Szemtől szemben Madonnával – Klippremier Londonban, Steiner Kristóffal

Steiner Kristóf egyike volt annak a 4 kiválasztott influencernek, aki részt vehetett Madonna zártkörű londoni találkozóján és klipbemutatóján. A következőkben maga Kristóf számol be az élményeiről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szemtől szemben Madonnával – Klippremier Londonban, Steiner Kristóffal

Egy hatalmas vörös X-el kezdődött minden – amely Madonna Insta-oldalán jelent meg, különösebb magyarázat nélkül. A popkirálynő 60 felett is tudja, mitől tapadnak a követők: a gerillakampány azonnal többszázezer új követőt hozott neki, hamarosan pedig elárulta: napokon belül debütál Madame X című új lemezének első videoklipje – melyet Malumával, a kolumbiai gigasztárral közösen forgatott. Ezzel egyidőben a díva honlapjára kikerült egy felhívás: egy ingyenes meglepetés meetinget szervez Londonban #MadonnaXMTV címmel, ahol influencerek, rajongók, és újságírók gyűrűjében mutatja be a Madellín című dalhoz készített kisfilmet. Sőt, egy félórás beszélgetéssel is megfűszerezi a találkozót, amelybe new yorki, sao pauloi és milánói MTV studiókban gyülekező rajongók is becsatlakoznak – és több mint 180 ország MTV csatornáin vetítik majd élőben.

A fanoknak cserébe semmi más feladatuk nem volt, mint írni egy esszét arról, mit jelent számukra Madonna, mint inspirációs forrás. Nem meglepő módon M csapata közel 20 ezer vallomást gyűjtött be a világ minden pontjáról – az viszont már egyenesen döbbenetes, hogy a 40 kiválasztott rajongó mellett mindössze 4 influencernek helyet biztosító eseményre mi is meghívást kaptunk férjemmel, Nimi Dagannal: ő az MTV Israelnek, míg én az MTV Hungary-nek élőzhettünk Instán az eseményt megelőzően. Ám már az első mailből kiderült: a zártkörű, exkluzív bemutatót nagyon is komolyan veszik, és egyetlen órával a premiert előtt még azt sem tudtuk, hová kell majd mennünk, azt viszont már igen, hogy a telefonjainkat az érkezésünk pillanatában le kell adnunk (hermetikusan lezárt tasakban).

Fotó: Zi Fernandes

Már Londonban voltunk, amikor megkaptuk a koordinátákat: az MTV stúdiójában, Camden Townban, London bohém negyedében vár ránk Madame X. A maroknyi közönség minden egyes tagját úgy kifaggatta a biztonsági szolgálat, mintha épp vízumot igényelnénk a Holdra, majd bevezettek minket egy szobába, ahová már nem vihettünk telót – cserébe viszont csupa-csupa vegán finomsággal, egzotikus gyümölcstálaktól, quacamolétól és humusztól, pocorntól és falafellel roskadozó asztallal, és egy – Madonna kedvenc borait kínáló – bárral vártak minket. A vörös bársonyfüggönyökkel díszített studióba húsz perccel az élő adás kezdete előtt vezettek be minket – mindössze három méterre voltunk a pódiumtól, és komoly eligazítást kaptunk: innentől fogva a helyünkön kell maradnunk addig, míg Madge el nem hagyja az épületet.

Ekkor pattant fel a színpadra Trevor Nelson, brit sztár DJ, elindult a visszaszámlálás, és hamarosan belibbent a színpadra Madame X teljes harci díszben. Keresztekkel díszített kosztümje alatt (nagyon-nagyon-nagyon) push-up melltartó, bal szemén pedig szemkötő – amely az új éra ikonikus kelléke  (ahogyan a cowboy kalap a Music, a katonai egyenruha az American Life, 80-as évek stílusú tornadressz pedig a Confessions lemezeket hívatott felöltöztetni anno). A röpke fél órában Madonna másodpercek alatt rombolta le a falat önmaga és a megszeppent közönség között. A színpadra lépve az első kérdése az volt, hogy „na, milyen vagyok, nem nézek ki hülyén?” – majd amikor mindenki biztosította, hogy imádja őt, azt felelte: „ah, csak úgy mondjátok!” A showman kérdései ugyanakkor kevésbé hozták lázba, mint a nézőkkel való beszélgetés – a srác látványosan zavarban volt M közvetlenségétől, aki egy ponton fél-viccesen meg is jegyezte: „Tényleg olvasod a kérdéseidet?! Azt hittem, aki nem jó, sosem kapna meg egy ilyen melót…”

