok figyelmét arra a társadalmi problémára, hogy aki ezt a pénzkereseti módot választja, igenis számoljon azzal, hogy mindennek ára van, és nem éri meg testünket eladni a lelkünkért cserébe. Rengeteg fiatal lány jár tévúton, ha azt hiszi, hogy ez a legegyszerűbb módja a gazdagságnak vagy a jobb életnek. Valójában – és ez a könyvből egyértelműen kiderül – egyáltalán nem könnyű munka, sőt lélekromboló foglalkozás, és ha valaki belekóstol, nagyon nehéz kiszállni belőle, hiszen a pénz a legrosszabb kábítószer.

Milyen embernek látod Szofit?

Szofi feltűnő szépség, gyönyörű nő, delejes szexuális kisugárzással. Régebben valószínűleg színesebb érzelmi világa volt, ám ahogy teltek az évek, egyre érzéketlenebbé vált, elkoptak mellőle a barátok, megszakadt a kapcsolata édesanyjával, és ma már nincs olyan társas kötődése, ami egy embert emberré tesz. A pénz iránti szerelme mindent felülír, és beszélgetéseink során hiába szerettem volna érzelmeket kicsikarni belőle, sehol egy könnycsepp, egy fájdalom, egy boldog pillanat, sőt, nevetése sem volt soha őszinte.

Miért döntött úgy, hogy elmesélni neked az életét?

Meggyőződésem, és Szofi is célzott halványan erre, hogy egyfajta önigazolási szándékkal keresett meg. Szerette volna bebizonyítani saját magának, hogy dacára a sok keserűségnek, a szeretkezések közben érzett undornak és a szexuális erőszaknak, ő elégedett a sorsával. Szofi számára a pénz jelenti a boldogságot, és nincs szüksége sem barátokra, sem szerelemre, sem gyerekre vagy házasságra. Anélkül, hogy ítélkeznék felette vagy egyetértenék vele, elhiszem neki, hogy így teljes az élete, ám mindenkinek azt kívánom, soha ne kerüljön hasonló helyzetbe.

A Hamis gyönyör sikere kapcsán tervezel újabb könyvet?

Imádok írni, számomra a legjobb szellemi tevékenység, és bár szeretek szóban is kommunikálni, az érzelmet, a sikert, a bánatot vagy a keserűséget ily módon sokkal jobban kifejezésre tudom juttatni. Az írás egyfajta szerelem, önismereti-önfejlődési út, és kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy a könyv rövid idő alatt sikeres lett. Gőzerővel készülök a következő munkámra – ami jövő nyáron fog megjelenni –, részleteket nem, ám annyit elárulhatok, hogy az olvasóknak hasonló izgalmakban lesz része, ezúttal is egy sokat vitatott szakmát mutatok be és egy furcsa, másfajta, szintén hamisan csillogó világba viszem el az olvasót.

Ha felkeltette az érdeklődésedet az interjú, akkor rendeld meg Szalai Vivien könyvét, a Hamis gyönyört, a polc.hu-n 20 % kedvezménnyel!

Kapcsolódó cikkek:

Az élet tartogat még számomra meglepetéseket! – Interjú Peller Mariannal

„A színház a mi drogunk!”

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Ami rólad szól már 20 éve…Pandora (x)

A Pandora Moments karkötő 20 évvel ezelőtti megjelenésével kezdetét vette egy mozgalom, ami arra buzdítja a nőket, hogy merjenek önmaguk lenni, fejezzék ki az ékszereikkel mindazt, amit ők szeretnek, és ezek a csodás nők a Pandorával karöltve, létrehoztak egy országokon és kultúrákon átívelő páratlan közösséget
Címkék: életet ismerd luxusprostituált valódi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

A legfelháborítóbb babaváró bulik, amiktől eldobod az agyad

Összeszedtük a legdurvább gender reveal bulikat, amiken tutira ki fogsz akadni.

4 csillagjegy, akinek az élete drasztikusan megváltozik a közeljövőben

Csekkold, hogy a te horoszkópod a listán van-e!

„Tökéletesnek hittem a pasimat, aztán kiderült, hogy végig hazudott”

Húzós sztori következik, neked mi a véleményed róla?

5 nő őszinte vallomása a terhesség alatti szexről

Erre biztosan nem számítottál.

Tényleg jobb olyan sráccal randizni, akinek lánytestvére van?

Meredek elméletnek tűnik? Az amerikai Cosmo újságírója szerint van benne ráció…

Ismerd meg a 3 legmaximalistább csillagjegyet!

Náluk a tök oké, a jó és a rendben van nem játszik, csakis a tökéletessel és a wow-felkiáltásokkal érik be!

10 trendi maszk, amit azonnal be kell szerezned

Mutatjuk mit, hol és mennyiért!

5 NEM amerikai sorozat, amit egyszerűen imádni fogsz!

Alapvetően bírod, ha egy film vagy sorozat hemzseg az ismert hollywoodi arcokban, de úgy érzed, mostanában sikerült kicsit túltolnod őket? Akkor mutatunk 5 olyan sorit, amit nem a filmipar mennyországában forgattak, mégis zseniális. PS: ráérsz később is megköszönni!

Ennél szexibbek már nem is lehetnének a Disney szereplői!

Most nemcsak a hercegnők, a Disney-mesék más szereplői is új külsőt kaptak!