2017.07.12.@ 10.07

Isteni vacsi percek alatt: készíts sült levest!

20 perc nem csak egy kávéra és sminkelésre elég! Sass Dani gasztroblogger, a Konyhafőnök harmadik évadának döntőse a héten egy extrafincsi, mégis nagyon gyors fogást hozott el neked. Készíts sült levest, és nyűgözd le vele a pasidat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Helló, Cosmo-lány! Nálatok is minden este felmerül a kérdés, hogy mit lehetne gyorsan, egyszerűen elkészíteni, ami nem szendvics, vagy valami rendelős megoldás? Persze erre a legtöbbször az a válasz, hogy semmit, és inkább rendelünk, de aztán vannak azok a napok, amikor meggyőzöm magam, hogy egy pici erőfeszítéssel meg mondjuk 20 perc munkával olyan finom és egészséges vacsit lehet öszedobni, hogy csak na! Az egyik kedvencem az általam csak ‘sült levesként‘ emlegetett zöldségleves. Igazi vitaminbomba, 3-4 féle zöldséggel, egy pici sült ízzel és mindenféle kiegészítővel. Azt szeretem benne, hogy egyszerű, kevés rendetlenséggel jár, és az alapon felül millióféleképpen variálható. Az alapját a paradicsom, a paprika és a hagyma elegye adja, de innentől és a turmixolás után végtelen, hogy mivel egészíted még ki a levest. Próbáltam már parmezánforgáccsal, mozzarellával, természetesen bazsalikommal is, de képzeljétek, most utoljára eper-bazsalikom kombinációval főztem meg, és nagyon finom! Kb. 1 tányérnyitól tele vagy, 2-től szétpukkadsz, és a többi mehet holnapig a hűtőbe, mert iszonyatosan finom újramelegítve is!

sult-leves-sass-dani-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

  • 6-8 db paradicsom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • olívaolaj
  • eper
  • bazsalikom
  • füstölt chili

Elkészítés:

Vágd ki a paradicsom csumáját, majd húzz a késsel a tetejére kis keresztet. Ez azért lesz fontos, hogy sütés után könnyedén le tudd majd húzni a héját. Dobd rá egy tepsire az előkészített paradicsomot, a kimagozott, felnégyelt paprikát, és a felnégyelt meghámozott hagymát. Locsold meg egy kevés olívaolajjal és 200 fokon kb 15-20 perc alatt süsd meg. Ezt követően hámozd meg a paradicsomot, majd turmixolj le homogén állagúra mindent egy kevés chili, víz és só hozzáadásával. Ízlésnek megfelelően hígítsd, majd fogyasztás előtt kockázz bele egy kevés epret, és szórd meg bazsalikommal. Jó étvágyat! Még több receptért kattints sassdani.hu oldalra!

Címkék: gasztroblogger konyhafőnök recept sass dani sült leves

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

3 isteni jégkrém, amit otthon is elkészíthetsz

Azonnal ki akarod próbálni ezeket a recepteket!

Ennél szexibb tetkótrend nem lesz idén

Még pont időben jött a nyári szexizéshez.

Gwyneth Paltrow tészta receptjénél nem készíthetsz ma finomabbat

Mit szólsz egy gyors, könnyű és fincsi vacsorához?

5 elképesztő tény a Disney hercegnőkről, amitől eldobod az agyad

Készülj, mert itt semmi nem az, aminek látszik!

Szakítással álmodsz? Ezt jelenti a szakértők szerint

Álmodtad már valaha, hogy szakítottatok a barátoddal? Ha igen, de nem tudtad mire vélni a dolgot, segítünk megérteni, mit üzent a tudatos énednek a tudattalanod.

Ezt árulja el rólad, hogy jó vagy rossz karakterekre buksz egy filmben

Forog a gyomrod Havas Jontól és az elveitől? Vagy pont fordítva: egy egész életet le tudnál élni egy ennyire becsületes sráccal? Dekódoltuk, mit jelent, ha jó, és mit, ha inkább a negatív karakterekhez vonzódsz.

Ez most a legmenőbb póz az Instán

Csekkold le, melyik beállásért van most mindenki odáig!