32 kiló volt a balerina, majdnem belehalt

A 22 éves csajszi napi tíz órát edzett, koffeintablettán és kávén élt. Addig kínozta magát, hogy végül csontsoványra fogyott, és semmi ereje nem maradt mozogni. 

32 kiló volt a balerina, majdnem belehalt

Megan Brewer még csak nyolcéves volt, amikor elkezdte méregetni magát, és elhatározta, hogy a legkisebb balettruhába is bele fog férni. A szülei mindig egészséges kajákat adtak neki és már gyerekkorában is sokat mozgott, így akkor még senkinek sem tűnt fel, hogy a kislánnyal valami nem stimmel. Ahogy nagyobb lett, továbbra is számolgatta a kalóriákat, állandóan edzésekre járt: futott, fitnesz teremben ugrált, kihasznált minden szabadidőt arra, hogy mozogjon.

18 évesen ment el az első balett órájára, és onnantól fogva nem volt megállás. Napi 10 órát töltött edzéssel: táncolt, két órát jógázott, maratonra készült, fitnesz órákon vett részt. Mindezt a tánc mellett. Megan ugyanis elhatározta, hogy a világ egyik legjobb táncosa lesz, és turnézni fog.

Ráadásul nem elég, hogy minden idejét mozgással töltötte, minden falatot megvont magától, és koffeintablettákat evett, kilenc kávét ivott, hogy valahogy átvészelje a napot. „Egy idő után irtóztam minden ételtől, mert attól féltem, hogy akár egy falattól is meghízom. A kávén és koffeintablettán kívül semmi sem voltam képes megenni vagy meginni” – mondta Meghan.

A fordulópont akkor jött, amikor egy nap a tükörbe nézve meglátta a totál szürke bőrét és a mérleg is mindössze 32 kilót mutatott. „Az apukám sírva fakadt, mikor meglátta, hogy úgy nézek ki, mint egy csontváz” – mesélte Megan, aki ezután a nap után eldöntötte, hogy megállítja a benne lakó “szörnyet”, az ételundort, az anorexiát. Aznap eldöntötte, hogy segítséget kér, hogy kimásszon a betegségből, és most az a célja, hogy megmutassa másoknak is a megoldást, a kiutat ebből a helyzetből. Most egy futballcsapat tagja, és büszkén meséli, milyen szerencsésnek érzi magát, hogy a családja és barátai támogatásával meggyógyulhatott.

„A csapat tagjaként megtanultam, milyen jó érzés másokkal együtt mozogni. Arra is rájöttem, hogy nem a csontsoványra fogyasztott testtől érzem magam jobban, és büszkén ki tudok állni magamért, örülök, hogy végre híztam pár kilót, és újra van kedven fincsi kajákat enni” – nyilatkozta a csajszi.

Még több

Te Te Te