2018.12.31.@ 07.12

Ezért ne fogadj meg semmit január elsején

Eszedbe ne jusson fogyókúrába kezdeni, vagy új sportot keresni az év első napján! Eláruljuk, mikorra érdemes halasztanod az újévi projektjeidet.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért ne fogadj meg semmit január elsején

Ugye veled is előfordult már, hogy a szilveszter éjjeli koccintáskor nagy lendülettel gyorsan megfogadtál valamit? Mondjuk, hogy elsejétől nem eszel annyi csokit, hogy minden héten egyszer elmész futni, leadsz pár kilót, vagy hogy végre kérsz egy kis fizuemelést…

És akkor most tedd a kezed a szívedre, és valld be, hányszor sikerült egy ilyen fogadalmat betartanod! Ha egyszer sem, akkor ne aggódj, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem benned van a hiba.

Egy torontói pszichológus, Dr. Oren Amitay szerint ugyanis a lehető legrosszabb időszak az ilyen fogadalmakra éppen az év első pár napja. Hogy miért? A szakember úgy gondolja, hogy az újév első napjai – sőt hetei – pont nem arról szólnak, hogy új dolgokba kezdjünk, totál lemondva a régiekről. Ilyenkor ugyanis a legtöbben még ki sem heverték az ünnepek alatti rohanást, pörgést, sokaknak nemhogy új hobbihoz, de még ahhoz sincs kedvük, hogy elinduljanak otthonról a munkahelyükre. Ismerős a szitu? Ez az első pár nap – mondja a szakértő – igazából egyáltalán nem egy lendületes időszak, hanem épp ellenkezőleg: depis, komor és befelé fordulós. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy az év első napjaiban tilos újévi fogadalmat tenni, csak azt, hogy érdemes egy kicsit megengedőbbnek lenni magaddal szemben, és elsőre rövidtávra tervezni, kis lépésekkel haladni a célod felé. Az is sokat lendíthet az ügyön, ha másokat is bevonsz, és segítitek egymást, ha a másik éppen feladná.

Ha pedig ezek után azt veszed észre, hogy az újévi fogadalmad totál csődöt mondott, halaszd tavaszra a projektet. Dr. Amitay szerint ugyanis a megújulás évszaka sokkal kedvezőbb az álmaid megvalósítására.

Címkék: betartása fogadalmak megszegés megtartása pszichológus új év

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Nincs most népszerűbb a minimalista sütiknél – de mi a titkuk?

Gyönyörűek, finomak és előremutatóak. Kell ennél több?

3 csillagjegy, aki mindig győzelmet arat

Ha ez a horoszkópod, mindent megteszel a győzelemért - és sikerrel is jársz!

Ellopták Lili Reinhart személyazonosságát!

Több interjút is adtak a nevében.

Regé-Jean Page majdnem nem kapta meg a Bridgerton főszerepét

A rendező nem látta meg benne a szexszimbólumot...

Ezekért a filmekért éri meg ma este bekapcsolni a tévét

Még akkor is érdemes bekuckóznod a tévé elé, ha már kezded unni a kanapéd látványát a nagy karanténozásban!

10 jel, amiből biztosan kiderül, hogy rossz lesz egy film

A Redditezők elmesélték, miből tudják egyből, hogy nem érdemes mozijegyet venni.

Megtaláltuk a legszuperebb stresszűző módszert!

Hol máshol, ha nem a TikTokon?!