2011.07.28.@ 11.07

Így dolgozz együtt a barátnőddel!

Nem hiába az egyik legjobb barátnőd, hiszen nagyon hasonlítotok egymásra: ugyanaz a hobbitok, hasonlóan gondolkodtok az életről, sőt, a karrier terén is egyeznek az elképzeléseitek. De mi van akkor, ha ugyanarra a munkahelyre sodor titeket az élet?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Óriásit tudtok együtt bulizni, mindig kibeszélitek a legfrissebb pasiügyeket, és a shoppingolás sem lehetne mással tökéletesebb? Biztosan úgy gondolod, hogy a munka világában is maximálisan megértitek majd egymást, ám néhány szabályt nem árt betartani, ha nem akarod, hogy a karrierépítés a barátságotok rovására menjen.

1. Állítsátok fel a határokat!

Mindenki máshogy viselkedik a munkahelyén, mint a magánéletében. Ezért érdemes kijelölni a határokat a barátnőddel is: üljetek le, és beszéljétek meg, hogy különválasztjátok a privát és az irodai kapcsolatotokat. Ne engedjétek, hogy az egyik „énetek” befolyásolja a másikat, különben hamar konfliktusotok származhat belőle.

2. Ne pletykáljatok!

Álljatok ellen a kísértésnek, hogy folyton a konyhában pletykáljatok! Persze meg lehet beszélni apró dolgokat, de ha túl sokat csacsogtok, az nem csupán a munkától vonja el a figyelmetek, de a többi kolléga is úgy érezheti, hogy ki vannak rekesztve valamiből, ráadásul a klikkesedés sosem kifizetődő egy cégnél.

3. A hatalom kezelése

Ha te vagy felettes, akkor sose bánj vele elnézőbben, mint a többiekkel! Az alattad dolgozók emiatt nem csak rád fognak pikkelni, de a barátnődet is ki fogják közösíteni, mivel őt tartják majd a főnök kedvencének – ezt a fajta megkülönböztetést pedig, lássuk be, senki nem szereti. Szóval, ha nem akarod megnehezíteni az ő életét – és ezzel együtt a sajátodét is –, akkor egyenlően kezelj mindenkit!

4. Ha előléptették

Mindketten lázasan várjátok az előléptetést, ám ő az, aki hamarabb jut feljebb a ranglétrán? Ne vágd be a durcát, inkább tanulj tőle! Ha őszinte a barátságotok, akkor nyugodtan megkérdezheted, hogy mi a titka, biztos szívesen ad neked néhány tanácsot. Figyeld, hogy hogyan kommunikál másokkal, hogyan végzi a feladatait hozzád képest, és fordítsd a javadra az ellesett fortélyokat!

5. Titoktartás

Ha ugyanazon munkahely különböző részlegén dolgoztok, előfordulhat, hogy a saját főnökötök olyan titkokat bíz rátok a céggel kapcsolatban, amit nem szeretnének, ha továbbadnátok. Ezért mindig győződj meg az információk bizalmas jellegéről, hiszen ha valamit megosztasz a barátnőddel, majd ő figyelmetlenségből tovább mondja másoknak, abból nagy botrány származhat, és hidd el ezek könnyen visszavezethetőek a forráshoz.

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Így győzd le az iroda intrikusát!

Légy sikeres a vállalkozásodban!

 

Címkék: barátnőddel! dolgozz együtt

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

5 film a vasárnap esti kikapcsolódáshoz

5 film a vasárnap esti kikapcsolódáshoz

Nézd meg, mit adnak ma a tévében!

5 hely, ahonnan megnézheted az augusztus 20-i tűzijátékot

Érdemes előre tájékozódni a legjobb helyszínekről.

Ezek lesznek a legszuperebb filmek ma este a tévében

Csekkold le, mit nézz, ha ma inkább otthon pihiznél!

Csillagjegyek, akiket előléptetnek szeptemberben

Elég jól fog indulni az idén ősz számodra, ha ezek között a csillagjegyek között vagy.

Teszt: Te felismered a Disney meséket egy képkocka alapján?

Csekkold le, tényleg akkora Disney-rajongó vagy-e, mint amilyennek hiszed magad!

Teszt: Te ki lennél a Kardashian-családból?

Töltsd ki a tesztet, és kiderül!

Nem gondolnád, milyen hashtaget tiltott le az Instagram

Nők ezrei akadtak ki a közösségi oldalra!

Megható videón zokog a net

Ezt neked is látnod kell!

Teszt: Melyik sztárpasi illik hozzád 2019-ben?

Töltsd ki a tesztet és megtudod!

9 szitu, amit csak egy fesztiválon történhet meg veled

Lassan a végéhez ér az idei fesztiválszezon, amit ha te is végigtomboltál, tuti belefutottál a következő helyzetekbe.