2011.02.04.@ 11.02

„Most élem az álmom” – interjú Tolvai Renivel

Tolvai Reniről tényleg nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt hónapok alatt fenekestől fordult fel az élete: a Cosmo.hu élményeiről, álmairól és persze a szerelemről is kérdezte a Megasztár 5 győztesét.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Renivel már a megismerkedésünk utáni percekben kiderül, mennyi mindenben hasonlítunk egymásra: mindketten ugyanolyan márkájú, hatalmas táskával érkeztünk az interjúra, ugyanazt a kávéspecialitást szúrtuk ki a barátságos kávézó itallapján, és a hajunk színe is nagyon hasonlít: mindketten szőkéről váltottunk barnára.

– Miután szőke voltam a Megasztárban, azt gondoltuk, egy kicsit pihentetni kellene a hajamat – kezdi a beszélgetést Reni. – Így a műsor után befestettük vörösesbarnára. Most viszont megint világosítjuk, mert megint szőke leszek. Nekem egyébként a sötétebb és a világosabb hajszín is tetszik.

Szereted változtatni a hajad színét?

Nagyon! Bár körülbelül két nap kell ahhoz, hogy megszokjam: más, amit a tükörben látok, mások a vonásaim. Szerintem szőkén például sokkal fiatalabbnak nézek ki, mint az eredeti, vöröses hajszínemmel. De engem nem zavar semmilyen változtatás, szerintem zöld hajjal is szeretném magam (nevet).

Ha már a változásokat hoztuk szóba, veled tényleg nagyot fordult a világ az elmúlt egy évben: Nagyváradról Budapestre költöztél, ismert ember lettél, megtaláltad a szerelmet…

Igen, ez mind nagyon jó, de nehéz feldolgozni – nemcsak nekem, hanem a szüleimnek is.

Számodra mi a legfurcsább?

Nagyon sok minden. Például az, hogy egyedül lakom egy nagy lakásban, és mindent magamnak kell megcsinálnom. Megjelent a döntős dalokat tartalmazó lemezem, kaptam egy autót, sok fellépésem van… Mindig erre vágytam, de nem gondoltam volna, hogy ez ennyire nehéz és fárasztó, de mégis kellemes lesz.

És hogy alig fél éven belül így megváltozik az életed.

Igen. Tudod, szerintem az volt a legjobb ötlet, hogy jelentkeztem a Megasztárba, pedig eleinte csak egy jó bulinak tartottam ezt az egészet.

Mikor kezdted azt érezni, hogy ez ennél már jóval több: hogy tétje van a dolognak?

Ebbe akkor gondoltam bele, amikor az első hat köött voltam. Ekkor kezdtem el hajtani: még többet dolgoztam, és még komolyabban vettem a feladatokat.

Arról nem beszélgettetek egymás közt, hogy vajon ki nyeri majd a versenyt?

Nem, mi soha nem gondoltunk arra, hogy ki lesz a győztes. Időnk sem volt erről beszélni. Annyi feladat volt, például dalokat és koreográfiákat kellett tanulnunk, és a TV2 több műsorában is rendszeresen megjelentünk.

Sokat gondolsz még vissza a Megasztárra?

Persze. És minden este eszembe jutnak jelenetek, pillanatok a műsorból.

Egyszer azt mondtad, bárcsak soha ne érne véget ez az egész…

Igen, ez tényleg egy gyönyörű álom volt, és én most élem az álmom. Próbálom élvezni minden pillanatát, de közben dolgozni is. Szóval most minden téren jól érzem magam.

Van valami, ami még hiányzik az életedből?

Például az, hogy a szüleim még nem költöztek ide, és ez még időbe telik. Nagyon szeretem őket, szoros a kapcsolatunk, és szükségem van arra, hogy ne csak telefonon beszéljünk, hanem itt legyenek a közelemben.

Nehéz egyedül?

Igen. Talán mert ez az egész eléggé hirtelen jött…

És a szüleid nem próbálnak megóvni ettől a világtól, amibe most belekerültél?

De igen, csak az a baj, hogy ők nincsenek benne ebben: sok mindent nem értenek, félreértenek, féltenek. És bántja őket, hogy ilyen távolságból nem tudnak segíteni, csak szóbeli tanácsokkal. Például ha mennem kell valahová, apu nincs itt velem, hogy elvigyen.

Ki az, aki itt, Budapesten a legtöbbet segít neked?

A Megasztáros stáb, illetve a nagybátyám, aki itt él. Vele nagyon jó a kapcsolatom – a kiskutyámat, Habibit is tőle kaptam.

Azt korábban te is elmondtad magadról, hogy anyukád sokáig elkényeztetett, nem kellett például mosnod vagy mosogatnod sem. Viszont ha rád nézek, nem egy elkényeztetett kislányt látok, hanem egy talpraesett, csajos csajt, aki nagyon tudja, mit akar.

Remélem, jó irányba haladok (mosolyog). Most sok a feladatom, és igyekszem jól teljesíteni mindet.

Mivel telnek a napjaid?

Számos fellépésem, fotózásom, interjúm van. Az a legnehezebb a dologban, hogy mindenhová időben kell érkeznem, de még nem ismerem a várost. Ezért nem tudom, mennyivel korábban induljak el egy-egy programra, hogy időben odaérjek. Azt már megtanultam, hogy itt, Budapesten fél óra a minimum, viszont otthon, Nagyváradon öt perc alatt eljutottam szinte bárhová. Szóval ez is nagy változás most nekem.

Ezek szerint sok mindent meg kell még tanulnod.

