Az iPhone trükk, ami megkönnyíti az életedet

Egy atlantai gasztroblogger netes lavinát indított el azzal a felfedezésével, amire Facebookozás közben jött rá.

Az iPhone trükk, ami megkönnyíti az életedet

Ez az újdonság azóta létezik, hogy bevezették a 3D Touch funkciót, de a világ még csak most fedezte fel magának. Ha eddig nem ismerted volna, a trükk lényege, hogy az iPhone-odon chatelés közben hosszan nyomva tartod a space/szünet gombot, ami ezáltal lényegében touchpaddá változtatja a felületet, ahol írsz, és így a kurzort szabadon tudod mozgatni a már legépelt szövegen belül. Fogadjunk, neked is okozott már bosszantó perceket, hogy nem tudtál a szövegben pontosan oda nyomni, ahol az elírást ki akartad volna javítani! Most már nem kell szenvedned azzal, hogy a lehető legpontosabban igyekezz ezt megtenni.


A büszke „felfedező” egyébként Twitteren osztotta meg trükkjét, ami vírusként terjedt tovább a neten. Ez pedig azt bizonyítja, hogy nem csak a csajszinak volt újdonság a trükk! A blogger azt is bevallotta, „nagyon butának” érezte magát, hogy eddig erről nem tudott. „Soha nem is mozgattam korábban a kurzort a chatben, inkább kitöröltem az egész írást, ahelyett, hogy visszaléptem volna két mondatot, és javítom az egyetlen hibás szócskát”– vallotta be a csajszi.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy nem minden Apple-felhasználó örülhet ennek a nagyszerű tulajdonságnak, ugyanis a kivitelezéshez szükséges a 3D Touch megléte, ami csak az iPhone 6S modellektől érhető el.


Valld be őszintén: te ismerted ezt a funkciót vagy azonnal kaptál is a telód után, hogy leteszteld?