5 dolog, ami szexivé varázsolja a hálószobádat

Felkészültél életed legemlékezetesebb Valentin-napjára?

5 dolog, ami szexivé varázsolja a hálószobádat

Gondolkoztál már azon, hogy hogyan lehet igazán szexi a hálószobád? Vajon elég, ha csak az ágyadra koncentrálsz, vagy a teljes szobádon érdemes átalakításokat eszközölni? Dawn Michael klinikai szexológus és egykori lakberendező megosztotta az amerikai Cosmóval a titkokat, amitől egyből felturbózhatod a kuckódat Valentin-napra.

1. Szexi puhaság

„Az első és legfontosabb dolog, amibe érdemes befektetni, az az extra szuper ágynemű. Hatalmas változást jelent” – tanácsolja Dawn. És hogy pontosan mire gondol? Olyan légáteresztő anyagokból készüljön a huzat, mint a pamut vagy a lenvászon, a nehéz poliésztert és az olcsó szatént pedig felejtsd el. A szín sem mindegy! Főleg meleg árnylatokat érdemes használni: sárgás, barnás és arany színeket. „A piros nem javasolnám, mert attól éhes leszel, ezért általában az étkezőben szokták használni.” De arra is figyelj oda, hogy ne zsúfold túl ezekkel a cuccokkal az ágyad.

2. Titkos fiókok

Ha van elég hely a szobában, megéri beszerezni egy-egy éjjeli szekrényt is az ágy mindkét oldalára. Így jól ki lehet egyensúlyozni a háló energiáit, plusz – ahogy Sandi Kaufman szex- és párkapcsolati terapeuta is állítja – a szekrény szuperül alkalmas különböző szexi tárgyak (óvszer, síkosító, játékok) tárolására.

3. Sejtelmes fények

Dawn szerint a legjobb az enyhe fény, amit egyrészt azzal érhetsz el, ha letakarod az erős fényű lámpákat. „Egy vékony ruhát, pólót simán rá lehet dobni, csak arra figyelj oda, hogy ne érjen közvetlenül az izzóhoz. Minél különbözőbb színű anyagot használsz, annál izgibb hangulatvilágítást kapsz.” De használhatsz hangulatvilágítást vagy gyertyákat is.

4. Kupi off

Ha meg tudod oldani, próbáld meg száműzni az összes olyan dolgot, ami a kisállatodhoz, a családodhoz vagy a munkádhoz tartozik, sőt a hálószobában a technológiának sincs helye. Mivel vizuálisan ez a sok cucc megterhelő, ezért nem szabad felhalmozni őket abban a helyiségben, aminek a világon a legnyugodtabbnak kellene lennie. Persze, könnyű mondani, igaz? Dawn a gyakorlati részben is tud segíteni: „szerezz be egy nagy szekrényt. Ebbe mindent elrejthetsz, amire épp nincs szükséged!”

5. Fejezd ki önmagad

A szobádnak, főleg ha szingli vagy, száz százalékig önmagadat kell tükröznie. Ha pedig a pasiddal laksz együtt, akkor a dekorálásnak Dawn szerint mindenképpen páros elfoglaltságnak kell lennie. Mindkettőtök ízlését vigyétek bele a helybe! Szerezz be olyan képeket, kis apróságokat, amiket szeretsz és vegyél egy-két növényt is, hogy feldobd egy kicsit a hálót (persze semmiképp se ess túlzásba, lsd 4. pont).

Még több

Te Te Te