Veszélyes fogamzásgátló módszer terjed a neten

Újabb tévhit jelent meg, aminek nem szabad bedőlni!

Veszélyes fogamzásgátló módszer terjed a neten

Több netes oldalon is olvashattál már arról, hogy a petrezselyem befolyásolni tudja a ciklusodat, ezért akár helyi fogamzásgátlóként is kiváló lehet. Az igaz, hogy a növénynek van egyfajta jótékony hatása a hormonzavarra, de nagyon veszélyes közvetlenül a vaginába helyezni.

A brit Metro nevű lap újságírója, Ellen Scott írásában megcáfolta a petrezselymes tévhitet. Elmondása szerint a növényt régen otthon végzett abortuszhoz használták, és használják a mai napig azok a nők, akik nem tehetik meg, hogy biztonságos körülmények között, legálisan vetessék el a babájukat: „Persze erről nincs sem tudományos, sem orvosi jelentés, de az elgondolás szerint a petrezselyem megnöveli a hüvely véráramlását, miközben lágyítja a méhnyakot, kiváltva ezzel a vetélést.”

Mivel nincs szakorvosi vélemény arról, hogy a növény vaginában való alkalmazása bármilyen módon hatásos és biztonságos lehet, ezért Ellen mindenkit figyelmeztet, hogy ne is kísérletezzen vele. A petrezselyem ilyen módon való használata súlyos gyulladást és toxikus sokkot is okozhat. A hüvely egészséges egyensúlyát könnyen felboríthatja a rajta található bacikkal.

Még több

Te Te Te