Meghannak mérlegre kell állnia a karácsonyi vacsi után

Meghan hercegnének és anyukájának is részt kell vennie ezen a bizarr karácsonyi royal-hagyományon.

Meghannak mérlegre kell állnia a karácsonyi vacsi után

Egy szakértő, Ingrid Seward szerint Meghan hercegnét és édesanyját, Doria Raglandet is mérlegre állítják a karácsonyi vacsora után. A fura rituáléban egyébként nemcsak a hercegnőnek, de a királyi család összes tagjának, így Harrynek és Vilmos hercegnek is részt kell vennie. Ingrid szerint Erzsébet királynő minden vendégét megkéri arra, hogy megmérjék magukat egy antik mérlegen a lakoma előtt és után.

Ez az egész viszont nem azért van, hogy a királynő ítélkezzen, mennyit szedett fel a terhes Meghan vagy éppen a férje, Harry a nagy karácsonyi kajálás alatt. Éppen ellenkezőleg: arra szolgál, hogy a vendégek „jól tápláltak legyenek” és jól érezzék magukat. A furcsa szokás az 1900-as évek eleje, VII. Eduárd uralkodása óta tart, és azóta a royal klán minden tagja betartja.

A karácsony nemcsak nálunk, de a királyi családnál is egyértelműen az étkezés körül forog! A menü viszont teljesen más. Angliában a karácsonyi vacsi fő eleme a pulyka, amit olyan köretekkel fogyasztanak, mint az áfonyaszósz vagy a héjában sült krumpli és különféle zöldségek. Ezután jöhet a híres délutáni teázás, amit a royal karácsonyon egy hatalmas tortával tesznek még különlegesebbé. Ekkor bontják ki egyébként a karácsonyi ajándékokat is.

És bár úgy tűnik, a királynő idén enyhített kissé a szabályokon azzal, hogy meghívta Meghan anyukáját, Doriát – ebben a kitüntetésben szegény Katalin hercegnének soha nem volt része, – a súly megmérésének szent és sérthetetlen szokásától nem hajlandó eltekinteni egyikük kedvéért sem.

Ráadásul Meghanéknek még ezen kívül is be kell tartaniuk jó néhány előírást! Az ebédlőbe például csak a rangidősség sorrendje szerint léphetnek be. Hogy legyen helye a bőséges délutáni teának a pulykalakoma után, sétálnak egyet a királyi család téli, norfolki kastélyának parkjában. Mindezt pedig megfejelik a végén egy kiadós gyertyafényes vacsorával karácsony estéjén.

Még több

Te Te Te