2011.07.04.@ 11.07

Utazás előtt feltétlenül köss lakásbiztosítást!

Vakációd alatt bármikor megtörténhet, hogy lakásodat elönti a víz, betörik egy üveg vagy illetéktelen személyek hatolnak be. Ha nem szeretnéd a jól megérdemelt pihenést egy kellemetlen esemény miatt megszakítani, gondoskodj megszerzett vagyonod biztonságáról!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Készülj fel időben a váratlan helyzetekre!

A beázás, a tűz vagy a hirtelen érkező szélvihar komoly pusztításokat végezhet, és ha nem rendelkezel lakásbiztosítással, az otthonodat ért károkat bizony saját zsebből kell kifizetned. Ilyen problémák ellen nyújt hatékony segítséget a lakásbiztosítás, amit elsődlegesen olyan váratlan eseményekre köthetsz meg, mint a tűz, az elemi károk, a vezetékes víz okozta károk, a betöréses lopás, a rablás, valamint az üvegtöréssel kapcsolatos károk.

A biztosítók ugyanakkor már az alacsonyabb kárösszegek kifizetését is bizonyos védelmi rendszerek meglétéhez kötik, és ha nem gondoskodsz az elektronikai vagy a mechanikus eszközök (megfelelő zárak, esetleg rácsok) beszereltetéséről, a biztosító teljesen jogosan utasítja el a kárrendezési kérelmet.

Köss online biztosítást!

Az interneten ma már számtalan összehasonlító kalkulátort találhatsz, amelyek segítségével egyszerűen kiszámolhatod, hogy melyik díjazás, lakásbiztosítási szolgáltatás számodra a legideálisabb, illetve online kötés esetén a szolgáltatók különféle kedvezményeket is kínálnak. A szerződéskötéshez meg kell adnod a díjszámításhoz szükséges adatokat, többek között az épület területi elhelyezkedését, típusát, az építés évét, a biztosított vagyontárgyakat és a tetőfedés anyagát, illetve válaszolnod kell arra is, hogy hányan laktok ott, és mekkora a lakás alapterülete. Miután kiválasztottad a szolgáltatás típusát, és kitöltötted a szükséges adatokat, ellenőrizned kell a szerződés tartalmát, majd életbe lép a megkötött lakásbiztosítás.

Ingatlanod felbecsültetéséhez a biztosító nem a forgalmi értéket, hanem az újraépítési értéket veszi alapul, ám ebben segítséget és támpontot is ad. Választhatsz az éves, féléves vagy negyedéves díjfizetési módozatok közül, vagy dönthetsz a havi díjas befizetés mellett, ám ez utóbbi néhány társaság esetében csak csoportos beszedési megbízással lehetséges – tájékoztat Szabó Zoltán, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. vagyonbiztosítási csoportvezetője.

Ügyelj a biztosítási összegek helyes megválasztására!

A biztosítók kárrendezési tapasztalati nyomán a legtöbb probléma abból adódik, hogy a szerződésben fogalt összegek alacsonyabbak a szükségesnél, vagyis a lakások alulbiztosítottak. A lakásbiztosítási szerződésben külön kell rendelkezned az épületek és az ingóságok biztosítási összegeiről, amelyek kárrendezéskor külön vizsgálat alá esnek. A biztosítási összeg a mindenkori kártérítés felső határa, és meghatározza a kifizethető kár maximális mértékét is. Azonban az ingóságok értékeire nem elég csupán a szerződéskötéskor figyelned. A biztosító társaságok indexálási javaslatát, vagyis az éves infláció mértékéhez igazodó értékkövetést célszerű elfogadnod, sőt, abban az esetben is értesítened kell a biztosítót, ha valamilyen értéknövelő beruházás történt az ingatlanodon, vagy egyéb értékes vagyontárgyat vásároltál. Utóbbi esetekben írásbeli bejelentési kötelezettséged van a biztosító felé.

További információk a témában: www.mindennapipenzugyeink.hu

Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Érezd magad biztonságban külföldön is!

Kezeld tudatosabban pénzügyeidet!

Légy körültekintő, és szervezz felejthetetlen vakációt!

 

„Szép bőr” koktél rendel! (x)

Olyan vagy mint egy leeresztett lufi? Akkor jöhet a kedvenc sorozatod! Felbosszantott a pasid? Irány egy őrült spinning óra! Ok. Megtanultad, a hétköznapi nehéz helyzetekben mi mozdít ki, de azt vajon sejted, hogy a bőrödnek mire van szüksége nap mint nap?
Címkék: előtt feltétlenül köss lakásbiztosítást! utazás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

A legrosszabb randisztorik, amiket valaha hallottál

A legrosszabb randisztorik, amiket valaha hallottál

Senki nem állítja, hogy a herceg fehér lovon érkezik, de azért reméljük, te sosem fogsz hasonlóan szörnyű randihelyzetekbe kerülni!

Leteszteltük a Lagom-ház luxus relax hétvégéjét

A Cosmo szerkesztője beköltözött a Budakeszi Arborétumban kialakított Lagom-házba, hogy kiderítse, tényleg olyan nyerő-e a svédek legendás életstílusa. És ha már ott volt, letesztelt néhány Barnängen újdonságot is.

Veszélyes lehet a legmenőbb applikáció

Úgy tűnik, az új őrület nem teljesen veszélytelen…

Ez az app most a sztárok kedvence

Teljesen beszippantott mindenkit!

Új emojikat vezet be az Apple

Közel 60 darab új hangulatjel érkezik!

Meghalt a világ egyik legmenőbb influencere

Senki sem érti, hogy történhetett meg a szörnyűség...

Így néznének ki a Disney híres jelenetei a valóságban

Nem fogod kibírni nevetés nélkül!

Neked sikerül megtalálni a fánkot ezen a képen?

Újabb feladvány érkezett, a netezők imádják.

Sosem volt még ilyen egyszerű megtalálni a tökéletes bútort vagy dekorációt (X)

Ha szeretnéd lakásodat felturbózni és szebbé tenni, vagy éppen új otthont rendezel be, mindenképpen mentsd el könyvjelzőként a FAVI.hu bútor és dekoráció kereső odalat. Útmutatóként és asszisztensként fog segíteni a vásárlásnál, ráadásul időt takarítasz meg vele.

Rossz hír a Netflix rajongóknak!

Ennek nagyon nem fogsz örülni....

3 tipp, hogy rendbehozd a bőröd a party után

Egy átbulizott éjszaka után te is száraznak, piszkosnak és nehéznek érzed a bőröd? Mutatjuk, hogyan varázsolhatod egészségessé és ragyogóvá néhány pillanat alatt!

A bőrápolási termék, ami nélkül ne indulj el fesztiválra

Tudtad, hogy ilyenkor rengeteg veszélynek van kitéve a bőröd? Mutatjuk, mivel regenerálhatod egy lépésben az átbulizott esték után!

Hogyan készítsd fel a bőröd a fesztiválszezonra?

A fesztiválozás alatt a bőröd extrém körülményeknek van kitéve, amire azt alaposan fel kell készítened - most kiderítheted, hogyan!