2017.08.16.@ 13.08

Főzd meg a pasidat ezzel a vacsival!

Nem vagy egy konyhatündér, de szeretnéd elkápráztatni a srácot valami egészen különleges finomsággal? Akkor vesd be Sass Dani gasztroblogger receptjét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sass Dani

Helló, Cosmo-lány! Mit szólnál, ha ma egy olyan vacsorát készítenél, amivel tutira leveszed a pasidat a lábáról? A sertésszűz mentás zöldborsópürével és roppanós zöldségekkel pont ilyen! Ja, hogy ez bonyolultan hangzik? Ne ijedj meg, egyáltalán nem nehezebb, mint mondjuk összedobni egy sima tojásos lecsót. Próbáld csak ki!

sertesszuz-zoldborsopure-roppanos-zoldesgek-sass-dani-recept-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

  • 500 g sertésszűz
  • 500 g zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db lilahagyma
  • 3-4 levél menta
  • rozmaring
  • oregano
  • szártott koriander
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

Az étel szíve a sertésszűz és a pecsenyelé, éppen ezért ezekkel kezdünk. A húst formázzuk, hártyázzuk és és a nyesedékeket egy forró, száraz lábasban jó alaposan lepirítjuk. Hozzáadunk 1 db megmosott, de nem hámozott, darabolt sárgarépát, vöröshagymát és karalábét. Ha a hús lepirult és kicsit odakapott a lábas aljára, öntsd fel 4-5 dl vízzel, és főzd 25-30 percig. Eközben tedd fel a zöldborsót 2,5 dl vízzel párolódni egy csapott evőkanál sóval. 10-15 perc elteltével egy kevés vajjal, mentával turmixold, pépesítsd. Ha az alaplében minden megpuhult, szűrd át, és magas hőfokon párologtasd el belőle a vizet, és egy kevés hideg vajjal kikeverve el is készül egy izgalmas mártás! Ha kész a püré, a húst magas hőfokon süsd körbe egy serpenyőben (ez az úgynevezett kérgesítsés), majd 10 percre tegyétek be a sütőbe kb. 100 fokon egy kis vaj és friss rozmaring társaságában. Ha letelt az idő, vedd ki, pihentesd pár percet, és forgasd meg apróra vágott fűszerekben. A tálalásnak már csak a szépérzéked szabhat határt, de ezekkel az elemekkel nem létezik csúnya tányér! Még több receptért kattints a sassdani.hu oldalamra.

Címkék: gasztroblogger konyhafőnök recept sass dani sertésszűz zöldborsópüré zöldség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Megőrül az internet ezért a desszertért, de te inkább ne próbáld ki!

A TikTok az egyik legmenőbb hely az internet bugyrában, de fontos, hogy bizonyos tartalmakat fenntartásokkal kezelj!

5 hatásos tipp, ha mostanában mindenhez fáradt vagy

Ne hagyd, hogy legyőzzön a tavaszi fáradtság!

Ez az édes tortilla recept tarol most a neten

Gyors, variálható és nagyon finom!

Azonnal ki kell próbálnod a világ legkülönlegesebb hamburgerreceptjét!

Fogadjunk, hogy ezentúl ez lesz a kedvenc kajád!

Mit árul el a személyiségedről a celeb crush-od?

Mert tudjuk, ki(k)ért dobog a szíved, ha Hollywood a téma…

Kiderült, milyen ízű palacsintáért rajong legjobban a világ

Ezen azért nem fogsz meglepődni annyira!

Esküvő a korona alatt: erre számíts, ha idén szervezed

Te sem tudod, hogy belekezdj-e az esküvőszervezésbe? Három menyasszony és egy szakértő segít neked most eldönteni!

3 lehetőség, ha jó ügyet ajándékoznál Valentin-napra

Ha már megvan mindenetek, ideje, hogy mást is boldoggá tegyetek ezen a különleges napon.

Te megfejted ezt a képrejtvényt mindössze 9 másodperc alatt?

Ez nem a legnehezebb játék, de 9 másodperc nagyon kevés!

8+1 kérdés Kevinhez, Magyarország legmenőbb kutyusához

Meghatározó arc az Instagramon, borkollekciót inspirált, és ha nem a kanapén hentereg, az örökbefogadást népszerűsíti. Gazdiján, Molnár Kareszon keresztül faggattuk ki az ország egyik leghíresebb négylábúját, Kevin kutyát.