Hatalmasat bakizott a világhírű webshop

Néhány vevő kiszúrta, hogy valami nagyon nem stimmel a webshop legújabb képével…

Hatalmasat bakizott a világhírű webshop

Az ASOS egyik kollekcióján nevet a fél internet, miután a vásárlóknak feltűnt, hogy elég röhejes trükkel próbálták átverni a vevőket. A Twitteren borultak ki a felhasználók, ugyanis az online bolt úgy reklámozta legújabb ruháját, hogy az „tökéletesen rásimul a testre”, és mindössze 35 fontot (nagyjából 13 ezer forint) kell érte kifizetni. Ezzel nem lenne semmi baj, viszont a webáruházba úgy kerültek ki a modellről készített fotók, hogy láthatóan két csíptető fogja össze a rucit a hasánál, hogy az tényleg feszesen álljon.

A képek egyáltalán nem lettek megszerkesztve, azaz nem tüntették el róluk a két csipeszt, és így kezdték árusítani a darabot. Eleve ciki, hogy még a modellen sem úgy áll a ruha, ahogy kellene, ezért folyamodtak az irodai eszközökhöz – de hogy még ekkorát bakiznak is mellé!

A szemfüles csaj, aki először szúrta ki a hibát, ennyit írt a posztjában a kép mellé: „Hmm, ASOS, szerintem elfelejtettétek kiretusálni a csipeszeket.”

A webshopok általában nem kommentálják nyíltan az ilyen eseteket, de ezúttal kivételt tettek. Az ASOS marketingesei ugyanis nagyon gyorsan reagáltak a lány tweetjére: „Szia Ronnie, köszönjük, hogy figyelmeztettél minket. Sajnáljuk, hogy a csipeszek láthatóak a képen. Ezt majd megvitatjuk a szakembereinkkel. Addig is, ha bármiben segíthetünk, küldjetek üzenetet!”

A webshop ennyivel nem úszta meg, mert a posztot elárasztották a dühös és vicces hozzászólások. Volt olyan, aki keményen leszidta a márkát: „Aztán a gyanútlan vásárló majd a saját testét kezdi el megkérdőjelezi, mert nem úgy áll rajta a ruha, ahogy a fotókon látható…” – írta az egyik kommentelő, majd egy másik hozzátette: „Na, ezek a dolgok viszik mélyre a fiatalokat lelkileg! Miért nem lehet normálisan megmutatni, hogy illeszkedik a ruha egy normális emberre? Mit kell ezt szakemberekkel megvitatni?”

Természetesen jöttek a humoros megszólalások is: „Ezek a csipeszek jönnek a ruhával együtt?” – írta egy felhasználó. Érdekes módon, akadt olyan is, aki megvédte a céget: „Lehet, hogy nem volt épp olyan méretű ruhájuk, amilyen a modellre kellett volna. Én is kiskereskedelemben dolgozom, és ha egy ruha nem passzol a modellre, akkor mi is ilyen csipeszeket használunk.”

Abban viszont mindenképp nagy volt az egyetértés, hogy ez a vásárlók megtévesztését jelenti, ami rendkívül negatívan hat a márka megítélésére. Érdekesség, hogy pont az ASOS hívta fel a figyelmet még a hónap elején, hogy minél reálisabb, valóságosabb képekkel kell a divat világában dolgozni. Úgy látszik, még ők sem fogadják meg a saját tanácsukat. Mit gondolsz, megérdemlik a sok kritikát?

Még több

Te Te Te