Amíg Trevor nem folytotta bele a szót, szívesen sztorizgatott Lisszabonról.  Elmesélte, hogy csaknem depresszióssá vált attól, hogy folyton csak kamaszfia fociedzésén ült, vagy oviba hordta hatéves ikerlányait, de elárulta azt is, hogyan sikerült kilépni a „focista-mama” szerepből. Bedobta ugyanis magát a lisszaboni éjszakába: vagy titkos bárokban, vagy pedig ismeretlen, tehetséges zenészek apró nappaliszobájában örömzenélt. „Ekkor határoztam el, hogy az új lemezemmel visszatérek a gyökreimhez, és egyáltalán nem foglalkozom majd azzal, ki mit vár el tőlem – úgy akartam zenélni, mint azok a művészek, akiket megismertem: nem pénzért, nem elismerésért, hanem mert a zene olyan, mint egy hatalmas olvasztótégely, amely összeköt minket: mindannyiunk közös lelke” – mondta. Hátra volt még a hab a tortán: Maluma, Madge duett-partnere élőben jelentlezett be Miamiből, persze az igazán izgalmas modatok kamerán kívül hangzottak el…

Madonna kétszer is kijött a közönség elé: egyszer megkérdezte, ki akar cha-cha-cha leckéket venni tőle, máskor pedig a kamera előtt halálkomoly fejjel promo-szöveget toló Trevor mögé merészkedett, és háturlól eltakarta a szemét, csiklandozni kezdte, szamárfület mutatott neki, majd bedoltotta, hogy a „papír nélkül nem menne-e?”  Amikor pedig elérkezett a videóklip-premier pillanata, szó nélkül leheveredett a padlóra, hogy teljes kényelemből nézhesse a kisfilmet egy hatalmas pohár rozé társaságában. És mivel mostanság a róla szóló hírek többsége kizárólag a vélt vagy valós popsi-implantátum kérdését taglalják, valamint azt latolgatják, hogy „mit csinált az arcával”, szívesen elmesélem: a popsija pont annyira kerek és szexi, amennyire kell – nyomsa sincs a Nicki Minaj-stílusú kölcsönzött gigatompornak -, az arcvonásai pedig semmit sem változtak a Gaultier-tervezte csúcsos melltartós „Blonde Ambition” éra óta. Sem a huncutul mosolygó, holdsarló-formájú szemek, sem a szájszegletekben finoman lefelé görbülő, ikonikus ajkak, de még a híres fogrés sem – amelyre az utóbbi években gyémántokkal kirakott fogékszerrel erősített rá. Az egyetlen változás, hogy nem érdeklik a zenei trendek, a zenetévék és ráadióállomások sztenderdjei, vagy az, ha bárki szerint kínos, hogy a nála csaknem négy évtizeddek fiatalabb Malumával hempereg a videóban. „Ittam egy kortyot, álmodtam egy nagyot – és megszületett a klip” – mondta büszkén, majd hozzátette: azt akarta, hogy a kisfilm kedvenc szürrealista képzőművészeinek munkáit idézze. „Ez nem egy videóklip – ez az én festményem” – mesélte, és valóban: a legjobb a klipben, hogy akárhányszor megnézed, mindig feldedezel benne egy-egy új részletet… mondjuk mikor egy váratlan félmásodpercben Madge a legnagyobb természetességgel nyalja végig Maluma nagylábujját.

Fotó: Zi Fernandes

Madonna visszatért – nem mintha messzire ment volna. Ám az igazi visszatérés ezúttal azt jelenti: újra azt teszi, amiben a legeslegjobb – pontosan azt, amihez kedve szottyan. És ez az, ami végérvényesen megkülönbözteti őt korunk trendi kliséit követő zenészeitől. Három méterrel a föld felett lebegve hagytuk el a stúdiót, majd a telefonjainkat visszaszerezve elindultunk a The Hawley Arms felé – Camden legendás pubja Amy Winehouse törzshelye volt. Rendeléskor a kék és rózsaszín melírt viselő pultoslány megkérdezte tőlünk: „minden nap ilyen menő cuccokban mászkáltok, vagy valami eseményről jöttök?”, mi pedig elmeséltük, épp Madonnától jövünk. „OMG!” – kiáltott fel. „Hát ide minden nap járnak hírességek, de Madonna az egyelen, aki ha belépne az ajtón, azon nyomban elájulnék.” Azonnal eszembejutott, a mondat, amellyel Trevor Nelson utunkra bocsátott minket, miután M elhagyta a színpadot: a műsorvezető látványosan elérzékenyült, és mielőtt ő is eltűnt volna a színfalak mögött, csak annyit mondott: „Wow. Fél óra egy élő legendával – aki bármilyen zenei stílusban, bármelyik korban, bárkivel képes maradandót, megdöbbentőt és megigézőt alkotni. Nekem elhihetitek, túl sok zenésszel dolgoztam együtt. Ma már mindenki nagyon, nagyon másról szól. Becsüljük meg, hogy M még mindig itt van nekünk. Ugye tudjátok, hogy ő a leges-leges-legutólsó?” Mi pedig könnybelábadt szemekkel, még mindig lúdbőrözve bólogattunk. Zenei irányzatok jöhetnek-mehetnek, felkapott sztárocskák tündökölhetnek és bukhatnak el hónapok leforgása alatt, de Madonnából csakis egy van – mert egyszerűen, nagyszerűen, és egyértelműen utólérhetetlen, és utánozhatatlan.

