Micsoda? Az Apple lehallgatja a beszélgetéseket?

Nagyon durva dolog derült ki a FaceTime funkcióról…

Micsoda? Az Apple lehallgatja a beszélgetéseket?

Óriási hibát vétett az Apple a legutóbbi frissítésnél, méghozzá a FaceTime hívás felülete omlott össze – és nem is akárhogyan! A baki olyan súlyos volt, hogy ha ezen keresztül telefonált valaki, akkor is hallhatta a hívott fél mikrofonját (vagy hozzáférhetett a kamerájához), ha egyébként a másik fel sem vette a telefont.

Az adatvédelmi para főleg a csoportos FaceTime-ot érintette, amit a legújabb készülékeken mutattak be. Sajnos a dolog totálisan kivédhetetlennek bizonyult, hiszen amint aktivizálódott a konferenciahívás, a hívott személy mikrofonja azonnal elérhetővé vált. Sőt, ami még ennél is durvább, hogy ha az, akit megcsörgettek, megnyomta a power, vagy a hangerő gombot, akkor a kamerája elkezdett videót is küldeni

via GIPHY

Az Apple átmenetileg kikapcsolta a csoportos FaceTime beszélgetést, miután kirobbant a balhé, a végleges megoldást pedig körülbelül egy héten belül ígérték. Na persze a veszély lehetősége fenn áll akkor is, ha csak egy embert csörgetnél meg, szóval amíg nincs hír a probléma megszűnéséről, addig érdemes kikapcsolnod a funkciót az Apple kütyüiden!

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te