Ennyit keres J. K. Rowling percenként

Tudtad, hogy az írónő volt az első, aki milliárdosból milliomos lett a sok jótékonykodás miatt? Kiderült mennyivel töltődnek vissza a tartalékai minden egyes percben.

Ennyit keres J. K. Rowling percenként
Nem is kérdés, hogy imádod, hiszen J.K.Rowling álmodta meg neked a Harry Potter világot, aminek sajnos már vége, viszont a Legendás lényekkel egy kicsit visszacsöppenhetsz a varázsvilágba. Ez pedig nem csak a fanoknak jó, de magának az írónőnek is, hiszen extra bevételhez jut az új könyvekkel és filmekkel, az eladott ajándéktárgyakról és élményparkokról nem is beszélve. Na de pontosan mennyi is az annyi? Kapcsold be a biztonsági öved, mert meredek menet lesz.
Kezdjük ott, hogy az eredeti Potter szériát, vagyis a 7 könyvet 450 millió példányban nyomtatták ki eddig, miközben a film franchise 5,6 milliárd angol fontot ér. Ezek után már nem meglepő, hogy Rowling nettó értéke sem kis összeg, ugyanis a Forbes magazin felmérése szerint a sztáríró 480 millió fontot ér. Egy kicsit tovább kutakodva kiderült, hogy a havi jövedelme nagyjából 6 millió font, ami perc szintre lebontva 142 fontot jelent. Ez 50 ezer forint, percenként. Ezek a számok pedig tényleg felszökhetnének a csillagos égig, ha a Harry Potter kitalálójának nem lenne ennyire szívügye a jótékonykodás, hiszen már több, mint 110 millió angol fontot adományozott el különböző célokra.
Itt tart most az írónő, de elég egyértelmű, hogy további brutális összegeket fog még leakasztani az újabb Legendás mozikkal. Elképesztő igaz?

Még több

Te Te Te