2017.07.05.@ 11.07

Isteni diétás vacsi: készítsd el te is!

Új sorozatunkban Sass Dani gasztroblogger mutat neked hétről hétre egy-egy receptet. A mostani fogásában nem csak az a szuper, hogy elképesztően fincsi, hanem még elkészteni is nagyon egyszerű. Ja, és mondtuk már, hogy bikinialak-barát?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Helló, Cosmo-lány! Szereted a karfiolt? Sokszor emlegetik, milyen klassz kalóriaszegény köret, és én is számtalanszor használom fel különböző formájában. Most azonban nem köret készül belőle! Többször jött már szembe velem az egészben sült karfiol, ami szerintem elképesztően jól néz ki. Egy csomó blog dolgozta már fel, viszont igyekeztem olyan egyedi ízekkel kombinálni, ami szerintem jól passzol a karfiolhoz, amit minden formájában szeretek persze. Kíváncsi voltam, hogy az íze hasonlóan vagány-e egészben sütve, így kísérletezgettem. Szerintem érdemes volt. Elképesztően jó lett, függetlenül attól, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető. Mindamellett, hogy piszkosul finom, a rusztikussága miatt a szépsége is lenyűgöző. Kísérletezzetek ti is, vagy készítsétek el az én változatomat!

egezsben-sult-karfiol-sass-dani-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

1 db szép, friss karfiol

Kb 250 g vaj

tengeri só

késhegynyi fahéj

őrölt chili

tejföl

zúzott lenmag

egy csokor petrezselyem

Elkészítés:

Válaszd ki a piacon, boltban található legszebb karfiolt. Méretét tekintve törekedj arra, hogy ne a legnagyobbat vedd le a polcról. Elégedj meg egy egészséges, de közepes méretű darabbal. Hamarabb elkészül majd és az ízek is jobban koncentrálódnak. Több alternatíva van az elkészítésére. Van aki előfőzi, előpárolja a karfiolt, de én egyszerűbb utat választottam. Jó alaposan megmostam, leszedtem a külső leveleket, de hagytam rajta 1-1 réteget, ami kissé megvédi a virágot, de esztétikai szerepet is szántam neki.

Megmosás után megtörölgettem, majd olvasztott vajjal jó alaposan meglocsoltam. Besóztam, került rá egy késhegynyi őrölt faháj (ne lepődjetek meg, működik!:), egy kevés chili és zúzott lenmag. Kicsit belemasszírozom a karfiolba ezeket a fűszereket és 200 fokon, kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Ellenőrizd le egy éles késsel, hogy megpuhultak-e a virágok. Ha igen, akkor locsold meg jó alaposan tejföllel és egy nagy csokor petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá! További receptek és érdekességek a sassdani.hu-n!

Címkék: egészben sült karfiol gasztroblogger karfiol konyhafőnök recept sass dani zöldség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

A fél világ most erre az influenszerre irigykedik

A fél világ most erre az influenszerre irigykedik

Fogadjunk, hogy szívesen cserélnél vele!

Ez a lány azzal keres milliókat, hogy hosszú a nyelve

Mondjuk az sem árt, hogy elég túlfűtött posztjai vannak...

„A mentes sütikről még mindig sokan azt gondolják, hogy íztelen kreálmányok” – interjú az ország legmenőbb vegán cukrászával

Nyerges Dórával, a Sweet Delight Budapest megálmodójával beszélgettünk mentes és vegán desszertekről és a legfrissebb süti- és tortatrendekről!

Ha oviban lájk a jeled

Tény, hogy a kisbabák minden mozdulata cuki és fotóért kiált, de vajon rendben van, ha a szülőknek hála egy kisgyereknek több Insta-követője van, mint ahány nap eltelt a születése óta?

Ezek most a legnépszerűbb fiú babanevek

Megszavazták a világ legjobb pasi neveit. Csekkold le a listát!

A világ legfinomabb vegán süti receptje

Ezt akkor is érdemes kipróbálnod, ha nem vagy vegán!

2 éven keresztül kérte meg a barátnője kezét ez a férfi    

Elég abszurd történet, de minden jó, ha a vége jó, nem igaz?

Tampont vett a barátnőjének, de erre senki nem számított

Tőled is kérdezett már ilyet a pasid?