Ebbe a budapesti cukrászdába járnak sütizni a hírességek!

A Cosmo 20. szülinapja alkalmából Sallay Fanni, a Cake Shop alapítója és cukrásza Szikszai Johannának segédkezett a tortasütésben, közben pedig elárulta, milyen sok celeb jár hozzájuk sütizni…

_D3X8617a

(Fotó: Viszlay Márk)

Mindig is arról álmodoztál, hogy cukrász leszel?

Eredetileg közgazdász vagyok, a cukrászatot egyáltalán nem terveztem. Igaz, pici korom óta ez volt a mindenem, de egy diplomatagyűjtő családban ez nem volt opció. Egyszer aztán jött egy nehéz élethelyzet, és muszáj volt kitalálnom valamit, ezért elkezdtem otthon sütni, és kávézóknak árulni a süteményeimet. Szépen lassan pedig egyre többen megvették őket, és én azon kaptam magam, hogy ez az én utam! Ez kicsit olyan, mint levegőt venni: az embernek eszébe sem jut, hogy abból éljen, mert annyira evidens. Én így vagyok a sütéssel! Szerintem, ha nem arra mész, amerre menned kell, az élet rádob az utadra, és segít abban, hogy a helyes úton köss ki.

Miért pont a Cake Shopba üljenek be a Cosmo-lányok egy sütire?

Nagyon sok energiával, tudással, odaadással, jó alapanyagokból készülnek a süteményeink, amik nem hazudnak – pont olyan finomak, mint amilyennek kinéznek. Ráadásul, ha betérsz hozzánk, bármikor összefuthatsz egy hírességgel, ugyanis jó néhány magyar sztár szokott nálunk „bűnözni”! Többek között Sebestyén Balázs, Vadon Jani, Hajós András, Lilu, Friderikusz Sándor, sőt Adrien Brody is visszajáró vendégek. De nem csak a pult előtt, hanem mögött is gyakoriak a celebek: nemrégiben Radics Gigi és Iszak Eszti sütött velem finomságokat.

Mik most a legnépszerűbb tortatrendek?

A legnagyobb trend most az, hogy minőségi alapanyagokból és specifikált hozzávalókból készüljenek a sütik – mi például csak cukorból 18 félét használunk, hogy mindenki igényét ki tudjuk elégíteni.

_D3X8857aa

(Fotó: Viszlay Márk)

Mondj három olyan sütit, amit mindenképp meg kell kóstolnia egy Cosmo-lánynak nálatok!

A diótorta – ez az a desszert, amit legelőször kínálgattam a kávézóknak. A másik a mogyoróvajas tortánk, ami roppanós habcsókkal és sóskaramellel készül, a harmadik pedig gesztenyés cheese cake.

Neked melyik a személyes kedvenced?

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni – és erre nagyon büszke vagyok. A pultban lévő sütik 90 %-a közül egyszerűen képtelen vagyok választani.

Fejezd be a mondatot! A tökéletes torta…

…nem hazudik. Ha megkóstolod, azt érzi a nyelved, amit a szemed ígért. A legjobb, ha már előre látod, hogy a csoki olvadni fog a szádban, a keksz roppanni, a piskóta pedig szétomlani – és ez tényleg így is történik.

Még több

Te Te Te