2011.02.22.@ 11.02

Tuti tippek: így kezeld a stresszt!

Lehangolt, vagy téged is hatalmába kerített a télvégi depresszió, és nem csak az időjárást érzed szürkének, hanem mindent magad körül? Ahelyett, hogy a szokásaidat próbálnád megváltoztatni, inkább a gondolkodásmódodat alakítsd át a következő egyszerű gyakorlatok segítségével, és inkább legyen félig tele az a bizonyos pohár!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Engedd el az aggodalmakat!

Ha az anyagi gondok átvették az irányítást a gondolataid felett, képzeld el azt, hogy a pénzzel kapcsolatos aggodalmaidat beleteszed egy dobozba, rákötsz egy léggömböt, és csak figyeled, ahogy elrepül, és eltűnik a látóteredből. Egy amerikai pszichológus szerint ez a technika lehet, hogy primitívnek hangzik, de kísérletekkel bizonyították, hogy a kreatív vizualizáció megváltoztathatja azt, ahogy gondolkodunk, és azt is, ahogy érzünk. Az elménk sokkal inkább elfogadja a vizualitást, mint a szavakat vagy éppen a racionalitást, a túlzott ésszerűséget.

Hagyd a pánikot!

Az idegeskedés akkor fog felőrölni, ha engeded azt. Szóval, ha legközelebb, amikor újabb gondok ütik fel a fejüket, és nem tudod őket egy csapásra elengedni, akkor azonnal kezdj el egy más foglalatosságot keresni, amivel mentálisan is kikapcsolhatsz. A lényeg, hogy a pánikolást messzire űzd el. Az is megoldás lehet, ha mindennap egy félórát rászánsz arra, hogy kiírd magadból, ami a lelkedet nyomja, és az írás közben akár még fel is göngyölítheted a problémát. Ha ily módon tartod kézben a nyomasztó szituációkat, akkor azzal még az energiatartalékaidat is megóvhatod.

Fókuszálj a jó dolgokra!

Minden este, mielőtt elaludnál, gondolj három olyan jó dologra, cselekedetre, amit a nap folyamán vittél véghez. Ez lehet például az, hogy segítettél egy barátnődnek, vagy befejeztél egy fontos projektet. Vedd számba, hogy milyen szerepet játszottál a siker elérése során. Ha ilyesfajta pozitív kapcsolatokat állítasz fel az agyadban, és ha így fejezed be a napot, akkor már tudat alatt is keresni fogod a hasonlóan pozitív tevékenységeket, és egy jobb attitűdöt fogsz a külvilág felé is mutatni.

Játssz rá az erősségidre!

Melyek a legjobb tulajdonságaid a munkában, otthon és összességében véve az életben? Kíséreld meg őket újra bevetni, de egy egészen más kontextusban! Például, ha nagyszerű hallgatóság vagy a barátaid számára, akkor tégy erőfeszítéseket azért, hogy a kollégáiddal is sokkal türelmesebb légy! Ezzel nem csupán csiszolhatsz az alapvető erősségeiden, de ha eddig szokatlan környezetben is kamatoztatod őket, azzal még magabiztosabbnak érezheted magad.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

10 tipp, hogyan pörögj fel egy álmos napon

5 tuti megoldás ciki helyzetekre

Címkék: kezeld stresszt! tippek tuti

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Justin Bieber durván beszólt a trolloknak

Nem érdemes szívózni Bieberékkel.

Bizarr kihívás bizonyítja, Miley Cyrus mennyire jó fej valójában

A TikTok-on hívták ki, simán belement a játékba. Ezt csekkold le!

A Kardashian család zseniálisan viccelte meg a legnagyobb sztárokat

Hihetetlenül mókás ez a videó, tuti, hogy szakadni fogsz a röhögéstől!

Taylor Swiftet eljegyezték?

Indulhatnak az összeesküvés-elméletek 3, 2, 1...

Liam Hemsworth ezt gondolja most Miley Cyrusról

Az énekesnő a napokban kiteregette a házasságuk részleteit egy interjúban.

Erzsébet királynő gyászol

Pont karácsony előtt történt egy újabb tragédia.

Így flörtölj profin chaten keresztül

Mutatunk néhány szöveget, amivel nem lőhetsz mellé!

Így lehet szakítani az egyes csillagjegyekkel a legkíméletesebben

Ha már muszáj, legyen a lehető legtapintatosabb!

Zavarba ejtő oka van, amiért Erzsébet királynő és Fülöp herceg külön ágyban alszanak

Ami nekünk furcsa lehet, az a királyi családban teljesen normális.