Komoly veszélyt jelenthet a bőrödre a mobilod

Állandóan a telefonodon lógsz? Vigyázz, mert olyan dolgokra is rossz hatással lehet, amikre nem is gondolnál!

Komoly veszélyt jelenthet a bőrödre a mobilod

Reggel az első dolgod, hogy felkapd a mobilod, és csekkold a híreket, és utána is egész nap a kezedben van? Rossz hírünk van, ez nem csak káros függőséghez vezethet, hanem az egészségedre is veszélyes. A témát már évek óta vizsgálják, és felfedezték, hogy kihat az alvásra, a látásodra és a memóriádra is. Sőt, a legújabb kutatások szerint még öregít is!

Hihetetlen, igaz? Pedig a tudósok rájöttek, hogy a gond azzal a kék fénnyel van, ami az okos telefonok, a számítógépek és a TV képernyőiből áradnak. Ezt egyébként a nap is kibocsájtja, de mivel sokkal közelebb vagy a kütyükhöz, mint fényforrásokhoz, így megsokszorozódik a káros hatás.

Azt még nem lehet tudni, pontosan hogyan hat a bőrre e ez a sugárzás, de az biztos, hogy ha hajlamos vagy a pigmentációra, akkor a kék fény sokkal durvábban megnöveli a kockázatot a kialakulásra, vagy ronthat az állapotán. Bizonyított tény az is, hogy a melasma egyik kiváltó oka lehet. Elég rosszul hangzik, ugye? Ne aggódj, azért nem kell azonnal eldobni a telefonodat! Mutatjuk, mit tehetsz a káros hatások ellen!

via GIPHY

Az egyik megoldás az, ha fényvédőt használsz, ami megóvja a bőrödet az UV sugárzástól – és az is nagyon fontos, hogyan étkezel! Figyelj oda, mit eszel, és főleg arra, hogy a menüd legyen tele antioxidánsokkal és zsírsavban gazdag kajákkal, amik felveszik a harcot a gyulladásokkal!

A diéta mellett antioxidáns tartalmú krémekkel és szérumokkal is bebiztosíthatod magad, és érdemes olyan termékeket is kipróbálnod, amik például édesgyökér kivonattal és moringával vannak felturbózva – ezek kihatnak a szervezeted stresszválaszaira.

És persze arról se felejtkezz el, hogy a mobilod kijelzőjére kerüljön fel egy kék fény elleni védőfólia – csak hogy biztosra menj!

Még több

Te Te Te