Így szerezz hasznos kapcsolatokat

Mostanában holtpontra jutottál a karrierépítésben, vagy csak elveszettnek érzed magad az új melóhelyeden? Akkor vesd be a networking-taktikát, amivel a főnöködet és a kollégáidat is lenyűgözheted, és hamarosan te leszel az iroda sztárja!

Így szerezz hasznos kapcsolatokat

Tartsd a kapcsolatot a régi kollégáiddal: Oké, sikerült megcsípned egy álomállást egy sokkal jobb cégnél, de azért ne töröld ki rögtön az ex-főnököd és kollégáid e-mailcímét. Néha küldj nekik egy-egy üzenetet, mert sosem árt, ha megőrzöd a jó viszont. Ki tudja, még az is lehet, hogy a jövőben a két cég együtt fog dolgozni, és akkor kamatoztathatod a régi ismeretséget!

Mindig köszönd meg a segítséget: Mindenki elájult a legutóbbi prezentációdtól és ötleteidtől? Vagy sikerült bezsebelned egy előléptetést? Szuper, jár neked a jutalomkoktél! De azért ne felejtsd el megköszönni a sikert azoknak, akik segítettek mindezt elérni. Akár az asszisztensed, akár a kollégáid, akár a volt főnöködtől kapott extra tippek lendítettek előre. Ha elismered a közreműködésüket, máskor is számíthatsz majd a segítségükre.

Ne csak a munkában segíts: Nem csak a szuper teljesítményeddel tudsz bevágódni a melóhelyeden. Azzal is piros pontokat szerezhetsz, ha segítesz megoldani egy kollégád vagy főnököd személyes problémáját. Persze nem arról van szó, hogy hozd össze egy vakrandira a barátnőddel, hanem csak olyan apróságokról, mint hogy segítesz neki kiválasztani egy nyakkendőt, ami végre passzol az öltönyéhez. Vagy a kolléganődnek egy dögös rúzs árnyalatot. Hidd el, hálásak lesznek az ilyen apró szívességekért!

A konkurenciával is legyél barátságos: Persze ne fecsegd ki a munkahelyi titkokat, de néha nem árt, ha jóban vagy a konkurens cégnél dolgozókkal is. Így mindig értesülhetsz a szakmai újdonságokról, sőt akár még szuper állásajánlatot is kaphatsz, ha a konkurencia rájön, milyen szuper munkaerő vagy.

Ismerj meg új embereket: Ne feledd a networking elsőszámú szabályát: minden ember egy potenciális kapcsolat! Lehet, hogy például a barátnőd ingatlanos unokatestvére nem azon a területen dolgozik, ahol te, de pont az ő kapcsolatai segíthetnek bérelni egy sokkal nagyobb irodát jóval kedvezőbb áron. Ezt pedig a főnököd is tuti értékelné! Szóval mostantól ne mondj nemet egyetlen partimeghívásra sem!

Még több

Te Te Te