2011.07.04.@ 11.07

Utazás előtt feltétlenül köss lakásbiztosítást!

Vakációd alatt bármikor megtörténhet, hogy lakásodat elönti a víz, betörik egy üveg vagy illetéktelen személyek hatolnak be. Ha nem szeretnéd a jól megérdemelt pihenést egy kellemetlen esemény miatt megszakítani, gondoskodj megszerzett vagyonod biztonságáról!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Készülj fel időben a váratlan helyzetekre!

A beázás, a tűz vagy a hirtelen érkező szélvihar komoly pusztításokat végezhet, és ha nem rendelkezel lakásbiztosítással, az otthonodat ért károkat bizony saját zsebből kell kifizetned. Ilyen problémák ellen nyújt hatékony segítséget a lakásbiztosítás, amit elsődlegesen olyan váratlan eseményekre köthetsz meg, mint a tűz, az elemi károk, a vezetékes víz okozta károk, a betöréses lopás, a rablás, valamint az üvegtöréssel kapcsolatos károk.

A biztosítók ugyanakkor már az alacsonyabb kárösszegek kifizetését is bizonyos védelmi rendszerek meglétéhez kötik, és ha nem gondoskodsz az elektronikai vagy a mechanikus eszközök (megfelelő zárak, esetleg rácsok) beszereltetéséről, a biztosító teljesen jogosan utasítja el a kárrendezési kérelmet.

Köss online biztosítást!

Az interneten ma már számtalan összehasonlító kalkulátort találhatsz, amelyek segítségével egyszerűen kiszámolhatod, hogy melyik díjazás, lakásbiztosítási szolgáltatás számodra a legideálisabb, illetve online kötés esetén a szolgáltatók különféle kedvezményeket is kínálnak. A szerződéskötéshez meg kell adnod a díjszámításhoz szükséges adatokat, többek között az épület területi elhelyezkedését, típusát, az építés évét, a biztosított vagyontárgyakat és a tetőfedés anyagát, illetve válaszolnod kell arra is, hogy hányan laktok ott, és mekkora a lakás alapterülete. Miután kiválasztottad a szolgáltatás típusát, és kitöltötted a szükséges adatokat, ellenőrizned kell a szerződés tartalmát, majd életbe lép a megkötött lakásbiztosítás.

Ingatlanod felbecsültetéséhez a biztosító nem a forgalmi értéket, hanem az újraépítési értéket veszi alapul, ám ebben segítséget és támpontot is ad. Választhatsz az éves, féléves vagy negyedéves díjfizetési módozatok közül, vagy dönthetsz a havi díjas befizetés mellett, ám ez utóbbi néhány társaság esetében csak csoportos beszedési megbízással lehetséges – tájékoztat Szabó Zoltán, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. vagyonbiztosítási csoportvezetője.

Ügyelj a biztosítási összegek helyes megválasztására!

A biztosítók kárrendezési tapasztalati nyomán a legtöbb probléma abból adódik, hogy a szerződésben fogalt összegek alacsonyabbak a szükségesnél, vagyis a lakások alulbiztosítottak. A lakásbiztosítási szerződésben külön kell rendelkezned az épületek és az ingóságok biztosítási összegeiről, amelyek kárrendezéskor külön vizsgálat alá esnek. A biztosítási összeg a mindenkori kártérítés felső határa, és meghatározza a kifizethető kár maximális mértékét is. Azonban az ingóságok értékeire nem elég csupán a szerződéskötéskor figyelned. A biztosító társaságok indexálási javaslatát, vagyis az éves infláció mértékéhez igazodó értékkövetést célszerű elfogadnod, sőt, abban az esetben is értesítened kell a biztosítót, ha valamilyen értéknövelő beruházás történt az ingatlanodon, vagy egyéb értékes vagyontárgyat vásároltál. Utóbbi esetekben írásbeli bejelentési kötelezettséged van a biztosító felé.

További információk a témában: www.mindennapipenzugyeink.hu

Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Érezd magad biztonságban külföldön is!

Kezeld tudatosabban pénzügyeidet!

Légy körültekintő, és szervezz felejthetetlen vakációt!

 

Címkék: előtt feltétlenül köss lakásbiztosítást! utazás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

8 filmes baki, amit eddig nem vettél észre

8 filmes baki, amit eddig nem vettél észre

Fogadjunk, hogy már ezerszer láttad ezeket a filmeket, mégsem tűnt fel, hogy valami nincs rendben bizonyos jelenetekkel. Csekkold a kínos hibákat!

5 tipp, ha először élsz egyedül

Hamarosan lelépsz otthonról, hogy végre külön lakhass a szüleidtől? Most még tuti azt hiszed, hatalmas buli az egész, pedig néhány fontos dologra nem árt felkészülni. Csekkold, mik ezek!

Meditálj úgy, mint Meghan hercegné

A volt színésznő ezzel a módszerrel küzdött meg a stresszel és másoknak is nagyon ajánlja! Tudd meg, hogyan kell csinálni!

Ez áll a tökéletes Instagram-képek mögött

A valóság nem mindig olyan csodás, mint amit a képek alapján gondolnád! Olvasd el Natalie törtnetét, és másképp fogsz tekinteni az Insta posztokra!

10 dolog, ami miatt imádjuk az őszt

Tudjuk, hogy még szomorkodsz a nyár elmúlása miatt, de itt az ideje élvezni a legszebb évszakot!

5 tipp, hogy könnyebb legyen a reggeled

Ha ezt a pár dolgot betartod, neked is stresszmentesen indulhatnak a napjaid.

Ezeket jelentheti a túl fájdalmas menzesz

Biztos te is tapasztaltál már gyengébb vagy erősebb hasi görcsöket a piros betűs napjaidon. Cikkünkből kiderül, hogy milyen az a fájdalom, ami betegségre figyelmeztet.

Erről a kajáról még a Victoria’s Secret modellek se tudnak lemondani!

Bizony, a szupermodellek is oda vannak bizonyos szénhidrátokért! Szerinted melyik az, amelyiket minden nap fogyasztják?

Egy hétig 9-kor feküdt le aludni, ez történt

Egy olyan csaj mesélte el tapasztalatait, aki sokáig álmatlansággal küzdött, sőt évekig éjfél után járt aludni. Ha kíváncsi vagy, mi történt vele, olvass tovább!

Ezekre készülj fel, ha egy barátoddal randizol

Megesik, hogy egy szuper barátságból még szuperebb kapcsolat alakul, de azért fontos odafigyelni pár dologra!

Ez a két nő lehet a magyar lányok új példaképe

Elképesztő kutatási eredményeikért kaptak díjat ezek a magyar nők. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen felfedezéseket tettek!

Ezeket edd, ha nem akarsz depis lenni!

Egy tanulmány kimutatta, hogy a megfelelő táplálkozás nem csak a fizikai egészségért felelős, hanem a mentálisért is!

Ezt edd reggel, ha utálsz reggelizni

Neked sem ez a kedvenc étkezésed? Segítünk, hogyan éld túl a reggeleket!