2017.08.16.@ 13.08

Főzd meg a pasidat ezzel a vacsival!

Nem vagy egy konyhatündér, de szeretnéd elkápráztatni a srácot valami egészen különleges finomsággal? Akkor vesd be Sass Dani gasztroblogger receptjét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sass Dani

Helló, Cosmo-lány! Mit szólnál, ha ma egy olyan vacsorát készítenél, amivel tutira leveszed a pasidat a lábáról? A sertésszűz mentás zöldborsópürével és roppanós zöldségekkel pont ilyen! Ja, hogy ez bonyolultan hangzik? Ne ijedj meg, egyáltalán nem nehezebb, mint mondjuk összedobni egy sima tojásos lecsót. Próbáld csak ki!

sertesszuz-zoldborsopure-roppanos-zoldesgek-sass-dani-recept-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

  • 500 g sertésszűz
  • 500 g zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db lilahagyma
  • 3-4 levél menta
  • rozmaring
  • oregano
  • szártott koriander
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

Az étel szíve a sertésszűz és a pecsenyelé, éppen ezért ezekkel kezdünk. A húst formázzuk, hártyázzuk és és a nyesedékeket egy forró, száraz lábasban jó alaposan lepirítjuk. Hozzáadunk 1 db megmosott, de nem hámozott, darabolt sárgarépát, vöröshagymát és karalábét. Ha a hús lepirult és kicsit odakapott a lábas aljára, öntsd fel 4-5 dl vízzel, és főzd 25-30 percig. Eközben tedd fel a zöldborsót 2,5 dl vízzel párolódni egy csapott evőkanál sóval. 10-15 perc elteltével egy kevés vajjal, mentával turmixold, pépesítsd. Ha az alaplében minden megpuhult, szűrd át, és magas hőfokon párologtasd el belőle a vizet, és egy kevés hideg vajjal kikeverve el is készül egy izgalmas mártás! Ha kész a püré, a húst magas hőfokon süsd körbe egy serpenyőben (ez az úgynevezett kérgesítsés), majd 10 percre tegyétek be a sütőbe kb. 100 fokon egy kis vaj és friss rozmaring társaságában. Ha letelt az idő, vedd ki, pihentesd pár percet, és forgasd meg apróra vágott fűszerekben. A tálalásnak már csak a szépérzéked szabhat határt, de ezekkel az elemekkel nem létezik csúnya tányér! Még több receptért kattints a sassdani.hu oldalamra.

Címkék: gasztroblogger konyhafőnök recept sass dani sertésszűz zöldborsópüré zöldség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

5 dolog, amiben a Nyilasok jobbak a többi jegynél

5 dolog, amiben a Nyilasok jobbak a többi jegynél

Ezekben senki nem tudja lekörözni őket!

A legjobb filmek péntek este a tévében

Hideg van és minden tiszta jég, miért nem bújsz inkább a takaró alá és filmezel ma este a buli helyett?

Top 10 mém 2019-ből

Neked mi volt idén a kedvenced?

December 6-tól vár az új Cosmopolitan!

Szuper hírt hoztunk neked Mikulásra: holnaptól kapható a január-februári Cosmopolitan, a címlapon pedig a dögös Csobot Adél pózol!

5 film, amiért érdemes ma bekapcsolnod a tévét

Pattogtass kukoricát, készítsd be a forró csokit és bújj a takaró alá! Na, kezdődhet a mozi est?

A legnevetségesebb Photoshop bakik Instán

Nem bírod ki nevetés nélkül!

Viseld magadon sorsod fonalát! (x)

Csodás és megható szimbólum ihlette a német Leaf ékszermárkát - a természet körforgását elegáns motívummal kapcsolta a női léthez. Ékszereinek minden zsigerében jelen van az élet örök körforgását jelképező falevél szimbóluma. Ezen kívül számos spirituális szimbólum jelenik meg ékszerkollekciójában.

Kim Kardashian márkája már sikeresebb, mint Kylie Jenneré

Úgy látszik, a popsikirálynő nem hagyja a húgát nyerni…

Viccet csináltak Katalin és Vilmos lányából?

A BBC egyik rádiósa olyat mondott élő adásban, amit nem kellett volna. Pláne, mert Vilmosék is hallották.

Ez a lány megszólalásig hasonlít Ariana Grandéra

Te meg tudnád őket különböztetni?

Horoszkóp: November 25., Hétfő

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat november 25-én is!