Az őszi esték kedvence: sütőtök krémleves lazaccal

Bár kis időre visszatért a jó idő, az esték még mindig kellően hidegek egy fincsi, forró leveshez. Készítsd el Sass Dani gasztroblogger receptjét és kuckózzatok be a pasiddal!

sass-dani-gasztro-klub-recept-cosmopolitan

Helló, Cosmo-lány! Az őszben szerintem az egyik legszuperebb dolog a sütőtök. Bár a klasszikus, sütőben elkészített változata is ínycsiklandó, most mutatok egy nagyon izgalmas levest, amit elképszetően egyszerű összedobni.

sutotok-kremleves-lazaccal-sass-dani-2017-cosmopolitan

Hozzávalók:

olívaolaj

sütőtök

2 db sárgarépa

1 db burgonya

gyömbér

vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

bors

pirított tökmag

tökmagolaj

kaviár

tejföl

füstölt lazac

citromfű

Elkészítés:

A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítom, ráteszem az apróra vágott tököt, a burgonyát, gyömbért valamint a sárgarépát. A zöldségeket körbepirítom, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Ekkor beleteszem a fokhagymát, majd sózom és borsozom. Addig főzöm, míg a leves minden eleme meg nem puhul. Ha minden megpuhult, pürésítem. Ha az állagát sűrűnek tartom, egy kevés vízzel vagy főzőlével hígítom. Míg a leves készül, előkészítem a levesbetétet is. Kockákra vágott sütőtököt pirítok magas hőfokon egy serpenyőben. Az elkészült levest egy kevés tejföllel pürésítem. Tálaláskor füstölt lazacot, tökmagot, tökmagolajat, kaviárt és a pirított sütőtök kockákat halmozok a tányérra és erre szedem a levest. Én nagyon szeretem, remélem ti is megkedvelitek majd! Még több receptért katt a sassdani.hu-ra.

Még több

Te Te Te