Ezért ne add meg a jelszavadat még a barátodnak se!

Egy párkapcsolat arról szól, hogy mindent őszintén megosztasz a szerelmeddel, igaz? Egy új kutatás szerint jobb óvatosnak lenni!

Ezért ne add meg a jelszavadat még a barátodnak se!

Ha a pasid a legféltettebb titkaiddal, a ciki szokásaiddal és még a szexuális vágyaiddal is képben van, sőt minden jelszóval védett online fiókodhoz hozzáfér, akkor tényleg mindent tud rólad! De vajon elgondolkodtál-e már azon, hogy jól van ez így?

Az igaz, hogy a párkapcsolat alapja a bizalom és az őszinteség, de a határokat sem árt tisztázni! Ha a Facebook-jelszavad rossz kezekbe kerül, az bizony könnyen katasztrófához vezethet: és valljuk be, előfordulhat, hogy a „rossz kezek” a pasidhoz (vagy egy ponton túl már az expasidhoz) tartoznak.

A Better Buy Insurance nevű angol oldal által végzett kutatás szerint a 18-34 évesek 41%-a állítja, hogy megbánta már, hogy elárulta a jelszavait a párjának. Ami még durvább, hogy 30% be is lépett már a szerelme valamelyik fiókjába a másik tudta nélkül. Úgy tűnik, hogy a szakítás véget is vet a másikba vetett bizalomnak: a kutatásban résztvevők 65%-a megváltoztatta már a jelszavát egy-egy kapcsolat befejezése után. 

Bár arról nincsenek adatok, hogy álltak-e már bosszút az exeiken ezek az emberek, de valószínűleg előfordult már ilyesmi. Lehet, hogy te is szemtanúja voltál már annak, hogy a barátnőd expasija kikotyogta a csajszi titkait szakítás után. Az online térben ez még veszélyesebb: elég, ha valaki megoszt a másikról egy intim fotót vagy olyan beszélgetést, amihez senkinek semmi köze, és máris cikis helyzetbe kerül az illető.

Egy Becky nevű csajszi a Metro című angol lapnak mesélt a témával kapcsolatban„Az exem az összes jelszavamat tudta, és amikor szakítottunk, akkor bejelentkezett a Facebookomra és az Instámra, és kikövetett minden pasit. Csak akkor tudtam meg, amikor az egyik ismerősöm rákérdezett, hogy miért követtem ki. Persze azonnal tudtam, hogy az exem tette, és felelősségre vontam. Azt válaszolta, hogy azért volt erre szükség, mert nem szerette volna, ha beszélgetek ezekkel az emberekkel. Az összes chatelésemet elolvasta és mindig jelen volt a Facebookomon.”Azért ez elég durva, nem igaz? És ez még nem a legrosszabb példa arra, hogy mi történhet, ha az exed kezében vannak a privát jelszavaid!