2017.09.20.@ 10.09

A desszert, ami nem hizlal

Valami édességre vágysz, amit bűntudat nélkül falatozhatsz? Sass Dani gasztroblogger chiás-áfonyás panna cottáját nem csak te, hanem a diétád is imádja majd!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

sass-dani-gasztroblogger-2017-cosmopolitan

Ha édes, akkor jöhet! Te is így vagy vele? Mert én igen, de azért nem ugrok rá mindenre. Például szeretem, ha a desszertem könnyű, illetve egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni. Most megmutatom az egyik kedvencemet, a kardamonos panna cottát áfonyával és chia pudinggal. Ez a desszert tulajdoképpen egy tejpuding, ami 20 perc alatt kész, ráadásul Instagramon is szuperül mutat!

sass-dani-desszert-2017-cosmopolitan
Hozzávalók:

500 ml habtejszín
150 ml tej
kardamon
1 db vanília rúd
15 g zselatin
édesítő
300 g áfonya
1 db füge
5 evőkanál chia mag
3 dl kókusztej

Elkészítés:

A tejszínt öntsétek össze a tejjel és lassú tűzön hevítsétek egészen forralásig úgy, hogy beleteszitek a vaníliarúd kikapart belsejét és egy kevés kardamont. Ezekkel a fűszerekkel olyan ízeket értek el, ami tényleg a mennyei mannát idézi elő! Ízlés szerint édesítsétek eritrittel vagy bármi számotokra szimpatikus édesítőszerrel. A folyamatos kevergetés mellett készítsétek elő a zselatint úgy, hogy kb. 50 ml hideg vízben feloldjátok. Ha a tejszínes tej már felforrt, vegyétek le a tűzről, és csomómentesen keverjétek bele a zselatint. Öntsétek poharakba és irány a hűtő! Én készítettem hozzá chia pudingot is, ami szintén nagyon egyszerű. 5 evőkanálnyi chia magot keverjetek el 3 dl langyos kókusztejben, édesítsétek és ez is mehet a hűtőbe. Ha megszívta magát, zselés állaga lesz és tehetitek is a panna cotta tetejére. Szintén a desszertünk tetejére kerül egy áfonya mártás is. Az áfonyát egy kevés édesítővel és 50 ml vízzel magas hőfokon kb. 15 perc alatt lekvár állagúra főztem, majd hagytam kicsit hűlni. A fentieket variálhatjátok, de a képen látható édességet én ezek alapján készítettem el. Jó étvágyat hozzá! Még több receptért csekkold a sassdani.hu oldalamat.

Címkék: áfonya chia puding desszert gasztroblogger konyhafőnök panna cotta recept sass dani

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Ő a világ legszexibb időjósa

Ő a világ legszexibb időjósa

Nem csoda, hogy a mexikói pasik kedvenc tévéműsora mostanában az időjárásjelentés.

„Napi rutin helyett élmény a kávé, ha jó barista készíti. ”- interjú Huszár Ádámmal

Kezdetben egészen mással foglalkozott, mégis a kávé mellett kötött ki 6 évvel ezelőtt. Huszár Ádám szerint a kávé útja nagyon hosszú a termőföldtől a csészéig, és ennek a megismerésére egy élet is kevés. Így aztán mindig van mit tanulni és tanítani.

Nincs bizarrabb a koporsómatracnál

Idén nyáron eldöntötted, hogy végre tényleg egy extrém matraccal csobbansz? Ezután a látvány után lehet már csak két karúszóhoz lesz kedved.

5 tipp, hogy újra megszeresd a melódat

Ha nem csíped az állásodat, akkor logikusnak tűnik, hogy munkahelyet válts. Vannak azonban olyan szituk, amikor a befizetetlen számláid miatt, nem lehet csak úgy dobbantani, igaz? Íme, néhány trükk, hogy könnyebben kitarts!

10 dolog, amit csak vegán csajok érthetnek

Még a legjobb barátnőd is azt hiszi, hogy a cuki kisnyuszik miatt nem eszel húst és anyukád minden alkalommal kikészül, ha nem kérsz a híres töltött káposztájából? Akkor ezekkel a szitukkal mélyen együttérzel majd.