Ma van az év legszörnyűbb napja – így élheted túl

Reggel ki se akartál mozdulni az ágyból, és legszívesebben kihagytad volna a napod? Ne aggódj, ez teljesen normális, hiszen január 21. az év legdepisebb napja. Mutatjuk, hogy vészelheted át!

Ma van az év legszörnyűbb napja – így élheted túl

Az átlagosnál is nehezebben indult ez a hétfőd? Ez nem véletlen, hiszen a napok még nagyon rövidek, hamar sötétedik, be kell fizetni a számlákat, és emiatt gyakran az újévi fogadalmak is elkezdenek megbukni. Biztosan te is érzed, hogy tenned kéne valamit, csak a motivációd hiányzik hozzá… Akármilyen rosszul is kezdődött a napod, mondj nemet a Blue Monday-re, még van időd fordítani rajta, segítünk!

13:00 Egyél egy salit!

Valld be, most arra gondolsz, ezt a napot csak valamilyen egészségtelen gyors kaja menthet meg – pedig képzeld el, a tudósok szerint a zöldségek és a gyümölcsök felelnek a boldogsághormon dózisodért!
Persze a salátába fehérje is kell, szóval tegyél hozzá húst, halat, sajtot, vagy tofut is! A protein egyensúlyba hozza a vércukor és az energiaszintedet és még a dopamintermelést is serkenti az agyadban. Ha pedig igazán fel akarod turbózni az ebédedet, akkor dobj a tetejére diót, magokat és szárított gyümölcsöket, mert a vas, a magnézium és a B vitaminok is nagyban befolyásolják a hangulatodat.

15:00 Elő a csokival!

Daniel Pink szerint a napod egy hangulati körforgásban írható le, ami délután 3-kor elég rossz periódusban van, szóval mondhatjuk, hogy ez a szenvedésed órája. Szuper hírünk van: itt az ideje a nassolásnak, hiszen 50 gramm étcsoki már 30 perc alatt felgyorsítja az agyad azon részeit, amelyek a hangulatodért felelnek! Na persze csak akkor, ha olyat választasz, ami legalább 70%-ban kakaó tartalmú!

via GIPHY

17:00 Mozdulj meg!

Kezded megint elveszíteni a lelki békédet? Ennek az az oka, hogy elkezd csökkenni a szerotonin szinted. Ezen könnyen segíthetsz, akár az irodában ülve is! Az apró, ismétlődő mozdulatok segítenek visszatornázni a hangulatodat, szóval kezdj el dobolni a lábaiddal, vagy rágj egy rágógumit! Persze lehet, hogy a munkatársaid furán néznek majd rád – de úgyis mindjárt indulsz haza!

19:00 Kezdd el tervezni a nyaralásodat!

Tanulmányok kimutatták, hogy ha elkezdesz tervezni egy utat, az legalább annyira boldoggá tesz, mintha már holiday-en lennél. Úgyhogy elő a laptoppal és kezdj el keresgélni a neten következő úti cél után!

via GIPHY

21:00 Nézz fel a csillagokra!

A téli hónapokban az ég nagyon tiszta és hamar sötétedik szóval tökéletes alkalom arra, hogy a csillaglest beiktasd az estéidbe – garantáltan pozitív hatással lesz rád!

22:00 Csobbanj!

A japánok szerint sokkal boldogabbak azok, akik vesznek egy hosszú, forró fürdőt, mint azok, akik csak gyorsan lezuhanyoznak! Persze akármelyikre is szavazol, kevésbé leszel fáradt és stresszes, de azok, akik a kádban csobbannak, általában többet mosolyognak utána – ez pedig elég jó lezárása a napodnak, igaz?

via GIPHY

Még több

Te Te Te