4 tipp telefonos állásinterjúhoz

Egész másfajta felkészülést igényel, ha a hr-es telefonon csekkol, mint amikor személyesen kell megjelenned. 4 fontos lépés, mielőtt rád csörögnek…

4 tipp telefonos állásinterjúhoz

Ha kismilló jelentkező közül kell kiszúrniuk a legalkalmasabb jelöltet, a munkaadó nem teketóriázik, első körben nagy eséllyel csinál egy telefonos előszűrést. Nincs könnyebb dolgod a láthatatlan interjún sem, itt ugyanis a hangoddal kell hódítanod! Így csináld profin:

Csípd ki magad! Annak ellenére, hogy a mobilbeszélgetést valószínűleg a nappalidban csücsülve ejtheted meg, ne a csíkos pizsidben készülj a megmérettetésre! Egy kutatás szerint a hangunk is megváltozik, ha a casual szerkót business clothing-ra cseréljük: ügyesebben használod a szakmai szókincsed és az egész hatásosabb lesz.

Puskázz! Van egy hatalmas előnye annak, hogy nem személyesen folyik a csevej: hogy gördülékenyebben menjen a dolog, nyugodtan belepillanthatsz a kinyomtatott CV-dbe vagy az előre elkészített jegyzeteidbe, így sosem lesz kínos szünet..

Office hangulat: Ha zavar, hogy nem látod a beszélgetőpartnert, akár meg is keresheted az illető LinkedIn profilját, és a képet nézve átélheted a szemtől szemben érzést, így természetesebben tudsz viselkedni.

Mosolyogj! Nemcsak a személyes taliknál fontos a megnyerő kisugárzás, de a telefonon is simán átszivárog, ha pozitív vagy: a mosolytól a hangod is lágyul és a feszültséged is oldódik!

Még több

Te Te Te