A legszebb tavaszi desszert: almás sütirózsák

Szeretnéd valami egészen különleges nasival meglepni a családodat és barátaidat húsvétra? Ezekkel az almarózsákkal garantáltan nagy sikert aratsz majd!

A legszebb tavaszi desszert: almás sütirózsák

Ne izgulj, ha még nem volt időd átgondolni, milyen édességgel várd a locsolókat húsvétkor, nem késtél el semmivel! Már eddig is mutattunk néhány expressz receptet, sőt tegnap egy különleges tortát is, most viszont egy igazi tavaszi süti különlegességet találtunk! Ugyan az alma nem tipikusan tavaszi gyümölcs, de a virág formája miatt abszolút passzol az évszakhoz, ráadásul egyszerűbben elkészül, mint gondolnád!

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):

– 2 leveles tészta (kész, élesztő nélküli)

– 80 g mascarpone

– 3 evőkanál cukor

– őrölt fahéj

– 4 alma

– 1 evőkanál citromlé

– 3 evőkanál víz

– vaj a sütőforma kikenéséhez

Így készítheted el:

1. Mosd meg, majd csumázd ki az almákat és vágd fel kb. 3 milliméteres szeletekre.

2. Dobd be őket egy hőálló tálba, facsarj rá citromlevet, ezután öntsd hozzá a vizet, keverd össze és tedd be a mikróba 3 percre. (Ettől könnyebben hajlíthatóak lesznek.) Ha megvan, szedd ki az almaszeleteket és rakd őket száradni papírtörlőre.

3. Közben nyújtsd ki a leveles tésztát és vágd fel 4-5 centis csíkokra.

4. Kend be őket a mascarponéval, majd szórd meg a cukorral.

5. Mindegyik csík bal oldalára fektesd végig az almaszeleteket egy sorban, hogy átlapolva fedjék egymást. Ezután mehet rá a fahéj.

6. Hajtsd vissza a tészta másik felét.

7. Egy muffin sütőformát kenj ki vajjal, rakd bele a kis rózsákat, és süsd 190 fokon 40 percig, amíg meg nem barnul a szélük.

Még több

Te Te Te