Weisz Fanni meglepő dolgot árult el az állapotáról

A modell elárulta, gyerekkorában nagyon komoly műtéten esett át, ami a mai napig hatással van az életére.

Weisz Fanni meglepő dolgot árult el az állapotáról

Weisz Fanni és férje, Péter is szerepel A legbátrabb páros című műsor második szériájában, a nézők közül pedig sokan meglepődtek, mert a modell több alkalommal megszólalt, egész mondatokban beszélt.

Eddig többnyire jelnyelven láttuk őt kommunikálni, ennek ellenére a beszéde egyáltalán nem olyan kezdetleges vagy artikulálatlan, mint más siketek esetében. (Hallás hiányában szinte lehetetlen a tökéletes beszéd elsajátítása.) A Bors kiderítette, Fanni annak köszönheti tiszta beszédét, hogy gyerekkorában Magyarországon elsők között műtötték meg és helyeztek el egy implantátumot a fejében.

„A súlyos fokú hallássérültek, siketek számára a tökéletes beszéd elsajátítása a hallási kontroll hiányában a kilencvenes évek közepéig szinte lehetetlen volt: ezek a gyerekek siketnémává váltak. Az utóbbi években a technika fejlődése olyan eszközt adott a kezünkbe – a cochlearis implantátumot –, amellyel szinte minden siketen született gyermek képes elsajátítani a beszédet. Mivel a nyelv, illetve a beszéd elsajátítása életkorhoz kötött, ezért a siket gyermekeket, elsősorban objektív hallásvizsgálatokra alapozott biztos diagnózis birtokában, célszerű minél korábban implantálni” – mondta el a lapnak Fanni még egy nyáron készült interjúban.

Még több

Te Te Te