2017.09.13.@ 10.09

Nyáridéző ebéd: készíts tabulét!

Vége a vakációnak, helyette ismét elkezdődött a hajtás a suliban és a melóhelyen? Ettől még ne hanyagold el az ebédet! Készítsd el Sass Dani gasztroblogger szuper, de egyszerű receptjét, amit bárhová magaddal vihetsz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

sass-dani-gasztro-klub-recept-cosmopolitan

Helló, Cosmo-lány! A zsúfolt hétköznapokban gondolom te is úgy vagy az ebéddel, hogy mindegy, mi az, csak egyél valamit. Na, álljon meg a menet! Egy kicsi odafigyeléssel simán összedobhatsz magadnak egy izgalmas ebédet, aminek még a szállításával sem kell bajlódnod. Erre jó példa a tabulé. Ez tulajdonképpen egy petrezselyem saláta, amivel átlophatoda nyár frissességét a szeptemberi napokra. Rozé kacsamellel és karamellizált körtével még finomabb!

sass-dani-recept-tabule-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

  • 3 nagy csokor petrezselyem
  • 1 csésze kuszkusz
  • 2 csésze víz
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 2-3 levél menta
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj
  • bors
  • kacsamell
  • rozmaring

Elkészítés:

1 csésze kuszkuszt boríts egy nagyobb edénybe, szórd meg egy kevés sóval, és még így szárazon keverd össze. Ezt követően önts rá 2 csésze forrásban lévő vizet, majd pihentesd lefedve 12 percig. Se főzni, sem melegíteni nem kell! Amíg a kuszkusz elkészül, vágd apró darabokra az uborkát, újhagymát, koktélparadicsomot, petrezselymet és a mentát. Ha letelt a 12 perc és a jó pergős lett a kuszkusz, keverd össze vele a zöldségeket, facsard rá a fél citrom levét, adj hozzá kb 4-5 evőkanál olívaolajat és borsozd meg. Hagyd, hogy egy kicsit összeálljanak az ízek, addig viszont elkészíthető a kacsamell és a körte is. A kacsamellett szépen hártyázd le, majd a bőrös oldalát irdald be jó sűrűn. Forró edényben kérgesítsd (először a bőrös oldalát süsd aranybarnára, majd a másik oldalát is), majd tedd egy serpenyőbe, helyezz rá 1 rozmaring ágat, és 100 C-os sütőben 12 perc alatt el is készül. Abban az edényben, amiben a kacsamellet kérgesítetted, pirítsd át a magházától megfosztott, felszeletelt körtét, és kész is vagy! Vágd fel a kicsit pihentetett kacsamellet, és mehet minden egy csatos üvegbe. Jó étvágyat hozzá! Még több receptért kattints a sassdani.hu oldalamra!

Címkék: főzés gasztroblogger karamellizált körte konyhafőnök petrezselyem saláta recept rozé kacsamell sass dani tabulé

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Így néznek ki a menő Instafotók a valóságban

Így néznek ki a menő Instafotók a valóságban

Csekkold a fotókat és nevess egy nagyot!

5 film, amiért érdemes ma este bekuckózni a tévé elé

Csekkold le, mikor kell bekészíteni a mai adag popcornt!

Minden, amit tudnod kell az Ikrekről

Mindenki azzal fáraszt, hogy két személyiséged van, pedig ennél sokkal izgisebb tulajdonságaid is vannak!

5 zseniális film péntek estére

Nincs kedved bulizni, inkább a kanapén filmeznél pizsiben? Mutatjuk, hova kapcsold a tévét!

Istenes Bence bakancslistáján a zene az első

Épp ezért örömmel vállalta, hogy a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert műsorvezetője legyen június 16-án.

Ezt jelenti Kim Kardashian kisbabájának neve

Psalm Westnek hívják a kicsit.

Hétvégi szerelmi horoszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szerelemben ma és a hétvégén? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 24-én is!

A férfiak tisztábban gondolkodnak az orgazmus után?

Amíg te elsírod magad, ő éppen megvilágosodik.

„Így tette tönkre az álmatlanság az egész életemet”

Olvasd el az újságírónő hihetetlen küzdelmét az alvászavarral!

Csekkold a legújabb Toy Story előzetest!

Hamarosan viszontláthatod Woodyékat a moziban.

Mit nézz a Trónok harca fináléja után? Mutatjuk!

Ne ess kétségbe, hogy véget ért a GoT, mert egy csomó sorimenőség vár arra, hogy lecsekkold!