2018.12.26.@ 07.12

Ezt eszik karácsonykor a világ különböző országaiban

Nézd meg, mi kerül az ünnepi asztalra máshol!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezt eszik karácsonykor a világ különböző országaiban

Japán – KFC sült csirke

Meglepődtél? Pedig tényleg így van, a japánok karácsonykor rohannak a gyorsétterembe, hogy minél több kosárnyi sült csirkét vehessenek az ünnepi asztalra. Ennek az az oka, hogy eredetileg nem volt karácsony az országban (ott nem él túl sok keresztény), az étteremlánc egyik korábbi kampánya azonban népszerűvé tette. Mára olyan ott ez az ünnep, mint egy második Valentin nap. A lényeg a szeretet, és hogy az ember ne legyen otthon egyedül.

Izrael – Tócsni

Az ország lakói a középkor óta tócsnival ünneplik a hanukát, ez az egyszerű krumplis étel biztosan ott lesz minden család asztalán. Ezen kívül jöhet a lángos, fánk, az édes vagy sós palacsinta. A lényeg, hogy az adott étel olajban süljön, mert így felel meg a hagyományoknak.

Németország – Karácsonyi libasült

A németek szintén a középkor óta fogyasztanak libasültet karácsonykor, pedig ez eredetileg Márton napi szokás volt náluk. A libát általában almával, gesztenyével, aszalt szilvával töltik. Mellé párolt lilakáposztát, savanyú káposztát, Gravy mártást és töltött batyukat kínálnak.

Olaszország – Panettone

Olaszország különböző régióiban más-más szokások kapcsolódnak a karácsonyhoz. Van például olyan terület, ahol hét különböző halételt készítenek, de a legtöbben sózott tőkehalat és tintahalat fogyasztanak az ünnepek alatt. Nem ritka a sült bárány vagy pulyka sem, ezeket szószokkal tálalják. Az édességek közül a panettone, vagyis a gyümölcskenyér a legelterjedtebb.

Costa Rica – Tamales

Ebben az országban minden családnak van titkos karácsonyi tamales receptje, amit csak a közeli rokonok ismerhetnek, generációkon át öröklődik. De hogy mi is ez? Az alap egy kukoricalisztből készült tészta, amibe valamilyen húsos tölteléket tesznek, majd az egészet banánlevélbe csavarják, és forró gőzben megfőzik.

Anglia – Karácsonyi puding

A briteknél és több velük szomszédos országban is gyakori karácsonyi fogásnak számít ez a különleges puding. Az összetevők között szerepel a marhafaggyú, a tojás, a melasz, illetve a mazsola.

Bulgária – Kolivo

A bolgárok kolivo nevű étele szenteste kerül a családok asztalára. Hogyan készül? A búzadarát cukros vízben megfőzik, diót is tesznek hozzá, néha pedig mézzel, babbal, mákkal variálnak rajta. A szerbeknél, románoknál, grúzoknál és ukránoknál szintén előfordul.

Címkék: ételek karácsony karácsonyi menü kolivo kultúra libasült puding receptek tamales tócsni

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Sorra lépnek le Katalin és Vilmos alkalmazottai

Kezd szétesni a royal csapat Cambridge-éknél...

4 szuper film a tökéletes szombat estéhez

Ezek a filmek a tökéletes lezárásai lesznek a nyugis szombatodnak.

Így háríts, ha megkérdezi valaki, miért nem követed már Instán

Mutatjuk a tökéletes lerázós válaszokat...!

Zseniális a TikTok legújabb kajatrükkje

Mostantól nem fogsz bajlódni a tortilla hajtogatásával!

6 szuper karakter, akit a sorozat végére sikerült teljesen elrontani

Ezeket a karaktergyilkosságokat egy rajongó sem tudja megbocsátani...

Látnod kell a Harry Styles dalai által inspirált tetkókat!

Azonnal magadra akarod varratni az egyiket...vagy az összeset!

Home office: hogyan vedd rá a főnököd, hogy továbbra is otthonról dolgozhass?

Tegyük fel, hogy megbékültél a ténnyel, hogy valamivel többet aludhatsz, időt spórolsz, amiért kiesik a bejárás, és összeomlás nélkül megúszod, ha nem találkozol minden egyes nap a kollégáiddal. De vajon meddig tart még a home office-éra, és hogyan kaphatsz belőle a jövőben is?

Tudj meg mindent Erzsébet királynő kedvenc unokájáról

Nem, nem Harryről vagy Vilmosról van szó.

7 cipőtrend, ami dübörögni fog idén tavasszal

Mutatjuk, mikben fogsz tipegni pár hónapon belül!

10 kérdés kedvenc jógaoktatódhoz, Nagy Annához

Bedobtunk néhány kérdést Nagy Annának, hogy a Yogasecrets Studio megálmodóját kicsit más oldaláról is megismerd! Jó inspirálódást, Cosmo-lány!