Itt a banán, aminek megeheted a héját

A kedvenc smoothie alapanyagod, és edzés előtt is szívesen nasizol belőle, mert annyira isteni. Ha szíved szerint általában felfalnád az egész banánt, akkor van egy jó hírünk: mostantól megteheted!

Itt a banán, aminek megeheted a héját

A banán igazi szuperkaja, amit akár az influenzás téli időszakban is bátran használhatsz. Legyen szó smoothie-ról vagy zabkásáról, ez a sárga gyümi tényleg kincset ér, így nem csoda, ha titkon azt kívánod, bárcsak megehetnéd a vibráló héját is. Képzeld, egy japán vállalat, a Setsuzo Tanaka kifejlesztette az ehető héjú banánt! A Mongee-nak elnevezett hibrid gyümiket egy 20 ezer éves evolúciós trükkel termesztik, -60 fokos területen. A jégkorszak végén bekövetkező olvadáskor ugyanis hasonlóképpen élték túl a gyümölcsök, hiszen megfagytak, majd kiolvadtak, és tökéletesen ehetőek voltak. Ezt a folyamatot követve kiolvasztják és tovább érlelik a banánokat, amelyeknek a héja így salátához hasonlóan lágy és vékony lesz. Ez a mesterséges folyamat most újra életre hívta a banánban fellelhető ősi DNS-t, aminek köszönhetően a Mongee-nak a hétköznai banánokkal szemben elég pár hónap, hogy ehetőre érjen.

A RocketNews 24 pár szerencsés önkéntese már meg is kóstolhatta a Mongee-t, és szerintük az íze az ananászhoz hasonlít, nagyon édes. Sajnos, ha te is ki szeretnéd próbálni, akkor egyelőre Japánig kell utaznod, hiszen csak egyetlen gyümiboltba szállítják az egyébként 1400 forint értékű banánokat! Te fizetnél ennyit, hogy beleharapj a világ első teljesen ehető banánjába?

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te