Ezért fájhat a fejed evés után

Veled is előfordult már, hogy egy fincsi ebéd vagy vacsora után 20 perccel iszonyatosan megfájdult a fejed? Nos, ez elég gyakori probléma, tudd meg, mi okozhatja!

Ezért fájhat a fejed evés után

Túl sok volt a cukor

A kimondottan cukros kaják, édességek, sütemények elfogyasztása azonnal hatalmasat lök a vércukorszinteden, ami aztán hirtelen visszaesik. Emiatt jön a fejfájás, szédülhetsz, izzadhatsz is. Szóval ezeket nem csak a vonalaid védelme érdekében érdemes elkerülnöd!

Túltoltad a sót

A kimondottan sós dolgok, mint például a gyorsfagyasztott élelmiszerek vagy a tésztaszószok, szintén okozhatnak fejfájást. Egy kutatás ugyanis bebizonyította, hogy azok, akik egy nap több, mint 8 gramm nátriumot visznek be, hajlamosabbak a migrénre, mint azok, akik csak fele ennyit. A só javasolt mennyisége egyébként naponta 1,5 gramm.

Vannak ételek, amik migrént okozhatnak

Az érlelt sajtokban, a vörös borban és a felvágottakban nagy arányban van jelen egy tiramin nevű aminosav, amiről már sok kutatásban megállapították, hogy migrént okoz. Ha ilyen ételeket eszel, benne van a pakliban, hogy jön majd az irgalmatlan fejfájás.

Megsértetted az állkapcsod

Bármilyen bután hangzik, simán lehet, hogy azért fáj a fejed, mert valami olyat ettél, ami miatt megsérültek az izmok az állkapcsodban. Ez az érzés nagyon hasonlít arra, mint amikor egy kemény edzés után izomlázad van. Nem kell miatta aggódni, egy nap alatt elmúlik.

Ételintoleranicád van

Tuti, hogy erről már nagyon sok cikket olvastál korábban, de azért érdemes megemlíteni. Sokan vannak például, akik nem is sejtik, de a tejtermékekre való érzékenységük miatt fáj a fejük, vagy a glutén tett be nekik.

Még több

Te Te Te