2017.06.21.@ 13.06

Hűsítő nyári recept: ezt még a bikinibodyd is imádja!

Új sorozatunkban Sass Dani gasztroblogger, a Konyhafőnök harmadik évadának döntőse mutatja meg neked egy-egy ínycsiklandó fogás elkészítését. Ezúttal minden srác kedvencét hozta el neked. Készítsd el és nyűgözd le vele a pasidat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

sass-dani-gasztro-klub-recept-cosmopolitan

Helló újra, Cosmo-lány! Múlt héten már megmutattam, hogyan készül el mindössze 10 perc alatt egy szexi vacsora. Most egy hűsítő különlegesség receptjét hoztam el neked: ez a kovászos spárga és uborka, amiért a pasid és a bikinialakod is odáig lesz. Próbáld ki te is!

kovászolt spárga

Hozzávalók:

  • kb. 30 db közepes, friss, ropogós kovászolni való uborka és/vagy 4 csomag spárga
  • 2 csomag kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 5-8 szem fekete bors
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 pirított kenyér
  • víz

Elkészítés:

Kovászolás során tejsavas erjedés történik. A tejsavbaktériumok az uborkában lévő cukrokat hőtermelés mellett tejsavvá alakítják. A termelődött tejsav kellemes ízt ad a terméknek, másrészt a pH csökkentése révén tartósító hatása is van.

Alaposan mosd meg az uborkát folyó víz alatt, vágd le a két végét és mindkét oldalon vágd be keresztbe. Ezzel hamarabb elérheted az érést, és könnyebb lesz fogyasztani is. A megtisztított uborkát helyezd szorosan a jó alaposan átmosott üvegbe. Ha megkóstolnád a spárgát, azzal pontosan úgy járj el, mint az uborkával. Vágd vagy törd le az alsó, fás részét és helyezd ezt is szorosan az üvegbe. Dobj bele 4-5 db megroppantott fokhagymát és az egész bors szemeket. Forralj vizet, majd kb. 1 liter vízben oldj fel 1 evőkanál sót és 1 evőkanál ecetet és öntsd az üvegbe. Az ecet egyrészt Segít megtartani az uborka élénkzöld színét, másrészt fincsi roppanós marad tőle a zöldség! Önts annyi vizet még az üvegbe, hogymég beleférjen a két csokor kapor és a megpirított szelet kenyér az üveg tetejére. A tapasztalatom az, hogy a pirított kenyérrel jobb íze lesz a lének és ezzel az uborkának is.

A megtöltött üveget kültérre, napos helyre helyezem, majd 2-3 nap után (kóstoljuk meg a levét/uborkát/spárgát) szűrjük le a levét, és hűtőben tároljuk tovább. A kovászos uborkát fogyaszthatod levesként is. Itt megnézheted egy korábbi receptemet. Jó étvágyat!

Címkék: gasztroblogger konyhafőnök kovászolás kovászos spárga kovászos uborka recept sass dani

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Horoszkóp: Május 20., Hétfő

Horoszkóp: Május 20., Hétfő

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 20-án is!

Megőrül a net ezért a trükkös kvízért

Hány kérdésre tudsz helyesen válaszolni?

Ez a nő temetéssel kötné egybe az esküvőjét

A menyasszonyoknak általában vad elképzeléseik vannak, de ez tényleg mindent felülmúlt.

4 hiba, amit elkövetsz, amikor fogyni szeretnél

Ha ezeket a bakikat elkerülöd, akkor könnyebben eléred az álomalakot.

Szétszedték a menyasszonyt az apró eljegyzési gyűrűje miatt

A trollok ezek szerint még nem hallottak a minimál és visszafogott stílusról.

Így változik meg a Facebook

Egy kevésbé feltűnő újdonságról van szó.

Túl szépnek tartja magát ez a nő, kiakadt a net

Nem hagyta magát, visszavágott a kritikusoknak.

„32 éves vagyok, és félek, hogy örökre szingli maradok”

Olvasd el ennek a lánynak a beszámolóját!

A legviccesebb mémek a royal bébiről

Te sem fogod kibírni nevetés nélkül!

Szétszedték a nőt, aki fehér ruhában ment a fia esküvőjére

Nem ez volt a legnagyobb probléma a választásával…

Ő most az Insta legmenőbb macskája

Cica létére több mint 17 ezer követője van!