2017.06.21.@ 13.06

Hűsítő nyári recept: ezt még a bikinibodyd is imádja!

Új sorozatunkban Sass Dani gasztroblogger, a Konyhafőnök harmadik évadának döntőse mutatja meg neked egy-egy ínycsiklandó fogás elkészítését. Ezúttal minden srác kedvencét hozta el neked. Készítsd el és nyűgözd le vele a pasidat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

sass-dani-gasztro-klub-recept-cosmopolitan

Helló újra, Cosmo-lány! Múlt héten már megmutattam, hogyan készül el mindössze 10 perc alatt egy szexi vacsora. Most egy hűsítő különlegesség receptjét hoztam el neked: ez a kovászos spárga és uborka, amiért a pasid és a bikinialakod is odáig lesz. Próbáld ki te is!

kovászolt spárga

Hozzávalók:

  • kb. 30 db közepes, friss, ropogós kovászolni való uborka és/vagy 4 csomag spárga
  • 2 csomag kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 5-8 szem fekete bors
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 pirított kenyér
  • víz

Elkészítés:

Kovászolás során tejsavas erjedés történik. A tejsavbaktériumok az uborkában lévő cukrokat hőtermelés mellett tejsavvá alakítják. A termelődött tejsav kellemes ízt ad a terméknek, másrészt a pH csökkentése révén tartósító hatása is van.

Alaposan mosd meg az uborkát folyó víz alatt, vágd le a két végét és mindkét oldalon vágd be keresztbe. Ezzel hamarabb elérheted az érést, és könnyebb lesz fogyasztani is. A megtisztított uborkát helyezd szorosan a jó alaposan átmosott üvegbe. Ha megkóstolnád a spárgát, azzal pontosan úgy járj el, mint az uborkával. Vágd vagy törd le az alsó, fás részét és helyezd ezt is szorosan az üvegbe. Dobj bele 4-5 db megroppantott fokhagymát és az egész bors szemeket. Forralj vizet, majd kb. 1 liter vízben oldj fel 1 evőkanál sót és 1 evőkanál ecetet és öntsd az üvegbe. Az ecet egyrészt Segít megtartani az uborka élénkzöld színét, másrészt fincsi roppanós marad tőle a zöldség! Önts annyi vizet még az üvegbe, hogymég beleférjen a két csokor kapor és a megpirított szelet kenyér az üveg tetejére. A tapasztalatom az, hogy a pirított kenyérrel jobb íze lesz a lének és ezzel az uborkának is.

A megtöltött üveget kültérre, napos helyre helyezem, majd 2-3 nap után (kóstoljuk meg a levét/uborkát/spárgát) szűrjük le a levét, és hűtőben tároljuk tovább. A kovászos uborkát fogyaszthatod levesként is. Itt megnézheted egy korábbi receptemet. Jó étvágyat!

Címkék: gasztroblogger konyhafőnök kovászolás kovászos spárga kovászos uborka recept sass dani

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

Ashley Broadwater a Popsugarnak írta meg a történetét, amivel másoknak is próbál segíteni.

Nicki Minaj végre megosztott egy fotót az újszülött kisfiáról

Reméljük, hamarosan még több kép érkezik!

Ennél meghatóbb videót ma már nem fogsz látni

Pedig még csak reggel van, de ezt nehéz lenne űberelni!

Végre kiderült, miért utálja annyira Vilmos Meghant

Oké, csak szerintünk túl önérzetes Vilmos?

Hivatalosan is ez minden idők legszokatlanabb adventi naptára

Sajt nélkül nincs karácsony... Mostantól!

Szerinted gáz vagy normális, amit David Beckham a lányával csinált?

Megint egy apróság miatt készült ki a fél világ.

Nincs most finomabb ennél a körtés desszertnél

Bia, a Cosmo ügyeletes sütimestere most egy olyan tortát mutat, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az! Érdemes vele próbálkozni, mert isteni illata és mennyei íze van!

WOW: Jake Gyllenhaal sorozatban fog szerepelni!

Ráadásul már most elképesztően jól hangzik a projekt!

A Mandalorian új előzetese mindent visz!

Ennél jobban már tényleg nem lehet várni a folytatást!

Hailey Bieber új tetkójának köze van Selena Gomezhez?

A fanok szerint nincs vége a cicaharcnak...

5 zseniális könyv, amit el kell olvasnod ősszel!

Köszönj szépen a kuckózós időszaknak és az elmaradhatatlan + letehetetlen kellékeinek!

A netezők betámadták Chris Prattet, kollégái védik

Chris Pratt most a legrosszabb Chris neten...