Kiderült, miért imádod annyira az orvosos sorozatokat

Kiskorodban odavoltál a Vészhelyzetért, majd a Grace Klinika lett a kedvenced? Nyugi, nem veled van a baj, hogy rajongsz a szívdöglesztő dokikért és az életmentős sorikért. Kiderült a titok, hgy miért imádod ennyire őket!

Kiderült, miért imádod annyira az orvosos sorozatokat

Már a készítőknek is feltűnt, hogy míg a legtöbb romkom sorozat vagy éppen vígjáték néhány évad után már kevésbé képes fenntartani a nézők érdeklődését, addig a kórházas sorozatok egészen extrém évadszámokat tudnak elérni. Gondolj csak például a Grace Klinikára, aminek egészen elképesztő módon, 15 évad van már a háta mögött. Persze a dolgok mélyére ástak és rájöttek, hogyan képesek ennyi embert és ilyen sokáig lekötni ezek a menő sorik.

A képlet pedig egyszerűnek tűnik, hiszen a válasz csupán annyi, hogy minden van benne, amire egy néző vágyhat. Gondolj csak bele! Hosszú szerelmi szál – pipa. Jellemfejlődés és a karakterek megerősödése szintén pipa. Sőt még az is végig benne lebeg a levegőben, hogy valamelyik kedvenc főhősödnek búcsút kell intened, hiszen egy kórházas sorozatban nem túl meglepő (sajnos), hogy valamelyik karakter hirtelen meghal. De akár még egy kis misztikum is belekerülhet, mint például Izzie Stevens képzelgései, mielőtt kiderült volna, hogy súlyos beteg, szintén a Grace Klinikában.

Arról nem is beszélve, hogy a nézők többsége csak akkor találkozik a kórházi világgal, ha beteg lesz vagy látogatóba érkezik és nem nagyon lát bele az orvosok mindennapjaiba. Ezzel pedig hogy az epizódokon keresztül megismerheti az életmentő hősöket, sokkal közelebb hozza hozzájuk ezt a titokzatos világot. Bár szerintünk nagyban hozzájárul a sikerhez az is, hogy a legtöbb dokit brutál szexis színészek szokták játszani. Szeritned is lehet benne valami?

Még több

Te Te Te