Így teljesített a páros parfüm a 24 órás kihívásban

A Cosmo szerkesztője a barátjával tesztelte, hogy kibírja-e a randinapot Paco Rabanne egyik kiválasztott parfümpárosa.

Így teljesített a páros parfüm a 24 órás kihívásban

Parfümválasztásnál sosem kérem ki mások véleményét, csak arra figyelek, hogy nekem tetsszen az illat (nem úgy, mint egy rúzs esetében: ha azt mondod, hogy nem áll jól a szín, tuti nem dobom be a kosaramba). Amikor legutóbb a barátommal kitaláltuk, hogy hétvégén egy teljes napig digitális detoxot tartunk és közös programokat szervezünk, úgy döntöttem, meglepem valamivel. Olyan dolgot akartam, ami velünk marad egész nap és valahogy össze is köt minket. Persze ő egy kiskutyának biztos jobban örült volna, de nekem eszembe jutott, hogy sosem volt még egymáshoz passzoló illat a parfümkollekciónkban. Így mikor kutatni kezdtem a tökéletes páros után, most először nem arra figyeltem, hogy nekem bejön-e egy csajos illat, hanem próbáltam megtalálni a szerelmem következő kedvencét. Ekkor bukkantam rá Paco Rabanne Invictus Legend (80 ml, 30 ezer ft) nevű illatára, ami azonnal megfogott. De szerencsém volt, mert a páros női változata, a Paco Rabanne Olympéa Legend (100 ml, 33 700 ft) sem kapott tőlem 10 pontnál kevesebbet, így azonnal leemeltem a polcról. Közben csekkoltam a háttérsztorit is, és kiderült, hogy Invictus egy szuperhős, Olympéa pedig egy szuper-istennő, akik arra várnak, hogy közösen küzdjenek meg a kihívásokkal… Vajon a 24 órás tesztet sikerül kipipálniuk?

Ismeretlen ismerős

A reggeli kávé illatánál aligha tudnék kellemesebbet mondani (persze ezt nem fújhatom magamra, maradnak a parfümök), de ez a pár perc szuper alkalom volt arra, hogy felfedezzük a két terméket. Az Invictus egy trófeába zárt esszencia, aminek éjkék színe van. Már a dizájn is megnyerte a barátomat, de amikor rákérdeztem, hogy mit gondol az illatról, annyit mondott, hogy alig várja, hogy kipróbálhassa napközben (ez azért elég nagy bók). Bevallom, hogy az illatjegyeiben hordoz valamit abból a parfümből, amit a megismerkedésünkkor használt – talán emiatt is esett erre a választásom. Persze nem csak ezért volt ismerős a két termék: az Invictus először 2013-ban, az Olympéa pedig 2015-ben jelent meg a piacon, most pedig mindkettő teljesen megújult. Az Olympéa egyébként egy igazi csajos parfüm, aminek rózsaarany színű üvege. Az oldalán található díszítés pedig engem teljesen a babérkoszorúra emlékeztet.

Természet ihlette

A napunk következő állomása egy nagyon közeli park volt, és hogy még véletlenül se kezdjük el reflexből az Instát görgetni, a telóinkat is otthon hagytuk. Mielőtt elindultunk volna, végre magunkra permeteztünk két fújásnyit a legújabb szerzeményekből.

Séta közben próbáltuk elemezni, milyen jegyek dominálnak a parfümökben. Ha nálam lett volna az mobilom, ekkor már tuti előkaptam volna, hogy a neten csekkoljam a pontos választ. De mivel erre nem volt lehetőség, muszáj volt az orrunkra hagyatkoznunk. Az Invictusról sikerült kitalálni, hogy fűszeres-fás illat, az Olympéaról pedig megállapítottuk, hogy biztosan található benne vanília – de ennél tovább nem jutottunk. Az legalább kiderült, hogy egyikünk se lenne jó parfümőr. A férfi illat a babér, a grapefruit és a guajakfa jegyeket hordozza, míg a nőiben megtalálható a sós vanília, a gyömbérvirág, a sárgabarack és a szilva. Nem gondoltam, hogy ennyi különböző illatjegy ilyen jól passzol egymáshoz!

Szuperhős és istennő?

Miután kívülről-belülről megismertünk az új parfümöket, már csak egy kérdés maradt hátra: vajon egész nap érezhető marad-e a két fújásnyi illatpermet? A tesztelés (és a randinap) nem lett volna teljes, ha nem ülünk be egy vacsira és nem csekkoljuk, mennyire fedi el a kaja illata a mi parfümjeinket. Azt kell, hogy mondjam, semmennyire. Az illatok végig érezhetőek maradtak, és egyszer sem kellett őket újra elővenni a táskából.

A nap utolsó parfüm-próbájaként átjöttek a barátaink filmezni, így kifaggathattuk őket, hogy mit gondolnak Paco Rabanne újdonságairól. Bogi imádja a vaníliás illatokat, így ő azonnal beleszeretett a női verzióba. István pedig elárulta, hogy a trófea menő üvege nagyon megfogta, ezért szívesen elfogadná a szülinapjára (értjük a célzást). Szóval az biztos, hogy nemcsak a kihívás teljesült, de még a barátok érdeklődését is sikerült felkelteni. Ugye tudod már, mivel lepd meg legközelebb a pasid és saját magad?

Még több

Te Te Te