Steiner Kristóf 

Címkék: beszámoló élmény klippremier közönségtalálkozó madonna maluma meeting nimi dagan steiner kristóf szemtől szemben

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Te melyik személyiségtípusba tartozol, ha konfrontációról van szó? Most végre kiderül!

Te melyik személyiségtípusba tartozol, ha konfrontációról van szó? Most végre kiderül!

A ritka kivételeket leszámítva a legtöbben nem szeretnek olyan helyzetbe kerülni, ahol a konfrontáció bármilyen formája is felmerül. Pedig sokat tanulhatsz belőle, sőt, ez a skill tökéletesen fejleszthető, szóval ne parázz tőle.

Attól, hogy nincs kedved semmihez, még nem biztos, hogy kiégtél – Így szerezd vissza az elvesztett motivációdat

Nyugi, mindenkivel megesik, hogy kicsit kicsúszik a lába alól a talaj, és nem tudja, mihez kezdjen az életével, de az a szuper hírünk van, hogy ez nem végleges állapot, csak meg kell találni azt a bizonyos hajtóerőt.

Ők voltak a TikTok és az Insta legnagyobb reménységei, mégis tragédiával végződött a sztorijuk

Közülük kerülhetett volna ki a következő Charli D'Amelio, akit több száz millióan követnek a TikTokon, ám a történetük tragikusan korán véget ért.

Filmek, amik tökéletes lezárásai lesznek a hétnek

Húzós a szeptember és szeretnél egy kicsit megpihenni? Akkor kuckózz be a kanapéra és válassz egy jó filmet estére!

Ezekről a dalokról azt gondoltad, hogy eredetiek, pedig nagyon nem

Megállás nélkül hallgattad őket, kívülről tudod a dallamukat és a szövegüket, amik sajnos nem is a szám előadójának fejéből pattant ki eredetileg.

22 trükk, hogy lecsökkentsd az ökológiai lábnyomodat

Ideje szembenézni a ténnyel, hogy a Földnek szüksége van minden segítségre ahhoz, hogy ismét régi fényében ragyogjon. A jó hír, hogy te is tehetsz érte, és még csak különösebben meg sem kell erőltetned magad hozzá.

A siker titka tényleg a korán kelésben rejlik?

Biztosan te is hallottad már, hogy a sikeres emberek korán kelnek. Kíváncsiak voltunk, hogy ez a két dolog tényleg összefügg-e, ezért egy picit utána jártunk az urban legendnek.

Újra esélyt kapsz, hogy megnyerd A nagy pénzrablás rajongói ajándékcsomagot!

Money Heist-rajongók, figyelem! Felrázzuk a hétfőt egy szuper, 24 órás nyereményjátékkal, és egy menő rajongói ajándékcsomaggal.

12 mesés ajtódísz, ha máris őszi hangulatot varázsolnál otthon

Ha téged már magával ragadott az őszi feeling, akkor ideje, hogy a kecódat is az évszaknak megfelelően öltöztesd fel!

10 fontos lecke az életről Karl Lagerfeldtől, amit utólag is köszönünk

Ma lenne 88 éves Karl Lagerfeld, akinek határozott, és gyakran nem túl szimpatikus véleménye volt a világról, divatról és a menőségről. Van viszont néhány dolog, amit zseniálisan látott – na ezeket éri meg eltanulnod tőle.

Ezt jelentik a leggyakoribb szexuális álmok

Hónapok óta eszedbe sem jutott az exed, most mégis vele szeretkeztél álmodban? Esetleg arra riadtál reggel, hogy éjszaka gondolatban megcsaltad a pasid? Az agyad ilyenkor bizony üzenni szeretne neked!

Ha összeesküdött ellened a világ, nyomd meg a pyt-gombot, a dánok titkos stresszoldó fegyverét

Dánia a világ legboldogabb országa, aminek többek között az is az oka, hogy a dánok nem aggódnak feleslegesen, a mindennapos problémákat egyszerűen a helyükön kezelik. Ha neked ez nehezen megy, akkor ismerd meg a személyre szabott stresszoldó technikájukat, a pyt-et!

Meglepő, mivel töltötte a nyarat Katalin hercegné és Vilmos herceg

A pár kissé eltűnt a nyáron, állítólag nagy dobásra készülnek, de azért közben még erre is jutott idejük.