Szereted, ha csíp? Ez a te recepted!

Feldobnád valami kis extrával a csajos estéteket? Vagy a pasidat hoznád hangulatba egy különleges finomsággal? Bármelyiket is tervezed, Sass Dani gasztroblogger töltött jalapeñójával tuti, hogy sikered lesz!

Szereted, ha csíp? Ez a te recepted!

sass-dani-gasztroblogger-2017-cosmopolitan

Helló, Cosmo-lány! Egy nagyon pikáns receptet hoztam ma el neked: ez a sajttal és sonkával töltött jalapeño, amit én is sokszor elkészítettem már a haveroknak, és igen komolyan rákattantak. Imádom a jalapenot minden formájában, de talán így a legizgalmasabb!

toltott-rantott-jalapeno-sass-dani-recept-2017-cosmopolitan

 

Hozzávalók:

20 db friss, ropogós jalapeno paprika

3 tubus sajtkrém

200 g fekete erdei (lehet más is) sonka

füstölt trappista

liszt

tojás

zsemlemorzsa

400 g paradicsompüré

bors

cukor

almaecet

Elkészítés:

A paprika végét vágd le, majd csumázd ki, de hagyd meg az ereket, hogy a csípősségét ne veszítse el teljesen. A sonkát csíkozd fel és tegyél belőle egy keveset a paprika aljába, majd nyomd tele sajtkrémmel. Ezt követően panírozd be kétszer, hogy ne folyjon ki megolvadó sajt és süsd ki forró olajban.

Szerintem akkor a legfinomabb a rántott jalapeno, ha paradicsompürével eszitek, amit sóval, borssal egy kevés cukorral és almaecettel ízesíthetsz. Ha mindennel elkészültél, szórd meg egy kis reszelt füstölt trappistával, és már indulhat is a falatozás! Még több receptért kattints a sassdani.hu oldalamra.

Még több

Te Te Te