Változtatott a vásárlási szokásain, 5 milliót spórol évente

Alig több mint 10 ezer forintot költ hetente bevásárlásra. De hogy csinálja?

Változtatott a vásárlási szokásain, 5 milliót spórol évente

Ki ne örülne annak, ha tudna egy kicsit csökkenteni a kiadásain, hogy végre félre tudjon tenni egy kis pénzt, vagy többet tudjon költeni olyan dolgokra, amikre szeretne. De mégis hogyan lehet ésszerűen beosztani a pénzt? Egy ausztrál blogger, Kimberly Dobson rájött a titokra, és szerencsére meg is osztotta azt másokkal.

A Daily Mail infói szerint Kimberly mindössze két év alatt annyit spórolt össze, amiből akár egy házat is tudna már venni, és egyáltalán nem ért egyet azokkal, akik szerint egy átlagos fizetésből képtelenség félretenni, ő ugyanis heti szinten mindössze 40 dollárt, vagyis alig több mint tízezer forintot költ a bevásárlására. Ezzel az elmúlt évben több mint 5 millió dollárt takarított meg.

Kimberly szeretett volna már egy saját házat, és úgy döntött, igenis össze fogja rá gyűjteni a pénzt, méghozzá olyan hamar, amilyen hamar csak lehet. Először a hétköznapi kiadásain csökkentett – elkezdett odafigyelni a bevásárlásoknál, és még úgy is képes keveset költeni, hogy csak bio-termékeket vásárol, és azt is szem előtt tartja, hogy mindig szezonális zöldségeket és gyümölcsöket egyen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Economiss (@theeconomiss) által megosztott bejegyzés, Márc 25., 2018, időpont: 3:24 (PDT időzóna szerint)

„Heti egyszer megyek bevásárolni, és minden hétvégén megnézem, hogy mi maradt a hűtőben és a konyhában. Gyalog, vagy biciklivel járok, így csak olyan dolgokat veszek meg, ami befér a hátizsákomba”– mesélte a lapnak.

Azon is spórol, hogy otthon reggelizik, illetve hogy a hétvégén előre megfőz minden ebédet és vacsorát, ahelyett, hogy éttermekben enne, vagy kaját rendelne. Receptjeit Instagramján is megosztja, szóval simán inspirálódhatsz belőlük.

Az ételen kívül persze azért költ magára is – heti 25 dollárt, vagyis 7 ezer forintot fizet a jógabérletért, hat hetente pedig fodrászhoz járt, amiért viszonylag sokat, közel 25 ezret fizet, mint ahogy kozmetikusra is költ havi szinten 50 dollárt, vagyis közel 15 ezer forintot. Sőt, még jótékonykodik is: ebben az évben ezer dollárt (kb. 280 ezer forint) küldött különböző alapítványoknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Economiss (@theeconomiss) által megosztott bejegyzés, Márc 22., 2018, időpont: 3:04 (PDT időzóna szerint)

Öltözködésén is változtatott – miután Indiában járt, és látta a ruhaipar ottani tömegtermelését, teljesen megváltoztatta a világnézetét. Idén eddig csak két pólót, pár fehérneműt vásárolt, amire összesen költött 30 ezer forintot.

Instagramján rendszeresen megosztja a tippjeit a követőivel, így ha kedved támadt spórolni, keresd Kimberly oldalát!

Még több

Te Te Te