Készíts gumicukor sushit!

Te is odavagy az isteni, japán falatkákért? Na, és az édességekért? És ha azt mondanánk, hogy a kettőt együtt is élvezheted? Mutatjuk, hogyan!

Készíts gumicukor sushit!

A klasszikus sushi egészséges és fincsi étel, nem véletlen, hogy annyi sztár kedvence. Most viszont felejtsd el a hagyományos hozzávalókat! Különleges bulikra vagy csajos estékre készíts gumicukor makikat és nigireket. Hidd el, mindenki imádni fogja őket!

Amire szükséged lesz:

– Puffasztott rizs vagy rizsből készült keksz

– Halacska vagy rák formájú gumicukrok

– Medvecukor

– Tarka gumicukrok

– Hosszú, lap formájú cukor, ami alkalmas körbetekeréshez

– Spagetti alakú gumicukor

– Pillecukorhab vagy vaníliás krém

gumicukor-sushi-cosmopolitan

Nigirik:

gumicukor-sushi-cosmopolitan

Nedves kézzel formáld ovális alakúra a pufirizst, majd kend be olvasztott mályvacukkorral vagy bármilyen más világos krémmel. Ezután helyezd rá a halacska cukrokat és tekerd őket körbe a hosszúkás gumicukival.

Makik:

gumicukor-sushi-cosmopolitan

A rizskenyeret nedvesíts be a kezeddel, majd egy sodrófával nyújtsd őket hosszúkásra. Kend be kevés krémmel, majd tegyél a közepére pár cukorkát. Tekerd fel, vond körbe jópofa színes cukorral és már kész is!

Gunkan maki:

gumicukor-sushi-cosmopolitan

A maradék rizsszeleteket kend be a krémmel, tekerj az oldalukra cukrot és szórd meg alaposan apró cukorkával.

Tavaszi tekercs:

gumicukor-sushi-cosmopolitan

Ha tudsz, szerezz be nagy, lapformájú cukrot, de megoldhatod úgy is, ha több vékonyat teszel szorosan egymásra és összegyúrod őket sodrófával. Miután készen vagy, rakj a közepébe egy kekszet, helyezd rájuk a halakat és spagettis cukrot se felejtsd ki. Istenien fest, ugye?

Még több

Te Te Te