Ez az új app előre jelzi, ha fejfájásod lesz

Ha te is gyakran szenvedsz durva fejfájásoktól, ezt az alkalmazást imádni fogod!

Ez az új app előre jelzi, ha fejfájásod lesz

Stressz, időjárásváltozás, kialvatlanság – ezek mind járhatnak nagyon kellemetlen fejfájással. A váratlan meleg- vagy hidegfront különösen alattomos migréneket tud okozni, de gyakran elég hozzá egy kiadósabb vihar vagy egy nagyon meleg nyári nap is. Bizonyított tény, hogy amikor a légköri nyomás ingadozik, a fejed azonnal reagál rá.

Hogy mi is az a légköri nyomás? A levegő súlyára utal, amit gyakran lélegzés közben is érezhetsz. Alap esetben a levegő súlya és a testedben lévő nyomás pontosan megegyezik, viszont amikor valamilyen időjárásváltozás miatt a levegő nehezebb lesz, mint amekkora a testedben található nyomás, azonnal fejfájás alakul ki, az enyhétől egészen a legfájdalmasabb migrénig. Ebben problémaokozó lehet a páratartalom változása vagy az eső is.

Ha gyakran küzdesz ezzel a problémával, az amerikai fejlesztésű WeatherX applikációt neked találták ki! Az alkalmazás lényege, hogy értesítést küld, ha valamilyen időjárásváltozás közeledik és részletezi is azokat. Hét nappal előre már láthatod, milyen változásokra számíthatsz és a páratartalom, a hőfok és a légnyomás valaha volt legmagasabb értékeit is láthatod, így akár összehasonlíthatod az aktuális napi nyomással. Ezen kívül hasznos fejfájás-megelőzési tippeket ad, ráadásul segít, hogy megtanuld használni a hozzá tartozó füldugót. Ezt még az alkalmazás fejlesztése előtt dobták piacra és a lényege, hogy a fülbe helyezve szűri a levegő nyomását és ezáltal enyhíti vagy akár teljesen meg is szünteti a fejfájást.

Grant O’Connell, aki a forgalmazó cég marketing és komunikációs igazgatója nagyon meglepődött az eddig felhasználói visszajelzéseken: „Az alkalmazás sikeresebb, mint gondoltuk!” – mondja.

A jó hír az, hogy a WeatherX applikáció ingyenesen letölthető, a rossz, hogy a füldugók viszont egyelőre csak az Egyesült Államokban kaphatók.

Még több

Te Te Te