Trendi lakás: Pinterest vs. valóság

Ha lakberendezésről van szó, te is a Pinterestre ugrasz fel először? Akkor biztosan neked is ismerősek lesznek a következő szituk!

Trendi lakás: Pinterest vs. valóság

Bármikor, amikor kicsit fel szeretnéd dobni az otthonodat, elkezdesz böngészni a neten és végül mindig a Pinteresten kötsz ki? Tényleg egy rakás ötleted meríthetsz a képekből, de sajnos nem biztos, hogy mindegyik működik a valóságban is. Darabos Anita lakberendező dizájner és iparművész segítségével most összegyűjtöttük neked, mik azok a trendek, amik csak a fotókon mutatnak jól.

Hófehér álom

Pinterest: Nincs mesésebb egy olyan szobánál, ahol minden ragyogó fehér, a falaktól kezdve a bútorokon át egészen a kiegészítőkig.

Valóság: Nem éppen költséghatékony minden lakber cuccnak a fehér változatát megszerezni. És így még inkább kiborító, hogy a legapróbb folt vagy piszok is meglátszik a bútorokon vagy a szőnyegen. Ha nem tudod elengedni a jégvarázs-hatást, legalább mindenből könnyen moshatót válassz.

Pinterest

Földig érő függönyök

Pinterest: A legtöbb menő nappalit vagy hálót ábrázoló fotón a plafontól a földig érő hosszú függönyök és sötétítők szerepelnek, amik tényleg elegáns, közben pedig otthonos hatást keltenek.

Valóság: Hatalmas ablakokra és belmagasságra van szükség ahhoz, hogy jól mutasson. A való életben viszont összenyomja a lakásodat, és inkább zsúfoltnak tűnik, mint otthonosnak. De ne aggódj, egy tuti trükkel ezt is könnyen megoldhatod. Akaszd a függönyt rögtön a plafon alá, és ne érjék el a padlót! Így sokkal tágasabbnak tűnik majd az egész szoba.

Pinterest

Pasztell pompa

Pinterest: Visszafogott, pasztell színek minden mennyiségben! Bármelyik helyiségre is keresel rá, az tuti, hogy a bézs és a világosszürke színekkel találkozol, megbolondítva halvány kékkel, zölddel vagy pinkkel.

Valóság: Hosszú távon nem adnak elég színt és energiát a lakásnak, így fáradtnak és lehangoltnak érezheted magad miattuk. Ezért legalább egy fal legyen eltérő és telítettebb színű. Ha viszont ragaszkodsz az eredeti elképzelésedhez, akkor néhány erősebb színű kiegészítővel dobd fel a szobákat.

Pinterest

Még több

Te Te Te