Főzd meg a pasidat ezzel a vacsival!

Nem vagy egy konyhatündér, de szeretnéd elkápráztatni a srácot valami egészen különleges finomsággal? Akkor vesd be Sass Dani gasztroblogger receptjét!

Sass Dani

Helló, Cosmo-lány! Mit szólnál, ha ma egy olyan vacsorát készítenél, amivel tutira leveszed a pasidat a lábáról? A sertésszűz mentás zöldborsópürével és roppanós zöldségekkel pont ilyen! Ja, hogy ez bonyolultan hangzik? Ne ijedj meg, egyáltalán nem nehezebb, mint mondjuk összedobni egy sima tojásos lecsót. Próbáld csak ki!

sertesszuz-zoldborsopure-roppanos-zoldesgek-sass-dani-recept-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

  • 500 g sertésszűz
  • 500 g zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db lilahagyma
  • 3-4 levél menta
  • rozmaring
  • oregano
  • szártott koriander
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

Az étel szíve a sertésszűz és a pecsenyelé, éppen ezért ezekkel kezdünk. A húst formázzuk, hártyázzuk és és a nyesedékeket egy forró, száraz lábasban jó alaposan lepirítjuk. Hozzáadunk 1 db megmosott, de nem hámozott, darabolt sárgarépát, vöröshagymát és karalábét. Ha a hús lepirult és kicsit odakapott a lábas aljára, öntsd fel 4-5 dl vízzel, és főzd 25-30 percig. Eközben tedd fel a zöldborsót 2,5 dl vízzel párolódni egy csapott evőkanál sóval. 10-15 perc elteltével egy kevés vajjal, mentával turmixold, pépesítsd. Ha az alaplében minden megpuhult, szűrd át, és magas hőfokon párologtasd el belőle a vizet, és egy kevés hideg vajjal kikeverve el is készül egy izgalmas mártás! Ha kész a püré, a húst magas hőfokon süsd körbe egy serpenyőben (ez az úgynevezett kérgesítsés), majd 10 percre tegyétek be a sütőbe kb. 100 fokon egy kis vaj és friss rozmaring társaságában. Ha letelt az idő, vedd ki, pihentesd pár percet, és forgasd meg apróra vágott fűszerekben. A tálalásnak már csak a szépérzéked szabhat határt, de ezekkel az elemekkel nem létezik csúnya tányér! Még több receptért kattints a sassdani.hu oldalamra.

Még több

Te Te Te