2019.02.23.@ 05.02

24 évesen otthagytam a munkámat, ez történt

Ez a fiatal lány elárulta, mi van az irodai munkán túl…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

24 évesen otthagytam a munkámat, ez történt

Teljes munkaidős élet

„A diplomaszerzés után 3 évig grafikusként dolgoztam egy reklámügynökségnél. Mondhatnád, tök jó, rendszeres fizut kaptam. A kezdőbérem egy picit kevesebb volt, mint havi 135 ezer forint. Tudom, hogy nagyon örültem neki, mert kevesebbre számítottam, illetve a kortársaim sem kerestek ennyit. Emlékszem a napra, amikor aláírtam a szerződést, akkor úgy éreztem, igen, megvan, ezt kerestem – ezt csinálom mostantól életem végéig. Stabil vagyok anyagilag, minden okés” – kezdi beszámolóját egy 24 éves lány a Fülöp-szigeteki Cosmó oldalán.

„Sajnos már a 8. hónapban kiégtem a munkahelyemen, annyira durva volt. Nehezen keltem fel reggelente hajnali 4 előtt, szörnyű volt a dugóban ülni órákig, hogy nagy nehezen beérjek a melóba. Aztán az irodában dolgoztam este 8-ig, 11-ig, de előfordult, hogy hajnali egyig is. Mire hazaértem, a családom már lefeküdt aludni, így nagyon magányos voltam. Az sem segített, hogy az anyagi gondjaimnak mégsem lett vége, tehetetlenek éreztem magam. Ez is a melóhoz tartozik? Ilyen felnőttnek lenni?” – tette föl magának a sokak számára ismerős kérdéseket…

Szabadúszóként más a világ

Ekkor egy barátnője meggyőzte, mondjon fel és legyen szabadúszó grafikus, dolgozzon otthonról, kötetlen munkaidőben. Kicsit félt, hogy nem lesz elég megbízása, de fejest ugrott és elkészítette a saját weboldalát. Kis idő elteltével jöttek is a munkák ezerrel. Mostanra jobban keres, mint az ügynökségnél valaha.

„Mint ahogyan minden szabadúszó, én is akkor, ott és úgy dolgozom, ahogyan csak kedvem tartja. És igen, van, amikor egész nap pizsiben ülök a gép előtt. Mindenféle munkáim vannak, szóval változatos is. Simán elrajzolgatok a kanapén egy takaró alól, miközben senki nem zavar meg. Imádom, hogy nem vagyok hulla fáradt, kikészült és stresszes, mint korábban. Mindennel gyorsan haladok, szuper anyagokat adok ki a kezeim közül!” – mesélte boldogan.

Címkék: beszámoló grafikus home office karrier munka otthonról végezhető szabadúszó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Töltsd le a leginspirálóbb girl power háttérképeket!

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll

Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő, szól a jól ismert mondás. Azonban erről az erős női karakterről sokkal kevesebb említést teszünk általánosságban, annak ellenére, hogy a vezetői pozíciókat 42 százalékban1 hölgyek töltik be Magyarországon. Íme néhány kiemelkedő női vezető, akik a legnehezebb időkben is modern szemlélettel, fejlesztéssel és fáradhatatlanul haladnak előre.

Végre itt a trükk, ami azt ígéri, hogy nem sírsz többet hagymaszeletelés közben

TikTok-on terjed, aki próbálta már, állítja, ez tényleg működik!

A női erő nem hangerő! „Ombudswomannal” erősít az nlc

Március 5-től Juhász Borbála nőtörténész, genderszakértő segíti az nlc, az első számú magyar női online magazin munkáját. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség tagja szakmai tapasztalatával egyfajta nőjogi lektorként, „ombudswoman”-ként fogja monitorozni a portálon megjelenő, érzékenyebb témájú cikkeket.

Ezt jelenti, ha álmodban megjött

Rengeteget elárulhat a jelenlegi élethelyzetedről.

Fejtsd meg te is ezt a trükkös képrejtvényt!

Aztán írd meg kommentben, hogy milyen gyorsan sikerült!

Megtaláltuk a legcsokisabb, mégis legegészségesebb desszertet

Ráadásul nevetségesen egyszerű elkészíteni!

Kiderült, milyen gyakran kell lecserélned a párnádat

Persze, hogy többször, mint hinnéd!

Ezek a legnépszerűbb márciusi babanevek

Neked melyik tetszik a legjobban?

Ezekkel a trükkökkel könnyedén irányíthatod az álmaidat

Mostantól te mondod meg, miről szeretnél álmodni!

Az 5 legjobb film ma este a tévében

Kuckózz be a tévé elé és lazíts egy szuper filmmel!

„A koronavírus alkoholistává tett”

Egy húszas éveiben járó lány szomorú története.