2017.08.16.@ 13.08

Főzd meg a pasidat ezzel a vacsival!

Nem vagy egy konyhatündér, de szeretnéd elkápráztatni a srácot valami egészen különleges finomsággal? Akkor vesd be Sass Dani gasztroblogger receptjét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sass Dani

Helló, Cosmo-lány! Mit szólnál, ha ma egy olyan vacsorát készítenél, amivel tutira leveszed a pasidat a lábáról? A sertésszűz mentás zöldborsópürével és roppanós zöldségekkel pont ilyen! Ja, hogy ez bonyolultan hangzik? Ne ijedj meg, egyáltalán nem nehezebb, mint mondjuk összedobni egy sima tojásos lecsót. Próbáld csak ki!

sertesszuz-zoldborsopure-roppanos-zoldesgek-sass-dani-recept-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

  • 500 g sertésszűz
  • 500 g zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db lilahagyma
  • 3-4 levél menta
  • rozmaring
  • oregano
  • szártott koriander
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

Az étel szíve a sertésszűz és a pecsenyelé, éppen ezért ezekkel kezdünk. A húst formázzuk, hártyázzuk és és a nyesedékeket egy forró, száraz lábasban jó alaposan lepirítjuk. Hozzáadunk 1 db megmosott, de nem hámozott, darabolt sárgarépát, vöröshagymát és karalábét. Ha a hús lepirult és kicsit odakapott a lábas aljára, öntsd fel 4-5 dl vízzel, és főzd 25-30 percig. Eközben tedd fel a zöldborsót 2,5 dl vízzel párolódni egy csapott evőkanál sóval. 10-15 perc elteltével egy kevés vajjal, mentával turmixold, pépesítsd. Ha az alaplében minden megpuhult, szűrd át, és magas hőfokon párologtasd el belőle a vizet, és egy kevés hideg vajjal kikeverve el is készül egy izgalmas mártás! Ha kész a püré, a húst magas hőfokon süsd körbe egy serpenyőben (ez az úgynevezett kérgesítsés), majd 10 percre tegyétek be a sütőbe kb. 100 fokon egy kis vaj és friss rozmaring társaságában. Ha letelt az idő, vedd ki, pihentesd pár percet, és forgasd meg apróra vágott fűszerekben. A tálalásnak már csak a szépérzéked szabhat határt, de ezekkel az elemekkel nem létezik csúnya tányér! Még több receptért kattints a sassdani.hu oldalamra.

Címkék: gasztroblogger konyhafőnök recept sass dani sertésszűz zöldborsópüré zöldség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Kiderült: Így lehetsz boldogabb a munkádban

Kiderült: Így lehetsz boldogabb a munkádban

Nem mindig a felmondás a megoldás, ha boldogtalan vagy az irodában. Könnyen smiley övezetté varázsolhatod a melós mindennapokat.

3 dolog, amin változtatnod kell, hogy jobban aludj

Ha megfogadod ezt a pár tanácsot, minden nap kipihenten ébredhetsz!

Ennél viccesebb Facebook oldalt még nem láttál!

Annyit elárulunk, hogy Adam Sandlerhöz van köze...

Így keress több pénzt a horoszkópod szerint

Turbózd fel a bankszámládat a csillagok segítségével!

Ezt nézd vasárnap este a tévében!

Válaszd ki, melyik film lesz a ma esti programod.

Ez a 3 legmakacsabb csillagjegy

Készülj, mert nem lesz egyszerű dolgod, ha ezekkel a jegyekkel találkozol.

Ilyen a Cannes-i Filmfesztivál Cosmo-szemmel

A Cosmo filmes újságírója ellátogatott a Cannes-i Filmfesztiválra, és most be is számol neked is az élményeiről!

Az 5 legmenőbb frizura idén nyáron

Akár beach buliba, fesztiválra vagy simán az office-ba keresed a tökéletes frizkót, ezek közül tuti többet is ki akarsz majd próbálni.

7 dolog, amit csak az Ikrek érthetnek

Mások szerint bonyolult vagy, pedig te pontosan tudod, hogy igazából csak viccesen kiszámíthatatlan. Igaz?

Így néznek ki a menő Instafotók a valóságban

Csekkold a fotókat és nevess egy nagyot!

5 film, amiért érdemes ma este bekuckózni a tévé elé

Csekkold le, mikor kell bekészíteni a mai adag popcornt!

Minden, amit tudnod kell az Ikrekről

Mindenki azzal fáraszt, hogy két személyiséged van, pedig ennél sokkal izgisebb tulajdonságaid is vannak!