Igen, ezt érzem. Például sokat olvasok magyarul, mert otthon románul is beszéltünk, így az érzéseimet még nem tudom megfelelően kifejezni magyarul. Pedig ez fontos. Észrevettem, hogy amikor a fellépéseken szólok pár szót a közönséghez, annak nagyon örülnek. Szerintem csak akkor tudnak igazán közel kerülni egy énekeshez, ha az kommunikál is velük.

Érzed a szeretetüket?

Persze, nagyon aranyosak. Megállítanak az utcán, és van, aki remeg, meg sem tud szólalni. Ez az egész hihetetlen számomra, mert csak néhány hónapja vagyok benne… Még kicsit furcsa, ha valaki odalép hozzám, hogy autogramot kérjen, vagy csak megszoríthassa a kezem.

És az nem furcsa, ha Andrásról (Kállay-Saunders András, Reni barátja – a szerk.) kérdeznek?

Az elején nagyon furcsa volt, és zavart minket. De mivel az embereket érdekli, kell tudni beszélni róla, egy bizonyos határig.

De például volt, aki rögtön azt kérdezte tőled, hogy összeköltöztök-e Andrással.

Igen, de ezek a dolgok csak ránk tartoznak: meg kell őriznünk a mi kis privát szféránkat. Az albumomról és a koncertekről mindent elmondok, mert arról szeretek is beszélni, de a magánéletünk hadd maradjon meg nekünk.

Arról is beszéltél egy interjúban, hogy ti ketten ellentétes személyiségek vagytok. Ezek szerint te is azt vallod, hogy az ellentétek vonzzák egymást?

Nagyon is! Én pörgős vagyok, ő sokkal nyugodtabb. Ő tudatosabb, engem sokkal inkább a szívem vezet, és nem mindig gondolok át dolgokat. Vagy néha későn gondolkodom.

Akkor, ha jól értem, András a személyiségével vett le téged a lábadról?

Itt szerintem nem erről volt szó. Egyszerűen a lelke érintett meg, ahogyan beszélt hozzám… Annyira jó ember, és annyira más, mint azok a fiúk, akikkel eddig találkoztam. Sokan azt gondolják róla, hogy egy macsó, aki dobja a lányokat, de egyáltalán nem: segítőkész, kedves srác. Jobban szeret adni, mint kapni, és én is ugyanilyen vagyok.

Magyarul beszélgetsz vele?

Magyarul, és amit nem tudunk, azt angolul. Mindkettőnknek sokat kell még tanulnia magyarul, és így gyakorlunk. Ez a szerelemnyelvünk (mosolyog).

Ahová most elértél – a szerelemben, illetve a Megasztár után szakmailag –, az szerinted egy út vége, vagy az utazásod még most kezdődik?

Utóbbi. Alig várom, hogy elkezdhessek dolgozni az első önálló lemezemen, ami én magam leszek, feldolgozásokat nem is szeretnék felvenni. Az albumomon szeretném megmutatni magam, és mivel maximalista vagyok, és a legjobb munkát akarom kiadni a kezemből, nem tudom megmondani, mikorra lesz kész a lemez. Szeretnék addig dolgozni rajta, ameddig úgy érzem, hogy az szükséges.

Az első önálló albumodon kívül mi mindenről álmodsz még?

Sok álmom van. Videoklipről, fellépésekről… Szeretném, ha a családom is ide tudna végre költözni, és szeretnék továbbra is boldog és egészséges lenni. A többi pedig majd alakul magától.

Fotó: TV2

Kapcsolódó cikkek:

A Barátok közttől az Üvegtigris 3-ig: interjú Szabó Erikával

„Nem vagyok díva” – interjú Marozsán Erikával

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: álmom” élem interjú most renivel tolvai

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Ő a világ legszexibb időjósa

Ő a világ legszexibb időjósa

Nem csoda, hogy a mexikói pasik kedvenc tévéműsora mostanában az időjárásjelentés.

„Napi rutin helyett élmény a kávé, ha jó barista készíti. ”- interjú Huszár Ádámmal

Kezdetben egészen mással foglalkozott, mégis a kávé mellett kötött ki 6 évvel ezelőtt. Huszár Ádám szerint a kávé útja nagyon hosszú a termőföldtől a csészéig, és ennek a megismerésére egy élet is kevés. Így aztán mindig van mit tanulni és tanítani.

Nincs bizarrabb a koporsómatracnál

Idén nyáron eldöntötted, hogy végre tényleg egy extrém matraccal csobbansz? Ezután a látvány után lehet már csak két karúszóhoz lesz kedved.

5 tipp, hogy újra megszeresd a melódat

Ha nem csíped az állásodat, akkor logikusnak tűnik, hogy munkahelyet válts. Vannak azonban olyan szituk, amikor a befizetetlen számláid miatt, nem lehet csak úgy dobbantani, igaz? Íme, néhány trükk, hogy könnyebben kitarts!

10 dolog, amit csak vegán csajok érthetnek

Még a legjobb barátnőd is azt hiszi, hogy a cuki kisnyuszik miatt nem eszel húst és anyukád minden alkalommal kikészül, ha nem kérsz a híres töltött káposztájából? Akkor ezekkel a szitukkal mélyen együttérzel majd.

5 fiatal lány elárulta, miért randizik idősebb pasikkal

Ugye te is láttál már pár 40-50 közötti üzletembert 20 év körüli csajokkal? Most 5 lány elárulta, hogy mi fogta meg őket egy olyan férfiban, aki simán az apjuk lehetne…