Hamarosan törli a vásárolt követőket az Instagram

Ennek az Insta újításnak nem mindenki fog örülni!

Hamarosan törli a vásárolt követőket az Instagram

Az egyik online portál azt állítja, hogy hamarosan az Insta lefejleszt egy olyan szoftvert, ami automatikus azonosítja azokat a profilokat, amelyekre egy külső szolgáltatón keresztül érkeztek a kommentek a lájkák és minden egyéb. Ezeket azonnal törli is majd, szóval azok, akik bevásároltak követőkből, nagyon rosszul járnak. Az alkalmazás egyébként szól majd a felhasználónak, de a figyelmeztetésen kívül szerencsére semmi más nem történik majd. Tehát, ha esetleg te is belecsúsztál ebbe, akkor nem kell attól izgulnod, hogy törlik a profilodat.  

Egyébként teljesen érthető, hogy ezt a döntést meghozta az Insta, hiszen egyre kedveltebb hirdetési felület és sokszor a cégek egy-egy influenceren keresztül. Azonban a követők vagy a lájkok számával vissza is lehet élni, több száz kétes hátterű szolgáltatás kínálja azt pénzért, hogy igény szerint követőkkel, lájkokkal vagy kommentekkel áraszt el egy profilt, ezzel azt a látszatot keltve, hogy népszerű.

Az egész bejelentés egyébként csak azért nagyon meglepő, mert eddig a Facebookon ezt nem sikerült bevezetni. Ami azért is fura, mert az Insta ugye a közösségi oldalé.