Kiderült: nem lehet titokban böngészni a Google-ben

Gondoltad volna?

Kiderült: nem lehet titokban böngészni a Google-ben

Legalább egyszer tuti te is kerestél már rá olyan infóra a Google-ben, amiről nem mertél beszélni senkivel, ezért inkább „megkérdezted” a netet a témában. A legtöbben a ciki keresési előzményeket azzal próbálják elrejteni, hogy bekapcsolják az inkognitó ablakot a Google Chrome-ban a Ctrl+Shift+N billentyűkombinációval. Nekik viszont van egy rossz hírünk: így sem tűnik el minden az éterben!

Az amerikai Indy100 nevű oldal most osztott meg egy írást arról, hogy a privát böngészés csak az illúzióját adja annak, hogy tényleg inkognitóban vagyunk. A rejtett mód használatával ugyanis nem kerül lementésre a böngészési előzmény, viszont mégsem tűnik el teljesen nyomtalanul, hogy mi után kutat az illető. Csak az adott számítógépen nem lehet látni, hogy merre barangolsz, de a felkeresett webhely és az internetszolgáltató is ugyanúgy látja a tevékenységedet. Ez pedig azt jelenti, hogy a cégek még így is le tudják csekkolni, hogy meglátogattad-e az weboldalukat. De nyugi, a pasid tuti nem jön rá, ha például neki vadászol ajándékot a neten titokban.

A Vanderbilt Egyetem kutatása szerint a Google ugyanúgy menti ezeket az előzményeket, ha be vagy jelentkezve a saját fiókodba. „Bár az adatokat névtelen felhasználóktól gyűjtik, a Google mégis képes ezeket az infókat egy konkrét felhasználó Google-fiókjában tárolt adataival összekötni” – olvasható a tanulmányban. Téged zavar, hogy így is lekövethető maradsz vagy neked csak az a lényeg, hogy a saját gépeden mások ne lássák, milyen oldalakat nézel?

Még több

Te Te Te