6 ok, amiért meg kell nézned az új Dumbót!

A Cosmo filmes újságírója lecsekkolta a Disney legújabb élőszereplős meséjét, a Dumbót, most pedig megosztja veled is a véleményét.

6 ok, amiért meg kell nézned az új Dumbót!

Első körben mindenképpen tisztáznék valamit: a Dumbó ugyebár eredetileg a Disney 1941-ben készült rajzfilmje, irtó sok gyerek hatalmas kedvence. Én viszont kifejezetten utáltam a mesét, nagyon nem bírtam nézni, ahogy szegény elefánt folyamatosan bullying áldozata lesz. Szóval így, kicsit sem előítéletesen ültem be a remake-re, és csak abban reménykedtem, hogy talán Colin Farrell megmenti a helyzetet. Viszont a film végére kiderült, hogy feleslegesen paráztam a rossz élménytől, mivel a Dumbó elképesztően cuki film lett! Úgyhogy most úgy döntöttem, összeszedem, miért is érdemes csekkolnod Tim Burton meséjét.

1. Kimaxolja a cukiságfaktort

A Disney mostanában eléggé belehúzott a klasszikus mesék élőszereplős változatainak gyártásába. Viszont az állatos filmeket nem igazán tudják igazi vadállatokkal megoldani, ezért számítógéppel keltik őket életre. Ilyen volt, ha emlékszel A dzsungel könyve és ez van a Dumbó esetében is. Ám ez nem hogy nem zavaró, hanem inkább csak még cukibb lett a végeredmény! Elolvadsz, amint meglátod a kis bébielefántot. Dumbónak amúgy van két kis barátja is: Millie és Joe. Két extra aranyos gyerek, akik nagyon a szívükön viselik az állatka sorsát, ők tanítják meg repülni is!

via GIPHY

2. Colin Farrell

Szerintem igazán nem kell túlmagyaráznom ezt a pontot. Az ír színész még mindig szuper dögös, plusz most egy gondoskodó apukát alakít, amitől még jobban imádni fogod! Azt említettem már, hogy milyen szexi?

via GIPHY

3. Porondra!

A Dumbó az 1910-es években játszódik, amikor Amerikában még nagyon menőnek számítottak a vándorcirkuszok. Tudod, az a tipikus mix: lovas akrobaták és szakállas nők, légtornászok és hasbeszélők. Meg persze rengeteg bohóc. És a porondmester, akit most Danny DeVito játszik nagyon viccesen!

via GIPHY

De a lényeg, hogy a film segítségével bepillantást nyerhetsz a cirkuszok kulisszái mögé. Láthatod, mi van a szuperpordukciók és a csillogás mögött, ez pedig tök érdekes! Viszont a cirkusz világának bemutatásával egy nagyon fontos kérdést is felvet a film: vajon az állatok tényleg híres akrobataként a legboldogabbak? Ezzel pedig el is érkeztünk a negyedik ponthoz.

4. We Love Animals

Szerintem eszméletlenül pozitív, hogy Tim Burton filmje ebben a (főleg gyerekeknek szóló) filmben, olyan lényeges dolgokról is beszél, mint a felelős állattartás.

Hozzáteszem a nagypapám foglalkozása miatt elég sok időt töltöttem kiskoromban cirkuszban, és hatalmas cimborám volt az egyik elefánt. Szóval személyes tapasztalatból tudom, hogy a kicsik mennyire imádják ezeket a barátságos és békés teremtéseket. Csakhogy felnőtt fejjel az ember mégis belegondol, hogy biztosan igazolja a gyerekem vagy a saját szórakozásom egy állat befogását? Sajnos erre az a logikus válasz, hogy nem. Kicsit sem. (Ez persze ugyanúgy vonatkozik az állatkertekre is.)

via GIPHY

Egyébként Tim Burtonék is erre a következtetésre jutottak, ezért nyomatékosítják a nézőkben, hogy az elefántok (meg általában a vadállatok) szabadon érzik magukat a legjobban. #animalrights, am i right?

5. Ha imádod az eredetit

A kedvenc meséd a Dumbó volt, elefántos plüssel aludtál, és azóta is az orrmányosok a kedvenc állataid? Akkor ne aggódj, irtó sok ismerős dolog fog visszaköszönni az eredeti rajzfilmből! Kedvenc lapátfülűd most is tollal tanul meg repülni, a tűzoltós bohócprodukciót szintén viszont láthatod, de még Dumbóék hallucinációja, a rózsaszín elefántok is felbukkannak az új verzióban. Sőt, még egy-két dalt is belecsempésztek a filmbe, csak hogy ne legyen hiányérzeted.

via GIPHY

6. Ha utálod az eredetit

Te is a haterek csoportjába tartozol velem együtt? Nyugi, ez a Dumbó neked is tetszeni fog! Sokkal életvidámabb a hangulata, egyáltalán nem olyan lehangolóan sírós, mint volt.

via GIPHY

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy kevesebbet bántják Dumbót, és a bullyk a legtöbbször azon nyomban pórul járnak. Plusz vár még rád egy óra teljesen ismeretlen sztori, mivel a film nem ott ér véget, ahol az eredeti: kiderül mi lesz az elefántbébivel a hírnév után. Úgyhogy a második felvonásban láthatsz egy Disneylandre hajazó parkot, korabeli mozit és egy állatbarát cirkuszt is. Hurrá!

via GIPHY

Cosmo-pontszám: 7/10

Még több

Programajánló