Kiderült: boldogabbak azok a párok, akik korán kelnek

Még a szerelmi életed is jobb lehet, ha korán szól a vekkered.

Kiderült: boldogabbak azok a párok, akik korán kelnek

Te is ismered a szólás-mondást – ki korán kel, aranyat lel. Most kiderült, hogy van is alapja ennek, mert ha aranyat nem is, de boldogságot biztos nyersz azáltal, ha egy kicsit előbb ébredsz fel reggelente. Egy friss tanulmány szerint azok az emberek, akik reggel hatkor, vagy még annál is korábban ébrednek reggelente, 25%-kal kevésbé depressziósak, mint azon társaik, akik nagyon sokáig fent vannak éjjel, és emiatt tovább alszanak.

Dr. Bailey Bosch szerint minderre a rövid magyarázat az, hogy ha a természetes bioritmusunk szerint élünk, sokkal könnyebb az életünk: „Ha átállítod a biológiai órád egy teljesen új napirendre, a tested hálás lesz érted, mert ezzel egy sokkal természetesebb ritmushoz térsz vissza, egy olyan időhöz, amikor a Nappal együtt fekszel és kelsz” – mondta Dr. Bosch, és ebben lehet némi igazság, még akkor is, ha ma már nem barlangban élünk, és nem mamutokra vadászunk.

De miért is leszünk boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak a reggel hatos kelés miatt? Például azért, mert csomó plusz időt nyerünk vele. Sőt, még rohanni sem kell reggel a munkába, van időnk átgondolni a dolgokat. Igazi énidőként foghatjuk fel ezt, amikor lehet pizsamában kávézni, vagy olvasni, bármi olyat csinálni, amihez kedved van.

És itt jön képbe a boldogabb párkapcsolat. Mert mi az, amire soha nincs időd a pasiddal reggelente? A szex! Most végre lesz időtök arra, hogy egymással foglalkozzatok, hogy egymásra hangolódjatok, és hogy tényleg jól induljon a nap, még akkor is, ha esik az eső, vagy fúj a szél. Mert a reggel igenis meghatározza az egész hátralevő napodat.

Még több

Te Te Te